Salvia divinorum, šalvia divotvorná - Vedľajšie účinky
Nici salvia divinorum hlavu tak ako ganya? Napiste ake su z toho dlhodobe ucinky - osprostievanie alebo daco take - pretoze na nete som o tom nic nenasiel :/
Hahahaha: Salvia divinorum je diametralne odlisna od marihuany, neda sa s nou vobec porovnat. Je to hlbkovy ponor do mysle cloveka, dovolim si tvrdit ze ovela vacsi a meditativnejsi ako halucinogeny ako LSD ci hriby. Salvia sa robi v 5x,10x a 20x extraktoch a stav z nej trva asi 8 - 15 minut, zalezi od mnozstva a extraktu.
Inak na nete je toho o nej hodne .. nazorna a vystizna ukazka stavu zo salvie:
->
Zo salvie niesu ziadne dlhodobe ucinky alebo osprostievanie, to tak vobec nefunguje .
no uz som si cital co to robi a ake su z toho stavy... ale nikde som nenasiel nic o tom ze to nici mozog tak teraz nvm...ale vzhladom na to ze to je droga si myslim ze to mozog nici...
To ze nieco je droga nie je priamo umerne s tym ze to musi nicit mozog. Aj na horoznovych lyzatkach mzoes byt zavisly a nenicia mozog .. blby priklad mozno, ale v principe je to tak. Cigarety su tiez droga a nenicia mozog (ostatne organy (pluca) samozrejme nicia).
Aktivna latka v salvii je Salvinorin A (inak to tu uz bolo v nejakych topicov pred tym rozoberane) a ten nema ako nici mozog, jednoducho to tak z chemickeho hladiska nefunguje - mozog nenici. Pozri si na wikipedii clanok, tam je presne popisane ako to funguje.
hahahaha: ake dlhodobe ucinky? ty sa ides zo salvie vytripovavat kazdy den? a preco sa bojis ze osproties? nechces sa vzdat toho mala co mas? neboj neosprosties, ked ju spoznas a salvejka strieborna liska spozna teba, v dobrom alebo v zlom urcite ta pouci
salvia nie je rastlinka pre zabavu a uz vobec nie pravidelnu ako napr trava..ak si na nete nic nenasiel, tak si hladal prilis malo nato aby si to vobec skusal
Neviem, či šlo o š. divotvornú alebo akú, proste predáva sa ako sypaný čaj, moja skúenosť či už v zalievanej forme alebo hulením - na THC sa to nechytí (pokiaľ sa nehulí cez aplikátor "znečisteným" touto látkou, no ani vtedy to nemá dlhé trvanie), no upokojuje to znamenite, aj sa dobre zaspáva po tom.
Ano slo o salviu divotvornu, to co myslis ty su asi obycajne listy ktorych by si musel vyfajcit tak kilo aby si mal nejake ucinky Preto sa pouzivaju extrakty 5,10,20x.
Inak presne ako pises, z cajiku z listov sa da dobre zrelaxovat.
Caute ludia toto forum ma zaujalo natolko ze som sa regol, no chcem sa spitat ci volne nazbierana salvia moze mat nejake ucinky, bo sme trochu experimentovali so sulanim jonintov a usulali sme si salviu, no ale taku co nazbierala kamaratova mama takze ci to moze mat nejake ucinky!?
Sssnip: a urcite nazbierala Salviu Divinorum? Ale inak, ucinky mat z cistych listov salvie nemozes, musela by si ich vyfajcit asi kilo. Pouzivaju sa zvacsa extrakty 5x, 10x, 20x.
Tento ucet som si zalozil najma preto, aby som mohol odpovedat na tuto problematiku.
Psychonaut: No musim s tebou nesuhlasit z osobnej skusenosti. Listy uplne stacia na taky slabsi/stredny zazitok a ich mnozstvo je uplne minimalne (ani gram netreba!!!). Sam som bol prekvapeny, ale je to tak. Ak ta to zaujima, mam ICQ ]:->
primitivy z toho maju stavy lebo to je ako keby nachvilu stratiš mozog, od meditacie to ma daleko ,je to pičovina cela šalvia potiš sa jak kokot ,nad ničim nedokažeš rozmyšlať ,nič nedokažeš povedať ,nič ťa nebavy ,nič nechceš počuť ,čo je na tom dobre? je to len pre debilkov čo nevedia čo zo sebou, ganja je to jedine dobre
@29
staci kludne aj 5 - 10x extrakt. mnozstvo, jedna nalozena fajka. a musis mat tryskovy zapalovac, s normalnym to nebude fungovat tak dobre. neviem ako si na tom, ale ak si pred tym nikdy nic ine podobne nemala tak so salviou nezacinaj ako s prvou vecou.
salvia to je mooc pecka daš jedno a druhé si už nevypýtaš tady mate názorný príklad jak vyzerajú stavy asi tak po 20x extrakte
www.mojevideo.sk/video/f26/salvia_divotvorna.html
@34 odkaal si objednaval? botanic.cz ? bo chcem si aj ja objednat neco odtial, ale nevim ze jak to dojde domov, v jakom baleni... vies, chcem sa vyhnut zbytocnym otazkam od fotrovcov
@35 jo jo presne odtial super stránka za 4dni som to mal doma.no príde to normál v obálke a budeš tam mat grip s tým... len si musíš vymysliet prečo ti niečo prišlo až z prerova alebo kde to sídlia fotrovcom som povedal že som si objednal slúchadlá
@37 ked to chceš iba vyskúšat tak to ti bohate stačí objednat iba jeden gram ale poto to dávaj jak na tom videu, musíš to zatlačit do hlavy a potom iba buuuuum a si total v p...
swste...cel by som poradit nieco ohladom salvie divotvornej..mam v plane ju pestovat a hodne ale neviem ci sa mi to oplati..ked budem fajcit samotne listy budem mat stavy alebo to musim nejak spracovat??
Co tak vykaslat sa na nejake objednavanie z netu a vypestovat si vlastny matros v neobmedzenom mnozstve?? To je myslim sen kazdeho hulica.. Salvia nie je narocna na pestovanie a celkom rychlo rastie. Mam na predaj sadenice tejto vzacnej rastlinky aj niekolkorocne skusenosti s jej pestovanim, takze poradim kazdemu kto sa do toho s chutou pusti. Sadenice neposielam postou (asi si vie kazdy predstavit ake peklo by prezili prip. neprezili..), vyhradne osobny odber v Bratislave. jooseek@gmail.com
ono to nemá vedlajšie učinky ked to sfajčíte, pár minút budete mimo a potom návrat späť je to haluz, a neosprostieva sa z toho ani z trávy njé, vím svoje kamarát húli každý deň a blbý nieje, teraz maturoval, šecko na 1 okrem jedného predmetu nevím teraz už jaký tak ale keď bude niekto v tom, že bude od toho sprostý tak aj bude podľa mňa je to aj tak pecka
dneska som vo viedni kupil šalviu extrakt 5x sme si davali skor cez fajku to nič nerobilo a potom som si dal doma ale 3 vodne po sebe a akurat tak sa mi nejako zatočila hlava a nič neviete kde bude chyba ?
To su veci co su len tak na vyskusanie... vec, ktoru fajcia skor ludia co maju nejake to duchovno a vedia preco to robia... ja sam som to neskusal, bo mam respekt... nie je to hracka
osprostieť sa dá aj z cigariet alebo z kávy ak to moc preháňaš...a tak isto je to aj so šalviou,ganjou alebo iným žhavičom....nestradiť kontakt s realitou musí byť však prioritou a občasné výlety na krátke dolety nie sú ťažko strávitelné aj pre slabšie povahy.
ja som šalviu ešte nemala ... hulim len ganju a vyskušala by som aj tu šalviu ale neviem ..bojim sa ....lebo každy ma na to iny nazor ..niekto že už nikdy v živote že to bolo strašne ..a proste nevieš čo sa ti može stat ... a niektory zas že uplna ppčofka je t ... tak ja neviem ... nejaka rada pliiis?
skuste extrakt 80x a pekne cele bongo...ale odporucam mat poruke dobreho kamarata ktory na vas tych 5 minut co budete na inej planete da pozor a ked sa vratite mozte porozpravat...
BTW aj skuseni triperi co hltaju 5 papierov naraz boli zo salvie uplne mimo takze urcite nepodcenovat
chcem doma pestovat otom viem uz vsetko... ale chcem este vediet ci mi bude prvi krat zaberat aj obycajna (nie extrakt) ... a ze jako sa robia EXTRAKTY ak by bol niekdo taky ochotny tak pls napiste na ... Robituko@azet.sk
Este to nebolo zistene, takze tvrdit, ze to nema dlhodobe ucinky je naozaj len drb. Dostal som sa k info, ze to moze sposobovat deja vu, ale to tiez nie je potvrdene...ale myslim si, ze ak obycajna soja ma pri (velmi!) dlhodobom uzivani menit emocionalitu, tak takato substancia urcite meni cloveka...
má to dlhodobé účinky pretože ja odkedy dávam šalviu mám deja vu aspoň 5x za deň často keď idem dávať šalviu a aj keď nemám silný stav neviem rozlíšiť čo je skutočné a čo nie...každý máme iné stavy...a na každého to vplýva inak
a ešte sa chcem spýtať...že keď si kúpim rastlinku šalvie...a budem si sušiť listy...bude to silnejšie ako keď si kúpim extrakt alebo slabšie???a vraj je veľká pravdepodobnosť že mi rastlinka skape
Odpoved pre salvejku. Pestovanie je pomerne narocne ale ked si pripravis vhodne podmienky tak sa to da. A co sa tyka extraktov a listov, tak podla studie ktora porovnavala mnozstvo salvinorinu v jednotlivych vzorkach extraktov a obycajnych susenych listov, tak v listoch sa na chadzalo pomerovo viac salvinorinu ako v extraktoch.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
65 komentov
Inak na nete je toho o nej hodne .. nazorna a vystizna ukazka stavu zo salvie:
->
Zo salvie niesu ziadne dlhodobe ucinky alebo osprostievanie, to tak vobec nefunguje .
jackal.
Aktivna latka v salvii je Salvinorin A (inak to tu uz bolo v nejakych topicov pred tym rozoberane) a ten nema ako nici mozog, jednoducho to tak z chemickeho hladiska nefunguje - mozog nenici. Pozri si na wikipedii clanok, tam je presne popisane ako to funguje.
Takze neboj sa, mozog bude v pohode
ak chces podrobnejsie info tak na:
» www.erowid.org/plants/salvia/s...
Inak presne ako pises, z cajiku z listov sa da dobre zrelaxovat.
Dobra sa da kupit tu -> » www.botanic.cz/...
psychonaut: stacia listy..najme ked vies kedy ich zbierat
Psychonaut: No musim s tebou nesuhlasit z osobnej skusenosti. Listy uplne stacia na taky slabsi/stredny zazitok a ich mnozstvo je uplne minimalne (ani gram netreba!!!). Sam som bol prekvapeny, ale je to tak. Ak ta to zaujima, mam ICQ ]:->
btw, s alkoholom to je dost ine, a aj silnejsie..ale neodporucam velmi
staci kludne aj 5 - 10x extrakt. mnozstvo, jedna nalozena fajka. a musis mat tryskovy zapalovac, s normalnym to nebude fungovat tak dobre. neviem ako si na tom, ale ak si pred tym nikdy nic ine podobne nemala tak so salviou nezacinaj ako s prvou vecou.
www.mojevideo.sk/video/f26/salvia_divotvorna.html
okrem toho su tam aj ine "magicke" byliny
BTW aj skuseni triperi co hltaju 5 papierov naraz boli zo salvie uplne mimo takze urcite nepodcenovat
pokec: Baluxd
pod 10% nechcem