áno môže... to že sa niekto napr. oblieka podľa najnovšej módy neznamená že nie je sám sebou... proste chce vyzerať dobre, štýlovo... chce sa páčiť sám sebe hlavne... a možno aj okoliu, ale ak sa tak cíti dobre tak prečo by tým nemal byť sám sebou?
horšie je ak podlieha trendom a pritom nimi nie je v skutočnosti nadšený... kúpi si ajfón lebo je to teraz IN aj ked s ním nie je vôbec spokojný, ale hlavne že ide s dobou... vtedy by som povedala, že nie je sám sebou...
@7 chcel som tým povedať, že kľúčom k tomu ako byť sám sebou je, spoznávať sám seba. Nebáť sa pozrieť do svojho svedomia v tichu, každý deň...
Od toho závisí potom či máme radi samy seba.
Ak máme radi seba, nemusí nám nevyhnutne chýbať trendy auto, mobil, prsia, mihalnice, topánky, košeľa... pretože sme spoznali, že sme hodnotní aj bez tých "umelých" vecí, ktoré si na seba vešiame.
Prirodzenosť je vždy originálna.
No naše neskrotené túžby vyzerať IN, či vyniknúť/zapadnúť nás v skutočnosti robia kópia tých, ktorí tomu prepadli pred nami. (tiež majú to isté auto, košeľu, vlasy, mihalnice, prsia...)
@dumbledore tak som si vysvetlil pojem "podlieha trendom"...ak si z nich vyberá len to,čo sa mu páči a nerobí veci len preto,že sú momentálne cool,tak tým pádom je sám sebou,ale pod pojmom podlieha si predstavujem nadvládu trendov,ktorá prevyšuje u jedinca jeho osobité vlastnosti a potláča jeho prirodzenosť.
@dumbledore povedal by som že sčasti aj áno. Samozrejme,pod týmto pojmom sa nachádza viacero vecí,to je na dlhšiu debatu,ale ak niekto má svoj štýl a nemení ho len kvôli tomu,že ostatní to pokladajú za nemoderné,tak sa dá povedať,že je sám sebou,čo sa konkrétne tejto oblasti týka,no v iných veciach nemusí byť sám sebou. Napríklad kapela Kiss nezmenila imidž ani raz za tie desiatky rokov,aj ked im do toho kadekto pičuje ale v iných veciach možno nie sú sami sebou,no čo sa čisto imidžu a hudby týka,držia si to svoje.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
horšie je ak podlieha trendom a pritom nimi nie je v skutočnosti nadšený... kúpi si ajfón lebo je to teraz IN aj ked s ním nie je vôbec spokojný, ale hlavne že ide s dobou... vtedy by som povedala, že nie je sám sebou...
Ak si vyberá to "svoje", tvorí to svoje...
Ale zďaleka to čo nosíš, ťa nerobí tým kto si.
Dnes ľudia často nevedia ako spoznávať samého seba...
Od toho závisí potom či máme radi samy seba.
Ak máme radi seba, nemusí nám nevyhnutne chýbať trendy auto, mobil, prsia, mihalnice, topánky, košeľa... pretože sme spoznali, že sme hodnotní aj bez tých "umelých" vecí, ktoré si na seba vešiame.
Prirodzenosť je vždy originálna.
No naše neskrotené túžby vyzerať IN, či vyniknúť/zapadnúť nás v skutočnosti robia kópia tých, ktorí tomu prepadli pred nami. (tiež majú to isté auto, košeľu, vlasy, mihalnice, prsia...)