Či je človek sám alebo či je osamelý, vždy je to v konečnom dôsledku to isté, v oboch prípadoch sa to u človeka končí jedným veľkým TRÁPENÍM (aj keď možno väčšina by so mnou nesúhlasila resp. nebude so mnou súhlasiť).
Samotu vnímam ako dobrovoľný stav,ked chce byť človek sám,i ked by nemusel.Sú ľudia,ktorí majú radi samotu,no to neznamená,že sa vôbec nestýkajú s inými ľudmi a nemajú žiadny spoločenský život,len proste občas chcú od všetkého vypnúť a mať chvílu len pre seba.
samota je skor nieco, co clovek sam vyhladava, ak nie je spolocensky a je mu dobre travit cas osamote, ale nemusi byt osamely, ak ma v okoli ludi, s ktorymi sa stretava. rodinu, atd...
osamelost je stav, ked clovek nema blizkych ludi, na ktorych by sa mohol obratit
a niekedy ma clovek okolo seba plnu rit ludi a aj tak sa citi najosamelejsi na svete a niekedy ma pri sebe len knihu a citi sa naplneny
@Joker75 Ako to tu uz odznelo - samota a osamelost nie je to iste. Osamelost môze byt skutocnym trapenim v zivote, pretoze si celkom sam - nemas nikoho (mozno z vlastneho pricinenia alebo to jednoducho osud tak zariadil - v tomto druhom pripade to mozes zmenit a hladat si spriaznene duse.
Samota je len docasna, je to kratkodobe rozhodnutie cloveka, ze chce byt sam, na isty cas. Kazdy clovek potrebuje predsa chvilku pre seba aj ten najviac spolocenský.
Osamelost je vnimana tragicky, clovek sa po zbytok zivota len trapi. Samota je prave naopak - rozumna, nakolko nemozes zit stale v zhone, musis aj uvazovat a premyslat nad istymi vecami a to sa inym sposobom neda.
Btw - nechapem suvis tejto temy s tvojou vcerajsou prihodou
samota vacsinou predchadza osamelosti....ludia su sebecki, takze ak castejsie budes vyhladavat samotu (napr. kvoli praci, studiu atd.), tak to zoberu tak, ze im uz nemas co ponuknut, a vybodnu sa na teba
nuž vidím v tom rozdiel ... napríklad ja osamote nie som, čiže až tak samotou netrpím, mám okolo seba ľudí a proste tú prítomnosť vnímam, avšak osamelý som, cítim sa medzi nimi prázdno a sám, nemám totiž s kým reálne zdielať svoj život tak ako by som chcel, tým pádom ani veľmi nemám možnosť rásť medzi ľuďmi pretože sa nič vlastne nedeje nemám interakcie s nimi ktoré mi treba
a tak môžem rásť iba samostatne o osamotení, čo je síce reálne no je to dosť obmedzujúce a neefektívne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
človek nemusí byť sám, keď je osamelý.
Stav tela vs. Stav duše
No na druhej strane aj keď som sám, nemusím byť osamelý.
Všetko záleží od nálady a celkovo psychorozpoloženia.
Ináč @1 a @2
osamelost je stav, ked clovek nema blizkych ludi, na ktorych by sa mohol obratit
a niekedy ma clovek okolo seba plnu rit ludi a aj tak sa citi najosamelejsi na svete a niekedy ma pri sebe len knihu a citi sa naplneny
Samota je len docasna, je to kratkodobe rozhodnutie cloveka, ze chce byt sam, na isty cas. Kazdy clovek potrebuje predsa chvilku pre seba aj ten najviac spolocenský.
Osamelost je vnimana tragicky, clovek sa po zbytok zivota len trapi. Samota je prave naopak - rozumna, nakolko nemozes zit stale v zhone, musis aj uvazovat a premyslat nad istymi vecami a to sa inym sposobom neda.
Btw - nechapem suvis tejto temy s tvojou vcerajsou prihodou
a tak môžem rásť iba samostatne o osamotení, čo je síce reálne no je to dosť obmedzujúce a neefektívne