ja jednoducho milujem knihy lenže obávam sa že na svete je málo takých ktoré by som doslova zhltla tak mi prosím poraďte niečo úchvatné ako napríklad Metro 2033 a 2034, StarCraft, Philip K. Dick tiež nepísal najhoršie napr. Deus Irae alebo Planéta ktorá n
fuf, no ťažko ti poradím, keď si isto už prehrabala všetko možné na svete.
Skús Stopárov sprievodca, ale to si tiež isto čítala. je to niekoľko knižiek. ale sú neskutočne úžasné.
potom je aj dobrá knižka Volavka. je to síce menšia knižka ale je dobrá. a teraz si neviem spomenúť ako sa volá ten autor. myslím že je na P a má také tie malé knižky a jedna bola o pošte. sakra moja hlava deravá. ja si nemôžem spomenúť Terry Pratchett. - to je dôkaz o tom, ako premýšľanie v písomnej forme prospieva.
"na svete je málo takých ktoré by som doslova zhltla"
O to sa naozaj báť nemusíš. Stačí hľadať.
Hovorí sa, že kníh je veľa a život je krátky...
Môj obľúbenec je Miéville China, jeho knihy a knihy ďalších autorov jeho subžánru vyšli v kvaltinom českom preklade vo vydavateľstve Laser. Ak si skôr na poviedky, tak v rovnomennej edícii zbierky s názvom New Weird (1,2,3). Je to netradičný a nový subžáner práve fantasy, sci-fi a hororu, často urban fantasy. Mnohým sa však až tak (ako mne) nepáči.
Z tradičného sci-fi by som začal klasikami ako sú Arthur Charles Clarke, Isaac Asimov, William Gibson, Frederik Pohl, Frank Herbert a iní.
Z tradičného fantasy toho veľa nepoznám, ale zrovna akciu vie dokonale popísať v súčasnosti veľmi známy Andrzej Sapkowski, hoci nejak hororové jeho diela nie sú a práve dáka romantika tam občas je.
A ako hovorí na záver Peter Konečný:
Nie, to nie sú všetky fantasy a sci-fi knihy, ktoré poznám...
@tentatio P.S. ak chces vela akcie a nula romantiky....tak chod na Warhammer 40000...z toho mas strasnu kopu knih a vsetky to splnaju, je to cista sci-fi sustrediaca sa cisto na akciu a samozrejme skus tie ktore som uz hore pisal
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Prečítaj si Lovecrafta, klasika
Skús Stopárov sprievodca, ale to si tiež isto čítala. je to niekoľko knižiek. ale sú neskutočne úžasné.
potom je aj dobrá knižka Volavka. je to síce menšia knižka ale je dobrá. a teraz si neviem spomenúť ako sa volá ten autor. myslím že je na P a má také tie malé knižky a jedna bola o pošte. sakra moja hlava deravá. ja si nemôžem spomenúť Terry Pratchett. - to je dôkaz o tom, ako premýšľanie v písomnej forme prospieva.
O to sa naozaj báť nemusíš. Stačí hľadať.
Hovorí sa, že kníh je veľa a život je krátky...
Môj obľúbenec je Miéville China, jeho knihy a knihy ďalších autorov jeho subžánru vyšli v kvaltinom českom preklade vo vydavateľstve Laser. Ak si skôr na poviedky, tak v rovnomennej edícii zbierky s názvom New Weird (1,2,3). Je to netradičný a nový subžáner práve fantasy, sci-fi a hororu, často urban fantasy. Mnohým sa však až tak (ako mne) nepáči.
Z tradičného sci-fi by som začal klasikami ako sú Arthur Charles Clarke, Isaac Asimov, William Gibson, Frederik Pohl, Frank Herbert a iní.
Z tradičného fantasy toho veľa nepoznám, ale zrovna akciu vie dokonale popísať v súčasnosti veľmi známy Andrzej Sapkowski, hoci nejak hororové jeho diela nie sú a práve dáka romantika tam občas je.
A ako hovorí na záver Peter Konečný:
Nie, to nie sú všetky fantasy a sci-fi knihy, ktoré poznám...
Ale ostatné nech Ti prezentujú ďalší.