Ahojte. Chcela by som sa spýtať či sa scrapbookingu niekto venuje alebo to už niekto skúšal. Potrebovala by som nejaké tipy a triky ohľadom toho. Či už nejaké návody alebo zaujímavé stránky. Nikdy som to ešte neskúšala tak by som si chcela nechať poradiť
netusim co to je scrapbook. Ale zozltnuti papier vytvoris tak ze do ruru das obycajny papier. Tiez je mozne papier namocit, pokrcit, naspet vyrovnat a dat na riadator vysusit.
Ja som robila ako vianočný darček - kúpila som si ten veľký jednofarebný zakladač, kam sa vkladajú čisté hárky (vyšiel asi 4eurá) a dovnútra som dala tvrdý farebný papier (v Da Vincim majú také veľké, čo sa dajú nastrihať na A4 veľkosť, ale v nejakom lacnejšom papiernictve to vyjde menej), prípadne použi farebný papier a dierkovač, alebo rovno predávajú takéto dvojhárky po asi 40centov:
vystrihovala som obdĺžniky z iných farebných papierov (aby to ladilo), prekladala to cez seba, robila ako keby rámik, do ktorého som nalepila fotku (ideálne sú na to také malé trojuholníčky, ak ju tam nechceš natrvalo alebo ti je ľúto ju lepiť)
lepila som výlučne obojstrannou lepiacou páskou, lebo s obyčajnou je kopa roboty a lepidlo je nerovnomerné - toto drží perfektne a zaberie menej času (ono sa to nezdá, ale lepila som to celé pár dní)
potom sú dobré farebné lepiace pásky (mala som jednofarebné, ale teraz je hitom washi tape)
na youtube je kopa tutorialov, ale väčšinou tam lepia také divné odveci kvetinkové vzory a nálepky, hádžu na to trblietky a celé je to ružové ja som ale robila pre frajera taký spomienkový album, takže som to ladila do neutrálnych farieb
lepila lístky z koncertov, kina, lanovky, divadla, metra, výletov, pohľadnice, vtipné účty a hlavne naše fotky (dávala som vytlačiť na fotografický papier, časť len v tlačiarni) a dopisovala tam rôzne odkazy
vlepila som aj obálky, z ktorých sa tie veci dajú vyťahovať, nech je to sranda a takéto niečo:
Dakujem pekne dievcata . Ja to zrejme najprv spravim ak, ze si zhromazdim material ako su fotky, obrazky, texty a rozne predmety kt. tam chcem dat, aby som asi vedela na kolko stran ma to vyjde . A tie dvojharky sa mi pacia.
@hellium do akych farieb si ladila ten album a na kolko ta to cele asi vyslo? ked si to robila len par dni tak to ti gratulujem. citala som, ze niekto sa s tym prple aj mesiac
zakladač bol tmavomodrý a papiere modré, zelené, trochu tmavočervenej, bielej a peknej žltej - podľa tých dvojhárkov som to mala rozdelené na rôzne obdobia
(aj na vrch som nalepila takú matnú červenú fóliu a na to fotku)
asi štyri dni mi to trvalo, s tým, že som skoro pol dňa lepila... a mala som krabicu na takéto veci, takže som to len pretriedila plus som dala vyvolať fotky (na poslednú chvíľu, takže to stálo asi 10 eur za 60 fotiek), dokopy to vyšlo do 25e so všetkým (a dosť papierov mi ešte ostalo)
@feya nemám, nefotila som to... ale jednoducho na ten tmavomodrý podklad som nalepila tmavočervenú fóliu v rozmeroch o niečo väčších ako fotka, aby to urobilo taký rám okolo nej
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
vystrihovala som obdĺžniky z iných farebných papierov (aby to ladilo), prekladala to cez seba, robila ako keby rámik, do ktorého som nalepila fotku (ideálne sú na to také malé trojuholníčky, ak ju tam nechceš natrvalo alebo ti je ľúto ju lepiť)
lepila som výlučne obojstrannou lepiacou páskou, lebo s obyčajnou je kopa roboty a lepidlo je nerovnomerné - toto drží perfektne a zaberie menej času (ono sa to nezdá, ale lepila som to celé pár dní)
potom sú dobré farebné lepiace pásky (mala som jednofarebné, ale teraz je hitom washi tape)
na youtube je kopa tutorialov, ale väčšinou tam lepia také divné odveci kvetinkové vzory a nálepky, hádžu na to trblietky a celé je to ružové ja som ale robila pre frajera taký spomienkový album, takže som to ladila do neutrálnych farieb
lepila lístky z koncertov, kina, lanovky, divadla, metra, výletov, pohľadnice, vtipné účty a hlavne naše fotky (dávala som vytlačiť na fotografický papier, časť len v tlačiarni) a dopisovala tam rôzne odkazy
vlepila som aj obálky, z ktorých sa tie veci dajú vyťahovať, nech je to sranda a takéto niečo:
@hellium do akych farieb si ladila ten album a na kolko ta to cele asi vyslo? ked si to robila len par dni tak to ti gratulujem. citala som, ze niekto sa s tym prple aj mesiac
(aj na vrch som nalepila takú matnú červenú fóliu a na to fotku)
asi štyri dni mi to trvalo, s tým, že som skoro pol dňa lepila... a mala som krabicu na takéto veci, takže som to len pretriedila plus som dala vyvolať fotky (na poslednú chvíľu, takže to stálo asi 10 eur za 60 fotiek), dokopy to vyšlo do 25e so všetkým (a dosť papierov mi ešte ostalo)