krajina fetakov sa z nas nestane, pretoze marihuana nie je fet, ten zakon neprejde, a ty radsej prestan pisat lebo uz grcam 2hy krat, z tvojej informovanosti a z tvojich presvedceni.
@sven ty si jednoducho solidny brain, ano som fetak a preto idem volit sulika, pretoze mi je vlastne jedno kam ide tento stat, keby dekriminalizaciu navrhol fico tak idem volit jeho..lebo sa budem mat stale dobre
a este raz by som si pozrel prehlasenia pana bugara, vztah medzi nim a csakym.. pretoze ocividne o tom moc nevies...
ide o to, ze nepoznavas rozdiely medzi legalizaciou a dekriminalizaciou, obvinujes ludi bez-dokazovo..
@sven to mas odkial take, ze madar vzdy podpori madara
to ako keby si povedal, ze slovak vzdy podpori slovaka a ja ta urcite nepodporim
bugar nepodpori csakycho a ostatnych momentalnych predstavitelov SMK, lebo sa nerozisli v dobrom a su medzi nimi nazorove rozdieli. preco myslis, ze bugar zalozil most-hid?
SAS-chce dekriminalizaciu, ale ta podla mna neprejde, sme prilis konzervativni
a na jednu stranu liberalne chces povolit interupcie (za co som, ale len v urcitych pripadoch) a na druhej strane konzervativne opovrhujes dekriminalizaciou? dohodni sa, na ktorej strane rieky stojis
@transplantovana už ma upozornili aby som nemal unáhlene rekacie ale na teba sa neda nereagovať ako si to napísala @sven-ovi , ma prehlad v politickej situácii na slovensku a tu hlavu si odrb ty o stenu teraz ak budeš hlasovať iného, bud budeš povinne rozprávať na slovensku po madarsky alebo nebudeš nič iné robiť len sa modliť a pri najhoršom budeš povinne fetovať
@n0win0u Áno ja viem že sa teraz Bugár a Csáky moc nemusia, ale obaja boli proti jazykovému zákonu napríklad. Proste keď ide o záujmy Maďarov tak sú im Slováci u riti a zabudnú v tej chvíli aj na vzájomné nezhody
@drejka možno by ich nebolo 100 násobne viac, ale načo riskovať ? A neboj sa aj ja som z mesta a viem aké veci sa aj tu dejú a práve preto mám aj na nich taký názor.
@sven proti jazykovemu zakonu som aj ja a som z martina, z miesta odkial pochadza spisovny jazyk. a v jazykovom zakone nejde len o madarcinu, ale aj o vsetky cudzie jazyky - oznacenie tried na 8 rocnom gymnaziu, cudzojazycne nazvy, tabule.
@blacktears keby si vedel čítať zistil by si, že v každých voľbách si Maďari vždy zvolia iba stranu SMK
Áno ja viem že sa teraz Bugár a Csáky moc nemusia, ale obaja boli proti jazykovému zákonu napríklad. Proste keď ide o záujmy Maďarov tak sú im Slováci u riti a zabudnú v tej chvíli aj na vzájomné nezhody
Zákon SaS prejde a preto treba voliť Smer !!
Feťáci škodia okoliu. Ale ženy čo chcú interupciu neškodia nikomu iba prospievajú.
@transplantovana podaj by ťa pretiahol starý dementný Maďar ty špina !!
@blacktears on aspoň nejaký politický prehľad má na rozdiel od teba
@sven Si úplný príklad ficovoliča, neinteligentný, neovládaš gramatiku, skrývaš sa za neuveriteľne smiešne, nezmyselné argumenty, nedokážeš diskutovať, nepripúštaš si realitu, oháňaš sa neuveriteľnými sprostosťami, miešaš hrušky s jablkami, o politike a spravodlivosti vieš hovno a tvoja jediná modla je hranol.
smer to vyhra bohuzial... volit pojdem ale rozhodne opoziciu...
zo Slovenskom to ide dole vohou uz pekne dlho... mozno nastal cas zbalit kufre a ist smerom na zapad.... nebudem makat ako srob na prispevoky na dochodky.. nove limuziny... a potmavsim spoluobcanom chlast....
@swen a co ked su len traja ? aj tak sa urcite na nicom nedohodnu...a si myslim ze kto ma kusok rozumu slotu,fica,meciara nemoze volit ,a to s tymi fetakmi to si preco povedal? si jako moja stara mama
a opet sa tu riesia kokotiny budeme rozpravat po madarsky,fetovat ale co sa bude diat z verejnymi financiami co je asi naozaj dolezite a ovplyvni to nas zivot najviac o tom sa tu nedebatuje
sdku ti nema ako siahnut na platy to ti akurat na ne fico siahne...da ti mozno/babke 40 eur na vianoce no ty ich o par rokov zaplatis 60timi
a k privatizacii?ti poviem len tolko ze ked ma podnik sukromneho vlastnika sa snazi aby bol efektivny,prosperujuci,mat z neho uzitok a co sa stane ked nema vlastnika a je statnym?kazdy sa chce na nom len obohatit a rozkradne sa...ludovo povedane a este btw pocas krizi nase banky nemali skoro ziadne problemy v porovnani so zahranicnymi...cim to je?to je to rozpredanie statneho majetku, VDAKA MU!
@sven a v predchadzajucich volbach kandidovala este aka ina madarska strana okrem SMK?
este raz, jazykovy zakon nie je len o madarcine, cize to nie je len o zaujmoch madarskych stran
po prve to nie je zakon, a po druhe to neprejde, ak by vznikla koalicia s kdh a sdku tak neprejde. a este tak na okraj, aj smer na zaciatku tohto volebneho obdobia koketoval s myslienkou dekriminalizacie marihuany
a ked to hovoris ty, ze 15 rocny @ronik16 ma vacsi prehlad ako ja, tak mas urcite pravdu
@frxxx miesto statneho rozpoctu sa tu rozoberaju taketo temy preto, lebo s nimi sven zacal a nim aj argumentuje..i ked o tej argumentacii by sa dalo nieco povedat
@sven , ja sa ťa zastávam, povedala som, že si kúl ako Fico, čo proti mne máš? ja som dobré ľavičiarske dievča.. čo na tom, že ma momentálne živí analýza volebných programov, sama viem, že si politický pán a ty takto? fňuk ja nechcem byť pretiahnutá maďarom, ja chcem za manžela modrookého blonďavého Slováka, napríklad ako je Fico alebo tak!
a
@ronik16 ale ja nechcem rozprávať po maďarsky, ja nechcem povinne fetovať! asi ste ma predsvedčili, volím Smer a dám si Fica nad posteľ. ak chcete, môžem nad ním aj každý deň masturbovať, ak to pomôže záchrane našej krajiny!
@pernik po volbach sa bude východ nazývať pernikokotovo a kdze to je ? no ta na vyhodze, to ta na slovensku indze nemá takeho miesta, to na margo @sven
inak vsimate si ako tie protiagrumenty SMERu na kauzy, korupciu, skandaly a tendre radi recituju ludia bez nazoru??? ja si ich vsimam coraz viac, je ich na Slovensku tak vela, ze uz chapem tie preferencie...
jeden moj kamarad mi minule povedal na ten nastenkovy skandal, ze to je len dobre ked niekomu takto smer dohodi kseftik a privyrobi si trosku ...lebo ak je poctiva sutaz medzi firmami a ta co sa to snazi spravit lacnejsie skrachuje a musi sa potom hladat nova a zbytocne sa to dlho len stava...no aj to je nazor
plne suhlasim stebou, len ak fico nezostavi vladu tak je to vriti,zase tu budeme mat tych debilov co tu 8 rokov vladli a rozjebali cele slovensko...
KDH je vygumovane tak ak cele nabozenstvo,kazdeho je vec ci interupciu uznava a oni chcu jednoducho zakazat slobodnemu cloveku no fuj a ze demokrati ...
@transplantovana dobre robis ludia fetuju len koli liberalnym stranam, treba to vsetko zatrhnut!kotleba by mohol urobit poriadok..alebo SNS ako stoji na jeho bilboarde s vojakom "bezpecie detom" podla mna taka armada by sa mohla rozsirit by som sa urcite citil bezpecne...same hrozby tu cihaju na mna...cigani,madari, aj homosexualy ...mam vazne obavy o svoje potomstvo to ma v takomto state zit?
@drejka To bol akože doplnok do môjho predchádzajúceho príspevku chápeš
@sven Každý sa tu zhodne, že jebe jedine tebe. Mne žiaden Durinda mozog nevymyl, dokonca ani nie som jeho fanúšik, prikláňam sa skôr k SaS, no vždy budem radšej keď uvidím v koalícii Dzurindu ako hranola...
@sven a este k tomu, ze kazdy kto voli sdku je z blavy. prepac ale nenechaj sa vysmiat, ale ja nie som z blavy a keby som si mal vybrat medzi volbou smeru a sdku tak urcite volim sdku
@sven tak to si trafil nie som padnuta na hlavu aby som volila hranateho chuja ktory podla mna este aj trpi akymsi druhom paranoje, je mi zle uz len ked ho vidim a este horsie mi je ked si predstavim dalsie 4 roky s nim, ako umelec povedal, potom uz len od*ebať sa stadeto...
kks no a co sa fetakov tyka, treba s nimi spravit kratky proces! su to velmi skodlive elementy, rozozieraju nasu spolocnost, a este to chce niekto dekriminalizovat?! to vazne chcete aby male deti v skole sa ucili hulit travu? ano, lebo presne to sa stava ked sa to dekriminalizuje!!! omg
@sven no zober si to logicky...vacsina mladych Slovakov studuje na vyske u nas v BA, vacsia cast tu potom ostava pracovat a zit. z toho logicky vyplyva, ze najvacsia koncentracia intelektualov je tu, a v ostatnych velkych mestach na Slovensku.
@drejka nechcem sa hadat. samozrejme ze to nie je pravidlo, ja to viem posudit len z mojho okolia. pravda je, ze v bratislavskom kraji ma Fico najmenej volicov. ostatne je len moj subjektivny nazor.
ze sa nehambis s takou picovinou tu prist ...smk sa nikdy nepodari odtrhnut juh so slovenska uz to pochopte dpc...smer vymyva mozgy svojim populizmom a ty si prikladom ze im to ide celkom dobre
@drejka ale v druhom bode som uviedla ze inteligentni ludia sa najdu po celom Slovensku...a to si nevsimnes to ostatne bola len reakcia na to, ze sven povedal ze SDKU volia len bratislavcania...co je samozrejme smiesne, ale ked uz tak je to aj preto lebo tu zije vela mladych ludi... ja nikoho neskatulkujem, nemam rada delenie sa na Bratislava a zbytok Slovenska. Slovesko je take male ze nejake delenie sa je ozaj smiesne a neopodstatnene.
@sven ano, a hlavne na talentovkach ti nic nepomozu - nevies kreslit, dovidenia. zobud sa chlapec
@drejka urcite som nechcela aby to takto vyznelo...moji najlepsi kamarati a ludia s ktorymi si najviac rozumiem nie su ani jeden povodom z Bratislavy, ale tak tym ze u nas studuju a maju vybavene volicske preukazy, su akokeby odtialto, pretoze pri statistikach budu figurovat ako volici Bratislavy
@sven no tak touto hlaskou si sa prave zaradil do kategorie primitivov...ocakavala som trosku viac inteligencie od teba, predsa ludia ktori sa zaujimaju o politiku by mali byt aspon trosku inteligentni. ale tym ze reagujes takymto sposobom iba ukazujes co si v skutocnosti.
@drejka a ak sa mozem opytat, ty si volic fica alebo niekoho ineho?
Tvrdíš, že SMK oddelí juh Slovenska a pripojí ho k Maďarsku.
SMK BOLA 8 ROKOV VO VLÁDE. Od roku 1998 do 2006. 8 rokov boli vo vláde. Máš pocit, že sa pokúsili hoci len jeden jediný krát aspoň pýtať autonómiu alebo aspoň niečo? Nie... Lebo v zjednotenej EÚ je kvázi jedno ku ktorému štátu patrí juh Slovenska. Maďari, ktorí chcú chodia pracovať do Maďarska a naopak.
@drejka ja som zmateny volic ktory si zatial stranu nevybral. rozhodujem sa medzi SDKU a SaS, a k ma vsak oslovi nejaka tretia nebudem sa branit. uvazovala som aj nad tym neist volit, lebo si proste neviem vybrat no...ale treba venovat hlas
@sven SDKÚ znížila dane, zaviedla rovnú daň (čo mimochodom vymyslel Sulík z SaS, lebo bol poradca Mikloša v tom čase), prečo vyťahuješ len NEGATÍVA?
SDKÚ privatizovala.
Rovnako privatizovalo HZDS a SNS v 1994-1998.
V čom je HZDS a SNS lepšie oproti SDKÚ v privatizácií??? V ničom, zrazu ti nevadia???
A aj ja by som mohol robiť negatívnu kampaň ako ty a povedať:
HZDS len všetko sprivatizuje.
SNS len vyhlási vojnu Maďarsku a bude sa u nás strielať.
A SMER zadĺži štát a zmení Slovensko na Grécko.
Je to fakt horšie ako to, že SDKÚ privatizovalo (ako HZDS) a je fakt lepšie, aby sme všetci hladovali a bankrotovali ako Grécko v porovnaní s nejakými interrupciami?
@sven máš pocit, že Česká republika je krajina feťákov? V Českej republike je dekriminalizovaná marihuana, presne tak ako to presadzuje Sulíkovo SaS u nás... Chcú presadiť to čo v Čechách, dokonca v menšom množstve. Nemyslím si, že Česká republika je krajina feťákov, a rovnako nebude ani Slovensko krajina feťákov.
Skôr ma prekvapuje, že keď niekto uráža gayov, tak si rozčúlený a vytočený a nadávaš na adminov BIRDZu, že nezmazali "urážku na homosexuálov", ale pritom jediného politika, ktorý chce schváliť registrované partnerstvá pre gayov a lesbičky je Sulík a SaS, alebo sa bojíš, že sa zo Slovenska stane krajina buzerantov? To by predsa Ján Slota nedopustil, ten ich všetkých opluje, zmláti a prípadne zabije. Že obhajueš práve ty, práve jeho... Ach jaj...
Skús otvoriť oči a nepozerať sa na svet zaslepene.
@drejka a ja si pamätám, že Slota chcel ísť do tankoch a zrovnať Budapešť so zemou... Vieš Miklós Duray a Ján Slota sú rovnakí magori, ktorí nakecajú ľubovoľné kraviny, len aby oblbli voličov, ani jeden z nich to nemyslí vážne (Slota keď vytriezvie, už si to asi ani nepamätá, čo nakecal)...
A keď sme pritom, ak by sa stalo to, čo možno v tajných snoch niektorí Maďari chcú - ZRUŠIŤ TRIANON, tak by sme NEBOLI SÚČASŤOU UHORSKA, boli by sme súčasťou RAKÚSKO-UHORSKA a našim hlavným mestom by bola Viedeň a zrazu by časť Polska, Ukrajiny (ktorá nie je v rámci EÚ), či Rumunska, Chorvátska a Srbska (ktoré tiež nie je v rámci EÚ), Slovinska, Talianska a samozrejme Rakúsko a Česko by bolo súčasťou RAKÚSKO-UHORSKA. Skutočne si myslíte, že je to možné??? Podľa mňa je 0,000000000001% pravdepodobnosť, že by sa zrušil Trianon = čiže obnovilo Rakúsko-Uhorsko
@blacktears@28 hej tiež mi je divné, že na jednej strane je ANTI-LIBERÁLNY - vadí mu dekriminalizácia, na druhej strane je veľmi LIBERÁLNY a vadí mu zákaz interrupcií, @sven nemá žiaden názor, on má svojho idola, ktorým je Robert Fico, deti mávajú svojich idolov, ktorých bezhlavo milujú, škoda že jeho idolom nie je radšej Hannah Motnana, proste bezhlavo miluje svojho idola a nenávidí všetkých ostatných a keďže jeho znalosti politiky sú veľmi okrajové, tak ani nevie prečo vlastne danú stranu nenávidí, tak mu poslúži prvá negatívna domienka, čo ho napadne.
@anthville volebné programy sa väčšinou plnia (samozrejme len ak je dotyčná strana vo vláde, opozičné strany nemávajú zväčša ako plniť programy)...
inými slovami v 1994 vyhral Mečiar a sľuboval všeličo a všeličo aj splnil a veľa vecí aj dokazil a mnohých sklamal
v 1998 Dzurinda sluboval dvojnásobné platy (čo sa mu nepodarilo, sakra on bol taký populista vtedy), sľuboval, že urobí všetko preto, aby Slovensko vstúpilo do NATO a EÚ (to sa mu podarilo) atď atď atď...
v 2006 Fico sľuboval tiež všeličo a niečo splnil a niečo nesplnil...
NAJLEPŠÍ PRÍKLAD O SĽUBOCH - PLNENIE vs. NESPLNENIE:
Tak ako v 1994 Mečiar sľuboval dialnicu do Košíc, tak Dzurinda sľuboval v 1998 diaľnicu do Košíc a rovnako Fico sľuboval v 2006 diaľnicu do Košíc...
VŠETKY TRI tieto vlády NAOZAJ STAVALI DIAĽNICE, všetky tieto tri vlády PLNILI ten istý sľub, a ANI JEDNA Z TÝCHTO VLÁD ho nesplnila a nedokázala dokončiť za dané volebné obdobie diaľnicu až do Košíc.
Čiže ani Mečiar, ani Dzurinda ani Fico NESPLNILI sľúb, že postavia diaľnicu až do Košíc, na druhej strane všetci traja STAVALI DIAĽNICE, takže môžme povedať, že sa aspoň snažili realizovať svoj sľub...
Všetkým je jasné, že žiadna strana nesplní všetko, resp. ak by nejaká strana získala toľko hľasov ako Fides v Maďarsku a zostavila by SAMA SAMUČIČKÁ VLÁDU, tak je veľká pravdepodobnosť že splní veľa sľubov. Ale akonáhle je vo vláde viac strán, tak je logické že nesplnia všetko, lebo si niektoré sľuby môžu odporovať. Napr. ak pôjde SaS do vlády s KDH, tak nesplnia registrované partnerstvá - lebo SaS ich sľubuje a KDH naopak odmieta. Ale obidve strany sľubujú znižovanie odvodového zaťaženia (máme tušim piate najvyššie odvody (v percentách z prijímu) na svete, čiže asi by sme ich mali znížiť, keď máme piate najvyššie na svete), čiže v tomto sa tie dve strany zhodnú. Čiže sľub o gay svatbách tam sa nezhodnú, čiže sa nesplní, ale na znižovaní odvodov sa zhodnúť môžu a to môžu splniť...
Je mi jasné, že žiadna strana, ktorej by som dal hlas nesplní všetko, volím tú stranu, ktorej najviac verím, a ktorej názory sú najbližšie mojim názorom... Aj keď je mi jasné, že 100% vecí sa nesplní... (Ale to nesplní nikto 100%)
@kosh táto nová SDĽ je v pohode, ja síce nie som priaznivec ľavicových myšlienok, ale niektoré veci, ktoré hovoria sú fajn. Ja nemám nič proti ľavici, keby SDĽ vyhrala miesto Fica, tak v pohode... Mne vadí Fico, lebo sa len hrá na ľavičiara a pritom nič nerobí poriadne, len populizmus... 4 roky len kecá a kecá a hovno z toho...
Ach ľudia ja vás nikdy nepochopím! To vy ako fakt veríte že nová vláda niečo zmení, že bude lepšia, poctivejšia ??? Každý kto sa dostane ku "válovu" môže na tých ostatných zvysoka JEBAŤ a tých pár dobrákov aj tak nemá šancu. Nie dnes, nie v tomto svete.
SMER zadlžuje štát jak nepríčetné (veľa aj keď zarátame faktor krízy)
HZDS ojebáva ľudí (obete nebankoviem BMG, HORIZONT) aby ich volili lebo sa inak do parlamentu nedostanú
SNS sa necháva likvidovať SMER-om, má na rováši 90% všetkých finančných káuz (náskenkový tender, emisná kauza....)
A UŽ SI S TÝM VÁŽNE SMIEŠNY, prosím ťa prestaň zakladať takéto prijebané témy, nikoho ten tvoj obľúbený "Leninov pravnuk", "Dobrák Vlado" a "Abstinent Janko" niokoho nezaujíma!!
Nechcem volit velku stranu. Vlastne, nechcem volit nikoho, kto je teraz v parlamente. Sice neviem o tom tamker nic, ale ti v SDL vyzeraju novi (aspon ich nepoznam) a program na stranke maju celkom rozumny.
I ked ta lavica... Extremy nemam velmi rad. Nie je nieco v strede?
Resp. este som ochotny volit stranu, ktora planuje dat do poriadku skolstvo? Lebo nase uz sa prechadza cestou vanitas vanitatum...
@sven ... za dzurindu sa platilo u doktora ... a malo to priazdnivy vpliv ... vsetky reformy ktore dzurindova pravicova vlada odstartovala naplnili statnu kasu tak aby mohol fiko rozdavat a byt socialny ...
ja mam rozum, nechcem aby som doplacal na ficove rozmary a nechcem aby doplacali moje deti ...
smer tretia cesta ... do tretieho sveta
jedine pravicova vlada dokaze urobit take opatrenia aby udrzala krajinu v obdobi recesie
budeme utahovat opasky mozno 4 mozno 5 rokov ... ale zober si to takto ... co sa stalo pocas dzurindovej vlady ... pocas 8 rokov co bol pri koryte ... urcite si niekto namastil vrecka (ale ak si si nevsimol aj teraz si mastia ... a este viac) ... ale to podstatne je to ze slovensko sa stalo krajinou s najvacsim ekonomickym rastom v europe ... nie v strednej europe ale v celej europe ... dosiahol aby statny dlh splnal mastricke kriteria ... podnikli kroky k tomu aby sme sa dostali do schengenu ... prijali stabilnu menu € ... je pravda ze teraz az taka stabilna nieje ... ale pomohla slovensku udrzat sa pocas prvej vlny hospodarskej krizy ...
ak si myslis ze socialna vlada je lepsia ... lutujem ta ... a este viac ta lutujem lebo mas 18 rokov a mal by si chapat suvislosti
to čo @sven napísal o pravici je podľa mňa reálne. navyše, ak sa fakt dostane do vlády SMK a KDH, tak už aj ja budem mať silné obavy, či bolo dobré, že som volila pravicu.
tak ako tu už tuším niekto povedal, mne je ľavica ideovo bližšia (napríklad taká SDĽ), ale nie Fico, pretože len tliacha, tliacha a tliacha. Dúfam, že ho dnes z tej diaľnice sfúkne, podľa počasia to vyzerá celkom sľubne.
@ayreen SDĽ ??? myslis to ze ... znizime ceny potravin ... pytam sa ako? ... lacnejšie lieky ... pytam sa ako? ... byty pre mladych ... pytam sa ktoré?
to je nevyhoda lavice ... slubuju nesplnitelne ... ako ono sa to splnit da ... ale nie v momentalnej situacii ... pravica by podnikla tie iste kroky ... urcite by zabezpecili lacnejsie potraviny, lieky a vystavbu bytov, kvalitne vzdelavanie a podobne ... ale pravicova strana taketo veci neslubuje lebo na ne nema ... podnika kroky k tomu aby naplnila rozpocet a potom moze rozhadzovat ... za to lavica rozhadzuje ... je to vidiet vsade nielen na slovensku ... a potom uz len huraaaa smer grecko ... akurat bez mora
..ako prepac, ale extremistickejsie odhady som v poslednej dobe nepocul. ...a ani tato vlada s ana nicom nevedela dohodnut.. slota a meciar su len babky fica...
@tomas Ale drejka má pravdu, terajšia situácia v Maďarsku je úplne iná ako pred 8 rokmi, máme len 2 možnosti a to že buď budeme aj mi tvrdí na Maďarsko alebo si necháme dupať po hlave a urobýme čo chce Maďarsko a táto možnosť sa mi nepozdáva.
ja nechápem kto vymyl mozgi tým fico voličom! Ved fico používa ľahkú rétoriku, prekrúca. Nediskutuje, on káže a keď mu dakto to toho skočí tak sa zduje ako male decko. A tu jeho koalíciu voliť ?? To račej budem Kotlebu naše slovensko lebo ten aspon nie je tak skorumpovaný ako mečiar čo mál v 90 rokou také škandále že neviem prečo nesedí v base ale vo vláde a Jano Slota tak ten mál dávno skončiť na liečení, len nám hambu robí
@sven dojdi sem ku mne a jebnem ťa kladivom po hlave, ako to robili tvoji rodičia so železnou pravidelnosťou celé tvoje ranné detstvo. možno sa mi podarí ťa trafiť tak, aby si sa spamätal. dementnejší už nezostaneš.
Najmenšie zlo je pre mňa Fico, ešte že to takto vidí väčšina, a nemusí sa prejavovať tu..
Fico bude mať takých 40%, tu vás nadáva tak 0,00000000000000001 %
A mi čo ideme voliť fica, nepotrebujeme nadávať, zakladať diskusije a osočovať, jednoducho prídeme k urnám a zahlasujem.
A ty čo tu, do podrobná vysvetľujete aké chyby kto spravil, je len tým že chcete presadiť svoj názor iným.
Ak už vyťahujete veci, tak vyťahujete na každú stranu 100% veci čo spravila a čo nie, a nie 1,2- max ak 4 opíšete, - dokonca, len tie čo boli v telke zverejnené, a medializované a už ich mám plné zuby...
Mne je z toho zle...
Aj to video toho trapka tam, malý mu dať pekne papier a pero a nech načrtne grafy ak bol taký múdry, znižovať daň na potraviny... phhh.
(až by sa znížila len tak, tak by tie peniaze rozhodne chýbali, a 7 miliard by sa zväčšil dlh,, to len aby ten dedinský chlapec v kroji mal okrem mlieka z kráv, aj predajne ... )
Alebo tendre, okrem toho slova, ani nevie čo to znamená, hneď by som sa ho na to spýtal, musel si tie otázky veľmi dlho trénovať,
ale za tie peniaze čo mu dali, to asi stalo za to..
A tiež diaľnice, to ste všetcí ako ekonómovia ??? alebo ste zo TUKE SVF a viete za koľko sa dajú postaviť,, mate nejaké vzdelanie čo sa týka stavebných prác ?, a v rozpočtovom programe v Cenkrose ste profesionáli ???
Asi nie.
Tak predražiť, nepredražiť. Som na stavbách od 13 rokov, a žiadna stavba nestala presne toľko koľko bolo v papieroch, niekedy trebalo doplatiť, niekedy sa niečo zmyšilo,, a teraz som na VS SVF (stavebná).
Poviem to takto,
Na diaľnice nejaká firma nakúpi dajme tomu 5000 ťažkých strojov
Jedná tatra stojí okolo (niečo) bagre, (buldozery) cca 100 000 € ,
Len mechanizmy nás vyjdu ,, na pol miliardy €.
(Jasne, firmy nekupujú tieto naklaďaky nájdu ľudí čo ich majú že ?,
no ale taký človek si popýta aj 2,5 € na 1 km, za státie 4€ /h)
Čiže je to v podstate to iste, tie auta musia na seba zarobiť.
Dobre pol miliardy len auta, sú to ťažké stroje, a nežerú malo mafty.
Vieme koľko stojí nafta nie ? Jedná tatra na dialniciach urobí tak cca 200km denne, plus státie dokopi tak 3h, to máme pre cca 4000 tatier, za jeden deň je to 2,1 mlióna € na jeden jediný deň. Pre dopracov ťažkej techniky. Zadarmo robiť nebude nikto, a po skončení diaľnic musia týmto ľudom tieto nákladne autá aspoň spolovice byť nahradené, lebo po diaľniciach ich buď dajú do bazaru alebo predaju v štáte kde sa bude len stavať niečo také vo veľkom merítku...
Koľko kontrolorov, vedúcich a projektatov, ludí z komiesie treba zaplatiť a podobné. Ako môže niekto povedať že boli predražené ???? O koľko ???
To nikto nikdy nemôže prepočítať. Keď sa povie tamten úsek keď sa staval za dzurindu tak stal iba 1 miliardu, a teraz keď fico tak 1,5 miliardy rovnako dlhý úsek. No to je názor leda tak laika. Lebo, môže byť tam iný terén ,iný podklad, je tu veľa aspoketov..
A tak by som mohol pokračovať ďalej, ale to vás nezaujíma určite.
Diaľnice predražené určite o veľa neboli, ak náhodou boli, jedná mater povedala.
To tak ako v poprade, stavala sa stavalo sa, bola firma, povedala cenu, vyhrala konkurz, začala stavať a jejda. 30% z ceny a len prízemie ???
A nám treba postaviť ale 11 poschodí.. Asi tak nejak týmto chcem povedať,
až by našli firmu čo by si povedala že to postaví o 10-20%, tak po polroku by už začali dávať, namiesto výstuže 30 mm, ale len 10 mm aby aspoň na vodu zarobili...
@myslitel Konečne správny názor, a dúfam že týmto je táto diskusia uzavretá, proste Fico je najmenšie zlo aké si možeme vybrať z týchto politických strán aké máme.
@myslitel Sam by som to lepsie nepovedal, myslim si presne to iste. Az nato ze SMER podla mna bude mat ledva 30 percent pretoze aj pred 4 rokmi to tak bolo (v preferenciach mal o dost viac ako realne napokon..a zas SNS mala podstatne viac ako v preferenciach). Z mojej skusenosti napriklad viem ze vacsina mladych v mojom okoli budu volit SaS ci SDKU, pretoze su denno denne zaplavovani informaciami zo SME, Pravdy a podobnych dennikov ktore podla mojho nazoru nie su vobec mienkotvorne a okato lobuju za opozicne strany.
K diskusii..podla mna taky zlepenec SDKU, SaS, KDH, Most, SMK nema ziadnu nadej na uspech pretoze napriklad uz len SaS a KDH stoja na uplne opacnych ideologickych poloch, medzi Mostom a SMK je rivalita a je otazne ci sa vobec obe dostanu do parlamentu a nakoniec ak si spravne pamatam tak SDKU sa teraz vyjadruje o SMK v takom zmysle ze samych seba vyradili svojim postojom k dvojakemu obcianstvu z moznej vlady...ale zas to co sa povie pred volbami casto po nich neplati. Kazdopadne ak by taky blok vznikol tak si myslim, ze by bol absolutne nestabilny a predcasne by sa rozpadol.
takto... určite bude lepšie ak bude Smer SNS a HZDS... aj keď je otázne, či nahrabú dosť kresiel. Neviem či ešte máte starých rodičov, stačí mamy a otcov... len sa opýtajte čo všetko sa dialo za dzurindu. Ja to neviem. Ale počul som. Po ďalšie... Sas NECHCE marihuaniu legalizovať ale dekriminalizovať... To je niečo iné.
Dalej to, že dzurinda odstúpil z kandidátky neznamená, že nebude vládnuť. Vlastne nebude, ale s Radičovou si bude robiť čo chce. Myslím, že Radičová premiérka nemôže byť. Precitlivelá. Premirér/ka nemôže byť precitlivelá. Také sprostosti čo budú 4 roky vyťahovať, to ju určite položí. A aj tak si myslím, že ak tak bude, tak premiér bude debilný Mikloš.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
166 komentov
a nechce sa mi rozpisovat preco
nie je.
inak som z tohto textu pomerne slabučká.
potom, keď budeš mať 35 a budeš žiť v tak kurevsky zadlženom štáte, že nebude ani základné dôchodky, potom si budeš môcť len hlavu jebať o stenu
KDH : zakáže interrupcie.
MOST : podporia SMK.
SaS : zo SR sa stane nový Amsterdam – krajina feťákov.
krajina fetakov sa z nas nestane, pretoze marihuana nie je fet, ten zakon neprejde, a ty radsej prestan pisat lebo uz grcam 2hy krat, z tvojej informovanosti a z tvojich presvedceni.
predpokladám že o 2 roky tu už nebude
Aj marihuana je fet, tvoja reakcia len značí že aj ty si feťák ktorý chce bozkávať Sulíkovy ruky len aby zlegalizoval trávu.
ale teraz ti musím dať za pravdu že smer zase vyhrá, otázne je či to bude to isté zloženie strán v koalícií
Áno húli sa tu aj teraz, ale potom by ich tu bolo 100 násobne viac. Každý feťák patrí za mreže !!!
a este raz by som si pozrel prehlasenia pana bugara, vztah medzi nim a csakym.. pretoze ocividne o tom moc nevies...
ide o to, ze nepoznavas rozdiely medzi legalizaciou a dekriminalizaciou, obvinujes ludi bez-dokazovo..
to ako keby si povedal, ze slovak vzdy podpori slovaka a ja ta urcite nepodporim
bugar nepodpori csakycho a ostatnych momentalnych predstavitelov SMK, lebo sa nerozisli v dobrom a su medzi nimi nazorove rozdieli. preco myslis, ze bugar zalozil most-hid?
SAS-chce dekriminalizaciu, ale ta podla mna neprejde, sme prilis konzervativni
a na jednu stranu liberalne chces povolit interupcie (za co som, ale len v urcitych pripadoch) a na druhej strane konzervativne opovrhujes dekriminalizaciou? dohodni sa, na ktorej strane rieky stojis
@drejka možno by ich nebolo 100 násobne viac, ale načo riskovať ? A neboj sa aj ja som z mesta a viem aké veci sa aj tu dejú a práve preto mám aj na nich taký názor.
Áno ja viem že sa teraz Bugár a Csáky moc nemusia, ale obaja boli proti jazykovému zákonu napríklad. Proste keď ide o záujmy Maďarov tak sú im Slováci u riti a zabudnú v tej chvíli aj na vzájomné nezhody
Zákon SaS prejde a preto treba voliť Smer !!
Feťáci škodia okoliu. Ale ženy čo chcú interupciu neškodia nikomu iba prospievajú.
@transplantovana podaj by ťa pretiahol starý dementný Maďar ty špina !!
@blacktears on aspoň nejaký politický prehľad má na rozdiel od teba
btw. nauč sa čo je Amsterdam a čo Holandsko
zo Slovenskom to ide dole vohou uz pekne dlho... mozno nastal cas zbalit kufre a ist smerom na zapad.... nebudem makat ako srob na prispevoky na dochodky.. nove limuziny... a potmavsim spoluobcanom chlast....
a opet sa tu riesia kokotiny budeme rozpravat po madarsky,fetovat ale co sa bude diat z verejnymi financiami co je asi naozaj dolezite a ovplyvni to nas zivot najviac o tom sa tu nedebatuje
sdku ti nema ako siahnut na platy to ti akurat na ne fico siahne...da ti mozno/babke 40 eur na vianoce no ty ich o par rokov zaplatis 60timi
a k privatizacii?ti poviem len tolko ze ked ma podnik sukromneho vlastnika sa snazi aby bol efektivny,prosperujuci,mat z neho uzitok a co sa stane ked nema vlastnika a je statnym?kazdy sa chce na nom len obohatit a rozkradne sa...ludovo povedane a este btw pocas krizi nase banky nemali skoro ziadne problemy v porovnani so zahranicnymi...cim to je?to je to rozpredanie statneho majetku, VDAKA MU!
este raz, jazykovy zakon nie je len o madarcine, cize to nie je len o zaujmoch madarskych stran
po prve to nie je zakon, a po druhe to neprejde, ak by vznikla koalicia s kdh a sdku tak neprejde. a este tak na okraj, aj smer na zaciatku tohto volebneho obdobia koketoval s myslienkou dekriminalizacie marihuany
a ked to hovoris ty, ze 15 rocny @ronik16 ma vacsi prehlad ako ja, tak mas urcite pravdu
@sven , ja sa ťa zastávam, povedala som, že si kúl ako Fico, čo proti mne máš? ja som dobré ľavičiarske dievča.. čo na tom, že ma momentálne živí analýza volebných programov, sama viem, že si politický pán a ty takto? fňuk ja nechcem byť pretiahnutá maďarom, ja chcem za manžela modrookého blonďavého Slováka, napríklad ako je Fico alebo tak!
a
@ronik16 ale ja nechcem rozprávať po maďarsky, ja nechcem povinne fetovať! asi ste ma predsvedčili, volím Smer a dám si Fica nad posteľ. ak chcete, môžem nad ním aj každý deň masturbovať, ak to pomôže záchrane našej krajiny!
ako napriklad:
SaS - fetaci
SDKU - rozpredali Slovensko
a podobne
A tebe zasa tvoj boh Dzurinda vymyl mozog a nevieš čo je a čo nie je správne
@blacktears jáj bože a o čom som predsa hovoril ? že Maďari volia vždy len Maďarov a na Slovákov serú.
@majajaj a práve preto musíš voliť Smer !!
Každý kto volí SDKÚ je z Blavy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
KDH je vygumovane tak ak cele nabozenstvo,kazdeho je vec ci interupciu uznava a oni chcu jednoducho zakazat slobodnemu cloveku no fuj a ze demokrati ...
napisal si to v @38 komente:
keby si vedel čítať zistil by si, že v každých voľbách si Maďari vždy zvolia iba stranu SMK
@sven Každý sa tu zhodne, že jebe jedine tebe. Mne žiaden Durinda mozog nevymyl, dokonca ani nie som jeho fanúšik, prikláňam sa skôr k SaS, no vždy budem radšej keď uvidím v koalícii Dzurindu ako hranola...
takze tvoje tvrdenie je nespravne
A bonus na záver.
@drejka Ty nie si troška mimo dievča ?
@delica Hovorím len pravdu, keď sa ti páčim je to len plus
Odporúčam pustiť od 1:45
po 2.) nie je to pravda, rozumní ľudia sa nájdu po celom Slovensku
po 3.) v Bratislave je koncentrácia intelektuálov a študentov z celého Slovenska, preto tento úkaz
po 4.) tým nechcem vyjadriť že budem voliť SDKÚ
-a
@whitelaser ďaľší normálny človek
Tak sa mi zdá že SDKÚ nemá takú podporu ako sa hovorí
@blacktears prečo sa stále opakuješ ? nie je ti to trápne ako tvoja SDKÚ ?
@pernik ano všetci ? mne sa zdá že smerákov je tu viac ! Ach chlapče tebe už asi niet pomoci, feťák Sulík ťa pokazil.
Toto je pravda o SDKÚ
a ja som nikde nenapisal, ze idem volit SDKU, lebo ani nejdem. takze to nie je MOJA SDKU
@drejka Asi ani nevie čo trepla
@drejka sama si na to odpovedz možno na to prídeš.
@drejka urcite som nechcela aby to takto vyznelo...moji najlepsi kamarati a ludia s ktorymi si najviac rozumiem nie su ani jeden povodom z Bratislavy, ale tak tym ze u nas studuju a maju vybavene volicske preukazy, su akokeby odtialto, pretoze pri statistikach budu figurovat ako volici Bratislavy
@drejka a ak sa mozem opytat, ty si volic fica alebo niekoho ineho?
Tvrdíš, že SMK oddelí juh Slovenska a pripojí ho k Maďarsku.
SMK BOLA 8 ROKOV VO VLÁDE. Od roku 1998 do 2006. 8 rokov boli vo vláde. Máš pocit, že sa pokúsili hoci len jeden jediný krát aspoň pýtať autonómiu alebo aspoň niečo? Nie... Lebo v zjednotenej EÚ je kvázi jedno ku ktorému štátu patrí juh Slovenska. Maďari, ktorí chcú chodia pracovať do Maďarska a naopak.
SDKÚ privatizovala.
Rovnako privatizovalo HZDS a SNS v 1994-1998.
V čom je HZDS a SNS lepšie oproti SDKÚ v privatizácií??? V ničom, zrazu ti nevadia???
A aj ja by som mohol robiť negatívnu kampaň ako ty a povedať:
HZDS len všetko sprivatizuje.
SNS len vyhlási vojnu Maďarsku a bude sa u nás strielať.
A SMER zadĺži štát a zmení Slovensko na Grécko.
Je to fakt horšie ako to, že SDKÚ privatizovalo (ako HZDS) a je fakt lepšie, aby sme všetci hladovali a bankrotovali ako Grécko v porovnaní s nejakými interrupciami?
Skôr ma prekvapuje, že keď niekto uráža gayov, tak si rozčúlený a vytočený a nadávaš na adminov BIRDZu, že nezmazali "urážku na homosexuálov", ale pritom jediného politika, ktorý chce schváliť registrované partnerstvá pre gayov a lesbičky je Sulík a SaS, alebo sa bojíš, že sa zo Slovenska stane krajina buzerantov? To by predsa Ján Slota nedopustil, ten ich všetkých opluje, zmláti a prípadne zabije. Že obhajueš práve ty, práve jeho... Ach jaj...
Skús otvoriť oči a nepozerať sa na svet zaslepene.
A keď sme pritom, ak by sa stalo to, čo možno v tajných snoch niektorí Maďari chcú - ZRUŠIŤ TRIANON, tak by sme NEBOLI SÚČASŤOU UHORSKA, boli by sme súčasťou RAKÚSKO-UHORSKA a našim hlavným mestom by bola Viedeň a zrazu by časť Polska, Ukrajiny (ktorá nie je v rámci EÚ), či Rumunska, Chorvátska a Srbska (ktoré tiež nie je v rámci EÚ), Slovinska, Talianska a samozrejme Rakúsko a Česko by bolo súčasťou RAKÚSKO-UHORSKA. Skutočne si myslíte, že je to možné??? Podľa mňa je 0,000000000001% pravdepodobnosť, že by sa zrušil Trianon = čiže obnovilo Rakúsko-Uhorsko
ty si proste nedáš povedať. ale tak aspoň sa zasmejem..
mimochodom obdivujem tých, čo sa snažia po milióntykrát "diskutovať"..
@drejka ja si kratim chvile citanim volebnych programov ale otazne je, ci sa aspon niekomu podari splnit aspon jeden bod...
inými slovami v 1994 vyhral Mečiar a sľuboval všeličo a všeličo aj splnil a veľa vecí aj dokazil a mnohých sklamal
v 1998 Dzurinda sluboval dvojnásobné platy (čo sa mu nepodarilo, sakra on bol taký populista vtedy), sľuboval, že urobí všetko preto, aby Slovensko vstúpilo do NATO a EÚ (to sa mu podarilo) atď atď atď...
v 2006 Fico sľuboval tiež všeličo a niečo splnil a niečo nesplnil...
NAJLEPŠÍ PRÍKLAD O SĽUBOCH - PLNENIE vs. NESPLNENIE:
Tak ako v 1994 Mečiar sľuboval dialnicu do Košíc, tak Dzurinda sľuboval v 1998 diaľnicu do Košíc a rovnako Fico sľuboval v 2006 diaľnicu do Košíc...
VŠETKY TRI tieto vlády NAOZAJ STAVALI DIAĽNICE, všetky tieto tri vlády PLNILI ten istý sľub, a ANI JEDNA Z TÝCHTO VLÁD ho nesplnila a nedokázala dokončiť za dané volebné obdobie diaľnicu až do Košíc.
Čiže ani Mečiar, ani Dzurinda ani Fico NESPLNILI sľúb, že postavia diaľnicu až do Košíc, na druhej strane všetci traja STAVALI DIAĽNICE, takže môžme povedať, že sa aspoň snažili realizovať svoj sľub...
Všetkým je jasné, že žiadna strana nesplní všetko, resp. ak by nejaká strana získala toľko hľasov ako Fides v Maďarsku a zostavila by SAMA SAMUČIČKÁ VLÁDU, tak je veľká pravdepodobnosť že splní veľa sľubov. Ale akonáhle je vo vláde viac strán, tak je logické že nesplnia všetko, lebo si niektoré sľuby môžu odporovať. Napr. ak pôjde SaS do vlády s KDH, tak nesplnia registrované partnerstvá - lebo SaS ich sľubuje a KDH naopak odmieta. Ale obidve strany sľubujú znižovanie odvodového zaťaženia (máme tušim piate najvyššie odvody (v percentách z prijímu) na svete, čiže asi by sme ich mali znížiť, keď máme piate najvyššie na svete), čiže v tomto sa tie dve strany zhodnú. Čiže sľub o gay svatbách tam sa nezhodnú, čiže sa nesplní, ale na znižovaní odvodov sa zhodnúť môžu a to môžu splniť...
Je mi jasné, že žiadna strana, ktorej by som dal hlas nesplní všetko, volím tú stranu, ktorej najviac verím, a ktorej názory sú najbližšie mojim názorom... Aj keď je mi jasné, že 100% vecí sa nesplní... (Ale to nesplní nikto 100%)
btw SDĽ má peknú pesničku: » www.mojasdl.sk/download/SDL-Di... DD
jak som to vedel že tu tému si založil ty!!
a k téme
SMER zadlžuje štát jak nepríčetné (veľa aj keď zarátame faktor krízy)
HZDS ojebáva ľudí (obete nebankoviem BMG, HORIZONT) aby ich volili lebo sa inak do parlamentu nedostanú
SNS sa necháva likvidovať SMER-om, má na rováši 90% všetkých finančných káuz (náskenkový tender, emisná kauza....)
A UŽ SI S TÝM VÁŽNE SMIEŠNY, prosím ťa prestaň zakladať takéto prijebané témy, nikoho ten tvoj obľúbený "Leninov pravnuk", "Dobrák Vlado" a "Abstinent Janko" niokoho nezaujíma!!
I ked ta lavica... Extremy nemam velmi rad. Nie je nieco v strede?
Resp. este som ochotny volit stranu, ktora planuje dat do poriadku skolstvo? Lebo nase uz sa prechadza cestou vanitas vanitatum...
ja mam rozum, nechcem aby som doplacal na ficove rozmary a nechcem aby doplacali moje deti ...
smer tretia cesta ... do tretieho sveta
jedine pravicova vlada dokaze urobit take opatrenia aby udrzala krajinu v obdobi recesie
budeme utahovat opasky mozno 4 mozno 5 rokov ... ale zober si to takto ... co sa stalo pocas dzurindovej vlady ... pocas 8 rokov co bol pri koryte ... urcite si niekto namastil vrecka (ale ak si si nevsimol aj teraz si mastia ... a este viac) ... ale to podstatne je to ze slovensko sa stalo krajinou s najvacsim ekonomickym rastom v europe ... nie v strednej europe ale v celej europe ... dosiahol aby statny dlh splnal mastricke kriteria ... podnikli kroky k tomu aby sme sa dostali do schengenu ... prijali stabilnu menu € ... je pravda ze teraz az taka stabilna nieje ... ale pomohla slovensku udrzat sa pocas prvej vlny hospodarskej krizy ...
ak si myslis ze socialna vlada je lepsia ... lutujem ta ... a este viac ta lutujem lebo mas 18 rokov a mal by si chapat suvislosti
tak ako tu už tuším niekto povedal, mne je ľavica ideovo bližšia (napríklad taká SDĽ), ale nie Fico, pretože len tliacha, tliacha a tliacha. Dúfam, že ho dnes z tej diaľnice sfúkne, podľa počasia to vyzerá celkom sľubne.
to je nevyhoda lavice ... slubuju nesplnitelne ... ako ono sa to splnit da ... ale nie v momentalnej situacii ... pravica by podnikla tie iste kroky ... urcite by zabezpecili lacnejsie potraviny, lieky a vystavbu bytov, kvalitne vzdelavanie a podobne ... ale pravicova strana taketo veci neslubuje lebo na ne nema ... podnika kroky k tomu aby naplnila rozpocet a potom moze rozhadzovat ... za to lavica rozhadzuje ... je to vidiet vsade nielen na slovensku ... a potom uz len huraaaa smer grecko ... akurat bez mora
ze ci ty nie si utajeny madar
sdl vynalozila na svoju kampan 500 000€, zaplatila ich v hotovosti, v kufriku
a mozme len odhadovat, odkial tie peniaze prisli
1) niekto zufalo dufa, ze sa dostane do politiky a nabali sa
2) niekto chce odobrat hlasy smeru
sdl podla mna nie je realna strana
som zvedavý kolky pojdete voliť čo mate 18 rokov a či vôbec pojdete!
veľa reči o hovne ak na volby bude pekne, všetci budu na chatách, pri vode a pod.
nezabudnite potom diskutovať ako sa to všetko posralo znova
podla statistik je Slovensko druhou najmenej zadlzenou krajinou v Europe tak neviem o com
Fico bude mať takých 40%, tu vás nadáva tak 0,00000000000000001 %
A mi čo ideme voliť fica, nepotrebujeme nadávať, zakladať diskusije a osočovať, jednoducho prídeme k urnám a zahlasujem.
A ty čo tu, do podrobná vysvetľujete aké chyby kto spravil, je len tým že chcete presadiť svoj názor iným.
Ak už vyťahujete veci, tak vyťahujete na každú stranu 100% veci čo spravila a čo nie, a nie 1,2- max ak 4 opíšete, - dokonca, len tie čo boli v telke zverejnené, a medializované a už ich mám plné zuby...
Mne je z toho zle...
Aj to video toho trapka tam, malý mu dať pekne papier a pero a nech načrtne grafy ak bol taký múdry, znižovať daň na potraviny... phhh.
(až by sa znížila len tak, tak by tie peniaze rozhodne chýbali, a 7 miliard by sa zväčšil dlh,, to len aby ten dedinský chlapec v kroji mal okrem mlieka z kráv, aj predajne ... )
Alebo tendre, okrem toho slova, ani nevie čo to znamená, hneď by som sa ho na to spýtal, musel si tie otázky veľmi dlho trénovať,
ale za tie peniaze čo mu dali, to asi stalo za to..
A tiež diaľnice, to ste všetcí ako ekonómovia ??? alebo ste zo TUKE SVF a viete za koľko sa dajú postaviť,, mate nejaké vzdelanie čo sa týka stavebných prác ?, a v rozpočtovom programe v Cenkrose ste profesionáli ???
Asi nie.
Tak predražiť, nepredražiť. Som na stavbách od 13 rokov, a žiadna stavba nestala presne toľko koľko bolo v papieroch, niekedy trebalo doplatiť, niekedy sa niečo zmyšilo,, a teraz som na VS SVF (stavebná).
Poviem to takto,
Na diaľnice nejaká firma nakúpi dajme tomu 5000 ťažkých strojov
Jedná tatra stojí okolo (niečo) bagre, (buldozery) cca 100 000 € ,
Len mechanizmy nás vyjdu ,, na pol miliardy €.
(Jasne, firmy nekupujú tieto naklaďaky nájdu ľudí čo ich majú že ?,
no ale taký človek si popýta aj 2,5 € na 1 km, za státie 4€ /h)
Čiže je to v podstate to iste, tie auta musia na seba zarobiť.
Dobre pol miliardy len auta, sú to ťažké stroje, a nežerú malo mafty.
Vieme koľko stojí nafta nie ? Jedná tatra na dialniciach urobí tak cca 200km denne, plus státie dokopi tak 3h, to máme pre cca 4000 tatier, za jeden deň je to 2,1 mlióna € na jeden jediný deň. Pre dopracov ťažkej techniky. Zadarmo robiť nebude nikto, a po skončení diaľnic musia týmto ľudom tieto nákladne autá aspoň spolovice byť nahradené, lebo po diaľniciach ich buď dajú do bazaru alebo predaju v štáte kde sa bude len stavať niečo také vo veľkom merítku...
Koľko kontrolorov, vedúcich a projektatov, ludí z komiesie treba zaplatiť a podobné. Ako môže niekto povedať že boli predražené ???? O koľko ???
To nikto nikdy nemôže prepočítať. Keď sa povie tamten úsek keď sa staval za dzurindu tak stal iba 1 miliardu, a teraz keď fico tak 1,5 miliardy rovnako dlhý úsek. No to je názor leda tak laika. Lebo, môže byť tam iný terén ,iný podklad, je tu veľa aspoketov..
A tak by som mohol pokračovať ďalej, ale to vás nezaujíma určite.
Diaľnice predražené určite o veľa neboli, ak náhodou boli, jedná mater povedala.
To tak ako v poprade, stavala sa stavalo sa, bola firma, povedala cenu, vyhrala konkurz, začala stavať a jejda. 30% z ceny a len prízemie ???
A nám treba postaviť ale 11 poschodí.. Asi tak nejak týmto chcem povedať,
až by našli firmu čo by si povedala že to postaví o 10-20%, tak po polroku by už začali dávať, namiesto výstuže 30 mm, ale len 10 mm aby aspoň na vodu zarobili...
K diskusii..podla mna taky zlepenec SDKU, SaS, KDH, Most, SMK nema ziadnu nadej na uspech pretoze napriklad uz len SaS a KDH stoja na uplne opacnych ideologickych poloch, medzi Mostom a SMK je rivalita a je otazne ci sa vobec obe dostanu do parlamentu a nakoniec ak si spravne pamatam tak SDKU sa teraz vyjadruje o SMK v takom zmysle ze samych seba vyradili svojim postojom k dvojakemu obcianstvu z moznej vlady...ale zas to co sa povie pred volbami casto po nich neplati. Kazdopadne ak by taky blok vznikol tak si myslim, ze by bol absolutne nestabilny a predcasne by sa rozpadol.
A tej sa ti zdá gramaticky zlý ?
Dalej to, že dzurinda odstúpil z kandidátky neznamená, že nebude vládnuť. Vlastne nebude, ale s Radičovou si bude robiť čo chce. Myslím, že Radičová premiérka nemôže byť. Precitlivelá. Premirér/ka nemôže byť precitlivelá. Také sprostosti čo budú 4 roky vyťahovať, to ju určite položí. A aj tak si myslím, že ak tak bude, tak premiér bude debilný Mikloš.
Ak chce niekto polemizovať, čakám TS-ku.