Nosenie noža upravuje priestupkový zákon (§ 47 zákona 372/1990):
(1) Priestupku sa dopustí ten, kto
h) nosí na miestach prístupných verejnosti chladné zbrane, najmä dýky, bodáky a šable, okrem prípadov, keď sú súčasťou rovnošaty, historického alebo národného kroja, výstroja a výzbroje ozbrojených síl, ozbrojených zborov a ozbrojených bezpečnostných zborov, alebo na športovú činnosť, výkon práva poľovníctva, rybárskeho práva, povolania alebo zamestnania, ako aj iné predmety, ktorými možno ublížiť na zdraví, ak možno z okolností prípadu alebo správania sa osoby usudzovať, že sa majú použiť na násilie alebo hrozbu násilím.
Otázkou je, prečo by ťa policajti prehľadávali. Zvyčajne sa to deje, keď tvoje správanie nie je celkom v poriadku a v tom prípade by z toho mohol byť problém.
V primeranej sebaobrane môže byť použitý nôž. Závisí to od situácie.
pokiaľ sa s tým nebudeš oháňať na verejnosti, vo vrecku môžeš nosiť čokoľvek, aj ja som už rozmýšľala že budem so sebou nosiť aspoň vreckový nožík taký ten multifunkčný
aha ked uz tak nos u seba 2 noze jeden velky a jeden mali...ked nahodou niekoho zabijes tak tomu co si ho zabil das velky noz a ty si nechas mali...TOTO je primerana sebaobrana.........aj ja u seba skoro stale nosim noz a co? vzdy sa zide(nejaky povrazok prerezat, tiesku vybrat, narezat nieco a tak) ale na cloveka by som ho nevytiahol ani v seba obrane preto....mam aj boxera ale zistil som ze ho nemozem nosit vraj je to zakerna zbran tak ho idem predat a idem si kupit teleskop =P mam este aj jeden a pol rucak =D (sportovat treba)
ked chodi clovek vecer z prace alebo koncertov tak je dobre mat nieco u seba....iba raz mi to bolo nahovno ked na mna vytiahli pistol ale tak aj to sa zvladlo inak je dobre vediet branit sa ale s kludom a treba pri tom mysliet
ide aj o dĺžku čepele, nesmie byť dlhšia než dlaň (ale neviem či tvoja alebo policajtova alebo je to od oka )
a použiť ho môžeš na odkrojenie z jablka alebo čo, ale nie na ublíženie inej osobe, veď to dá rozum. v sebeobrane iba vtedy, keď na teba útočník tiež vytiahne nôž, alebo niečo nebezpečnejšie (pištoľ, granát, húfnicu alebo ťa začne podmínovávať). inak by šlo o neprimerané použitie sebeobrany.
takže keď na teba veľký nasraný chlap vytiahne iba päste a ty nezvládaš obrániť sa "na férovku" a vytiahneš nôž a narveš mu ho do brucha tak on je obeť a zákon je na jeho strane. ja viem, je to hlúpe.
Mozes ho mat, no noz sa povazuje za utocnu zbran, na obranu ho mozes pouzit len ako secnu zbran, pokial niekoho bodnes tak tazko budes vysvetlovat, ze to bolo v sebaobrane.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
(1) Priestupku sa dopustí ten, kto
h) nosí na miestach prístupných verejnosti chladné zbrane, najmä dýky, bodáky a šable, okrem prípadov, keď sú súčasťou rovnošaty, historického alebo národného kroja, výstroja a výzbroje ozbrojených síl, ozbrojených zborov a ozbrojených bezpečnostných zborov, alebo na športovú činnosť, výkon práva poľovníctva, rybárskeho práva, povolania alebo zamestnania, ako aj iné predmety, ktorými možno ublížiť na zdraví, ak možno z okolností prípadu alebo správania sa osoby usudzovať, že sa majú použiť na násilie alebo hrozbu násilím.
Keby niečo, opravuješ počítače a stále pri sebe máš šrubovák.
Otázkou je, prečo by ťa policajti prehľadávali. Zvyčajne sa to deje, keď tvoje správanie nie je celkom v poriadku a v tom prípade by z toho mohol byť problém.
V primeranej sebaobrane môže byť použitý nôž. Závisí to od situácie.
Ze je iba februar ? Problem ?!
Minule som nasiel 30€ v nohaviciach co som mal na sebe pred pol rokom.
Problem ?!
a použiť ho môžeš na odkrojenie z jablka alebo čo, ale nie na ublíženie inej osobe, veď to dá rozum. v sebeobrane iba vtedy, keď na teba útočník tiež vytiahne nôž, alebo niečo nebezpečnejšie (pištoľ, granát, húfnicu alebo ťa začne podmínovávať). inak by šlo o neprimerané použitie sebeobrany.
takže keď na teba veľký nasraný chlap vytiahne iba päste a ty nezvládaš obrániť sa "na férovku" a vytiahneš nôž a narveš mu ho do brucha tak on je obeť a zákon je na jeho strane. ja viem, je to hlúpe.