Tákže k téme
aj keď dnes je už tento pojem známejší, stále sa o sebapoškodzovaní tu na Slovensku až tak nerozpráva...
Myslím, že všetci viete čo sa radí k sebapoškodzovaniu
(napr. rezanie sa, bodanie ostrými predmetmi (nožnice, špendlíky) pálenie sa rozžeravenými vecami, spôsobovanie si rôznych úrazov a modrín naschvál a pod...)
Najčastejším spôsobom bude asi to rezanie a bodanie sa ostrými predmetmi.
No a tému som založila hlavne na to aby ste tu vyjadril svoj názor na túto poruchu alebo ako to nazvať. Takže smelo píšte všetko čo si myslíte
(P.S. ak by mal niekto potrebu nadávať v komentoch, tak pls aspoň 1 písmenkov nadávke nahraďte touto( hviezdičkou )
@hagelslag noo troškou nechápem ale ok ... ak to bola narážka na to, že koment tu nebol tak sa ospravedlňujem, ale tak trvalo mi trochu kým som ho napísala(vďaka môjmu "úžasnému" pravopisu )
Na základnej som sa rezala plechovkami, ktoré som "roztrhla", aj nožnicami, hrotmi z opasku a pod.. Nemala som na to vážny dôvod a nerobila som to ani za to, ze som bola emo alebo že to bolo in.. Mávala som dosť temné myšlienky na všetko, nemala som sa rada a lákalo ma nebezpečenstvo a hazard so životom, keďže mi na ňom nezáležalo.. Teraz by som sa za to prefackala.. A som rada, ze vtedy som ešte nepoznala hru Modrá veľryba
@sveter tak to zdielame rovnaký názor ... len som bola zvedavá na to čo si myslia ostatný @Narazuvzdornaa n tak si nájdi o tom nejaký film, pozri si ho a potom napiš názor na ten film a hlavne na postavu, kt. si v tom filme zámerne ubližovala... aj to môžeš spraviť (P.S. ak by bol dobrý potom si prosím názov a toto nemal byť hate ak to tak vyzerá)
@etelnair hviezdičku akú len chceš kludne aj tú pentagramovú, alebo nemusí byť ani hviezdička može aj srdiečko to je na tebe @Moouselet ... no môže byť ja zas o tom tak veľa informácii nemám
no ja mam rada temu pasivneho/podvedomeho selfdestrucktu o ktorej som zatial nejak nikde necitala....dufam ze to nejaky psychiater/psycholog zacne riesit, mohlo by to byt zaujimave
Je veľmi nepríjemné keď sa ťa niekto koho máš rád/rada opýta od čoho máš tie jazvy. A ty nevieš čo máš povedať, či sa priznať že ti preskakovalo alebo si niečo vymyslieť (čomu by aj tak neuveril) pretože ako píše @12 tie jazvy zostanú.
Tiež som sa sebapoškodzovala.
sebaposkodzovanim trpi vela ludi a nedokazem to odsudit alebo niekoho skrz to osocovat, skor ma vzdy zaujima preco sa to dialo alebo deje, pricina a podobne nebudem niekomu hovorit ze tebe preskakuje ked neviem skutocny dovod a tych je xyz.. prave dnes som nad tym premyslal ze sa opytam ako si ludia najcastejsie ublizuju a cim a preco sa im to vlastne paci lebo ak sa ti nieco nepaci tak to nerobis, alebo aspon do istej miery
@julik-gymnastics kamaratka vdaka ktorej som to pochopil este na strednej skole sa vyjadrovala ze:
fyzicka bolest je casto lepsia nez ta psychicka. a ked citis fyzicku tak ta psychicka prejde.
co sedi aj biologicky, zranenie ti po chvili sposobi vylucenie endorfinov.
alebo (to bolo neskor moje zistenie), vie byt velka ulava vyjadrit psychicku bolest nejak fyzicky. samozrejme najvacsia ulava nejakou destrukciou. a nicit predmety je skoda. a ublizit niekomu inemu sposobuje vycitky svedomia a nie vzdy sa podari. tak ostava ublizit sebe. bonusova vyhoda ze ked clovek na to zranenie co si sposobil pozrie alebo ho zaciti, pocas tej dlhej doby ako sa hoji, tak mu to pripomenie/znovuvyvola ten pocit ulavy a katarzie ktoru mu vyvolalo ked si ho sposobil.
Co k tomu napisat no je to smutne ale mam k tomu taku veselu historku ako ale 16-18 rocni sme si tak s kamaratom vypalili na ruku s cigaretami nejake akoze "tetovacky" nebolo to zo zufalstva len zo srandy
@lawey selfdeštrukcia nieje zrovna podvedomá keď sa to tak vezme (ak myslíme to isté) a určite pre to existuje nejaký názov, lebo je to vlastne horšie ako sebapoškodzovanie
@julik-gymnastics ...najlepšie že birdz pri registrácií povolí nicky ktoré sa nedajú v príspevkoch tagovať dievča bude mať na birdzi riadne osamelý pobyt
@marjy77 "ja mam rada temu pasivneho/podvedomeho selfdestrucktu o ktorej som zatial nejak nikde necitala" .... slovne spojenie som pouzila, netrvdim ze seldestruckt je podedomý
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
aj keď dnes je už tento pojem známejší, stále sa o sebapoškodzovaní tu na Slovensku až tak nerozpráva...
Myslím, že všetci viete čo sa radí k sebapoškodzovaniu
(napr. rezanie sa, bodanie ostrými predmetmi (nožnice, špendlíky) pálenie sa rozžeravenými vecami, spôsobovanie si rôznych úrazov a modrín naschvál a pod...)
Najčastejším spôsobom bude asi to rezanie a bodanie sa ostrými predmetmi.
No a tému som založila hlavne na to aby ste tu vyjadril svoj názor na túto poruchu alebo ako to nazvať. Takže smelo píšte všetko čo si myslíte
(P.S. ak by mal niekto potrebu nadávať v komentoch, tak pls aspoň 1 písmenkov nadávke nahraďte touto( hviezdičkou )
Aky mam mat na to nazor? To nie je film.
myslím si, že je napiču, že existuje.
a jebem na hviezdičky.
@Narazuvzdornaa n tak si nájdi o tom nejaký film, pozri si ho a potom napiš názor na ten film a hlavne na postavu, kt. si v tom filme zámerne ubližovala... aj to môžeš spraviť (P.S. ak by bol dobrý potom si prosím názov a toto nemal byť hate ak to tak vyzerá)
inak aj ja som sa sebapoškodzovala, istými spôsobmi, už od malého dieťaťa.
@Moouselet ... no môže byť ja zas o tom tak veľa informácii nemám
Tiež som sa sebapoškodzovala.
fyzicka bolest je casto lepsia nez ta psychicka. a ked citis fyzicku tak ta psychicka prejde.
co sedi aj biologicky, zranenie ti po chvili sposobi vylucenie endorfinov.
alebo (to bolo neskor moje zistenie), vie byt velka ulava vyjadrit psychicku bolest nejak fyzicky. samozrejme najvacsia ulava nejakou destrukciou. a nicit predmety je skoda. a ublizit niekomu inemu sposobuje vycitky svedomia a nie vzdy sa podari. tak ostava ublizit sebe. bonusova vyhoda ze ked clovek na to zranenie co si sposobil pozrie alebo ho zaciti, pocas tej dlhej doby ako sa hoji, tak mu to pripomenie/znovuvyvola ten pocit ulavy a katarzie ktoru mu vyvolalo ked si ho sposobil.