Znamenia, horoskopy, "čo sa ti stane nasledujúci týždeň?". Ja osobne horoskopom neverím, ale na druhej strane mám pocit, že tie hviezdy nám naozaj čosi o našej povahe dokážu povedať Máš rovnaký pocit alebo naopak to čo je pre "tvoje" znamenie charakter
na mňa vo veľa veciach sedí charakteristika, denné a týždenné a neviem aké horoskopy si síce prečítam, ale nikdy sa nimi neriadim a nikdy ani nesledujem, či to vôbec má niečo s realitou
Vďaka Forerovmu efektu môže človek dospieť k názoru, že na tom niečo je... keď sa však nad tým hlbšie zamyslí a s otvorenou mysľou si prečíta všetky popisy, zistí, že na neho môže sedieť takmer ktorékoľvek znamenie, pretože popisy sú veľmi vágne...
@leilla presne takto to riešim aj ja hoci má @toxo pravdu, že je to v podstate riešené priam "bezbolestne",aby sa vo všetkom každý našiel ale pri niektorých sedí charakteristika úplne 100%ne. a to mi príde vážne divné
@night Ale zas riešiť to až takej intenzity, aby som tomu prispôsobovala život? Numerológiu a tomu podobné hovadiny by som asi nikdy nezačala riešiť,pretože mi to príde totálne stupídne
@wcela A aký rozdiel je medzi numerológiou a astrológiou ? To, že je astrológia v našej kultúre akceptovanejšia ? to je irelevantná skutočnosť... tézy, že ľudské správanie ovplyvňuje umiestnenie náhodne vybraných vesmírnych telies a že ľudské správanie je ovplyvnené náhodne "zvolenými" číslami pri narodení človeka považujem za rovnako absurdné a z hľadiska ich "funkčnosti" za rovnako nepravdepodobné
@tomas71 úprimne, nikdy ma ani astrológia ani numerológia extrémne nebrali. Toto je pohľad totálneho laika, ktorý chce iba vedieť názor iných ľudí, po prípade sa niečo nové na dôvažok dozvedieť V predpovedaní toho čo sa človeku stane na základe toho, kedy sa narodil alebo koľko jedničiek/dvoják atď. má v dátume narodenia nevidím žiaden zmysel. Skrátka si myslím, že je zaujímavé ako sa v niektorých prípadoch môže zhodovať povaha so znamením
@night Rozumiem čo mi tým chceš povedať a absolútne s tým súhlasím. Ale myslím, že je to ukotvené niekde hlboko v nás /aspoň teda v drvivej väčšine z nás/, že potrebujeme v niečo veriť. Niekto to volá Bohom, Alahom, niekto verí v seba samého a niekto zas verí číslam Hoci to mi príde ako tá najhoršia alternatíva
@wcela Samozrejme v niektorých prípadoch sa môže povaha zhodovať so znamením... Ale vtedy ide o náhodu. Znamenia sa snažia vytvoriť obdobu typov osobností (odhliadnime od toho, že aj niektoré typológie sú vágne )... Typy osobností sú determinované tak geneticky ako aj prostredím (podľa mňa) A preto sa v určitom období roka rodia ľudia s rôznymi typmi osobností a preto sa prirodzene narodia aj ľudia s takým typom osobnosti, ktorý koreluje s popisom znamenia... Ale nič nenasvedčuje tomu, že isté typy osobností by boli zastúpené výrazne nadproporčne, aj keď sa samozrejme nedá vylúčiť, že prostredie v ktorom je dieťa nosené v maternici matky môže mať vplyv na určité povahové črty osobnosti a preto sa v istých etapách roka rodí viac detí s takými a takými črtami, pretože počas napr. 3 - 6 mesiaca tehotenstva bola ukrutná zima a mama/y mala/i depku a preto sa to prejavilo aj na dieťati/deťoch narodených povedzme v máji roku XY a na ich povahových vlastnostiach Ale to je len môj dohad...
Ľudia, ktorých poznáme často nie sú dobrou vzorkou na overovanie/testovanie pravdivosti ideii, v tomto prípade astrológie... pretože nie sú reprezentatívnou vzorkou
trošku sedí ten lev-niektore veci sa mi nepáčia že namyslený ..ale našla by som sa aj v strelcovi a škorpionovi ..a možno vo viacerých...možno je to tak písané aby to sadlo na každéh
sedí a verím tomu aj ked každý má niečo s každého znamenia,záleží aj na tom kedy v akom čase a dni sme narodený a kedy sú narodení naši rodičia a starí rodičia....
Tento na mňa sedí A charakteristika mojho znamenia takisto hej, keď si nevšímam menšie detaily, ale na tie horoskopy v časopisoch neverím. A na ten individuálny neviem, ešte som si ho nevypočítala a s mojou šikovnosťou ani nevypočítam Možno je to blud a možno nie, keď zistím, dám vedieť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
ale pri tom erotickom skoro nic nesedi
Ja som typický Baran. Nepodriadim sa,mám vždy pravdu,od vždy problémová,chodím hrdo,egoista,usilujem sa získať vždy a všade prvenstvo....
podla mna sa vzdy najde nieco co sedi a nieco co nie, pritom ake kvantum neurcitych veci tam natrepu
sedí !
Ľudia, ktorých poznáme často nie sú dobrou vzorkou na overovanie/testovanie pravdivosti ideii, v tomto prípade astrológie... pretože nie sú reprezentatívnou vzorkou
Tento na mňa sedí A charakteristika mojho znamenia takisto hej, keď si nevšímam menšie detaily, ale na tie horoskopy v časopisoch neverím. A na ten individuálny neviem, ešte som si ho nevypočítala a s mojou šikovnosťou ani nevypočítam Možno je to blud a možno nie, keď zistím, dám vedieť