sere ma môj zivot pretoze mám pocit ze nemám na nic talent, mam 19 a idem maturovat a nwm ako to dam aj ked som dvojkar.a co je horsie skôr ciele.proste môj problem je ze neviem čo zo životom :/ ..pomozte... a rob co ta bavi to by som musel zistit ze co
Bratmm sa usmej a bradu hore, maturitu som dal vďaka svojmu hereckému výkonu.. Neučil som sa 4 roky, a absolvoval som obchodnú akadémiu lebo sa učitelia nado mnou zľutovali , vtedy som zistil ze som istý druh manipulátora ( tiež talent).. A ked nezmaturuješ maj v pic.. V zahraničí aspoň tu v anglicku sa rata usilovnosť ... A tu ti maturitu netreba, staci jazyk a chuť napredovať (len si nesmieš robiť kamarátov v práci...) talent?? Talent je FIKCIA všetko je o tréningu... Vyber si co chceš a to rob... Trénuj sa tomu venuj talent?? Ten pride az po pár rokoch ...s talentom sa nenarodíš, ten si treba vybudovať, talent získaš vtedy, ked sa ti už netreba učiť, chápeš, robíš danu vec už automatický...
z maturity si nerob zbytocne nervy, to das. a zivot das tiez, akurat ked sa budes stale strachovat a mysliet si, ze si nanichodnik lebo ti nic specialne nejde, tak si ho zbytocne naplno neuzijes
neboj, máme to podobne
a bojíš sa, že nezmaturuješ, lebo si dvojkár?! srsly
u nás zmaturoval úplne každý, aj totálni idioti.
ako keby ti to niekedy na niečo bolo...
(nepodceňujem vzdelanie! len spochybňujem váhu maturity... veď je to fraška.)
a inak, neboj, niečo raz príde. alebo nie. no, šak čo
No veď zistuj čo ťa baví, to bohužiaľ/chvalabohu nikto nemôže spravit za teba a v tom je podľa mňa tá krása...ale hlavne sa tým nestresuj, v 19tich by bolo veeelmi cudne ak by si do bodky vedel čo chceš v živote robiť a pripravil by si sa aj o veľa srandy
@2 ja mám 25 a tiež som nikdy nevedela že čo chcem a ani teraz to neviem
takže nejdem žiadnu kariéru, len si tak žijem
A ani ma to nebavi
Ale tak co narobim
Na samovrazdenie som prileniva, tak snad sa tym zivotom nejako pretrmacam az k uspesnej smrti ^^
A kvoli maturite nestresuj, to by si sa musel velmi snazit aby si ju nedal.. pokial si tiez taky super energicky karierista, budes sa cochvila moct aj na urade prace chvalit ako si zmaturoval na jednicky! ^^ aj tak si z toho clovek odnesie akurat spomienku na vyckavanie pred triedou, v takej tej bizarnej rozkokosenej atmosfere aka nebyva kazdy den, ani smiech pomedzi klepajuce zuby nebyva kazdy den, ani ten elegantny vohoz zas len tak skoro nevytiahnes, takze sa treba rychlo tesit aki ste dnes vsetci fesni, a nepokazit to ogrcanim si saka z nervov alebo tak, bo to by mohlo narusit celkovy dojem.
Divne atmosfery su aj tak jednou z toho mala fascinujucich veci na svete, ktore neposobia az tak zufalo banalne z nadhladu.. ba obcas ma zvadzaju az k pocitu, ze tu mozno ozaj nie som len vramci nejakeho extra prespekulovaneho trestu a ze to vari aj stoji za tu namahu vytrepat sa obcas z postele..
no nic, zase netreba to s tym optimizmom prehanat, ved este pride na psa mraz :'D
@dumbledore prossimta, ti ucitelia by tiez museli byt pekni masochisti, aby si s radostou nechali najvydarenejsimi z rocnika zrat nervy este v auguste skor su radi ked ich uz neuvidia si myslim
naozaj najlepsie spravis ked si zoberies usetrene a pojdes do Anglicka. Na zaciatok to bude tazke, ale pokial nevies co robit, oni vedia, len umyvac riadov, casnik alebo kuchar, prip skladnik. Zarobis, a nebudes musiet plakat na urade, ze nevies co chces.
Ja som na tom tak isto kamoško až na to že niesom dvojkár.
A jazyk tiež neviem, učím sa ho už od zakladky ale aj tak neviem ...
Neviem jak zmaturujem... ... ja mam jeden problem. A to že som aj debilná povaha,aj znamenie. A niesom výrečný. Poviem len to čo treba. A 20 minú na maturite rozprávať keď viem povedať obsah diela 10 vetami za 1 minútu a nejaký hovorový štýl charakterizovať 2-5 vetami a koniec. Tam nieje čo povedať viac proste ... cudzí jazyk je najväčší problém... a dejepis .... ked to dám aspon na 4 tak to bude super aj budem pripusteny k maturite, ale asi hej lebo vraj sloh spravili všetci... ...
@wistingher Super, takže nie som sama. Môžme pomaly klub založiť
K téme- Gord, myslím, že to nie je ešte s tebou také zlé, v 19 to nevedieť. Osobne tiež poznám niekoľko ľudí, ktorí už majú plány pomaly až do dôchodku, a keď to porovnám so svojimi (neexistujúcimi), trošku ma to desí. Ale skús to brať tak- možno polovici sa splnia ich plány a ciele. Druhá polovica si všetko dopredu naplánuje, a potom sa niečo v tom najlepšom pokazí, a oni budú frustrovaní, ako sa im rúca život, ktorí si vysnívali. Lepšie je nemať žiadny plán (alebo len hrubý náčrt), aby si potom nebol sklamaný ,keď budeš musieť všetko meniť a vzdávať sa toho.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
a je mi to fuk
a bavím sa
a bojíš sa, že nezmaturuješ, lebo si dvojkár?! srsly
u nás zmaturoval úplne každý, aj totálni idioti.
ako keby ti to niekedy na niečo bolo...
(nepodceňujem vzdelanie! len spochybňujem váhu maturity... veď je to fraška.)
a inak, neboj, niečo raz príde. alebo nie. no, šak čo
A ani ma to nebavi
Ale tak co narobim
Na samovrazdenie som prileniva, tak snad sa tym zivotom nejako pretrmacam az k uspesnej smrti ^^
A kvoli maturite nestresuj, to by si sa musel velmi snazit aby si ju nedal.. pokial si tiez taky super energicky karierista, budes sa cochvila moct aj na urade prace chvalit ako si zmaturoval na jednicky! ^^ aj tak si z toho clovek odnesie akurat spomienku na vyckavanie pred triedou, v takej tej bizarnej rozkokosenej atmosfere aka nebyva kazdy den, ani smiech pomedzi klepajuce zuby nebyva kazdy den, ani ten elegantny vohoz zas len tak skoro nevytiahnes, takze sa treba rychlo tesit aki ste dnes vsetci fesni, a nepokazit to ogrcanim si saka z nervov alebo tak, bo to by mohlo narusit celkovy dojem.
Divne atmosfery su aj tak jednou z toho mala fascinujucich veci na svete, ktore neposobia az tak zufalo banalne z nadhladu.. ba obcas ma zvadzaju az k pocitu, ze tu mozno ozaj nie som len vramci nejakeho extra prespekulovaneho trestu a ze to vari aj stoji za tu namahu vytrepat sa obcas z postele..
no nic, zase netreba to s tym optimizmom prehanat, ved este pride na psa mraz :'D
A jazyk tiež neviem, učím sa ho už od zakladky ale aj tak neviem ...
Neviem jak zmaturujem... ... ja mam jeden problem. A to že som aj debilná povaha,aj znamenie. A niesom výrečný. Poviem len to čo treba. A 20 minú na maturite rozprávať keď viem povedať obsah diela 10 vetami za 1 minútu a nejaký hovorový štýl charakterizovať 2-5 vetami a koniec. Tam nieje čo povedať viac proste ... cudzí jazyk je najväčší problém... a dejepis .... ked to dám aspon na 4 tak to bude super aj budem pripusteny k maturite, ale asi hej lebo vraj sloh spravili všetci... ...
K téme- Gord, myslím, že to nie je ešte s tebou také zlé, v 19 to nevedieť. Osobne tiež poznám niekoľko ľudí, ktorí už majú plány pomaly až do dôchodku, a keď to porovnám so svojimi (neexistujúcimi), trošku ma to desí. Ale skús to brať tak- možno polovici sa splnia ich plány a ciele. Druhá polovica si všetko dopredu naplánuje, a potom sa niečo v tom najlepšom pokazí, a oni budú frustrovaní, ako sa im rúca život, ktorí si vysnívali. Lepšie je nemať žiadny plán (alebo len hrubý náčrt), aby si potom nebol sklamaný ,keď budeš musieť všetko meniť a vzdávať sa toho.