mam par spolužiakov ktorí chodia na šerm a z vedlajších odborov tušim aj nejake baby... ako mne sa to pači, je to pekna zaluba, a vždy si vážim takých ludí že su historici nielen v škole ale aj vo volnom čase.. proste žiju historiou nielen telom ale aj dušou
serm je parada, skoda ze tento rok nebol cas A z tymi korunami zas nie je az taky problem, za vystupenia sa to z casti splati. Ale suhlasim, ze najlacnejsie to zas nie je.
ja mam pocit ze uz je tolko sermiarskych skupin, ze kazdy druhy je sermiar.. nic v zlom par rokov dozadu to bolo ine..ale teraz to vidim tak, ze je skupina, ta sa rozpadne, vznikne zn ej ina a z nej zase ina a tym vlastne upada na urovni a hlavne kazdy si dovoli povedat ze ja som sermiar..ale az take jednoznacne to neni .. na slovensku si to moze povedat len malokto
historický šerm je proste super!!! ja sám šermujem taliansku školu - obdobie baroka. a baroko teda nieje až také nákladné. jediníé čo som do toho zatiaľ investoval sú akurát dva kordy, kostým a toď bych si chcel dať ušiť klobúk. ako fakt to nieje až také nákladné. ale potom gotika, tak to je iné kafé
ináč, šermiari bratislavský a okolitý, aké obdobie robíte vy? a idete na devín?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Dobré nacvičene súboje sú fakt pecka, ja to budem obdivovať asi až do smrti
teda venoval, ale nejak som spohodlnel a zlenivel...
zalezitost je to nadherna, teraz sa venujem akorat tak Larpom, ale to je nieco absolutne odlysne, nesuvisliace prakticky
Ale nemyslím že by to bolo agresívne a nevhodné pre baby...
Skor len tak s palicami sa bijeme, alebo s inymi zbranami na blizko
21: tovarisstvo (TOSTABUR)
Hstoricky serm je uz ine kafe. Vzera to dobre, bohuzial to je dost financne nakladne ak to chce robit clovek poriadne - zbran, stit, brnenie...
Ale rozhodne si nemyslim ze by to bolo agresivne alebo nevhodne pre baby.
ináč, šermiari bratislavský a okolitý, aké obdobie robíte vy? a idete na devín?