mňa to do 18ky držalo a bolo to jedným z mojich tajných pravidiel mladého dievčatka..ale pravidlá sa majú porušovať,tak som to s chlapcom,ktorého nadovšetko milujem(už 4roky sme spolu) porušila..ale niek
Podľa mňa je to blbosť, pretože...čo keď si v posteli tí dvaja nevyhovujú? Zoberú sa a potom sa navzájom začnú podvádzať, pretože každý začne hľadať to sexuálne uspokojenie inde.
Viem to pretože mám svoje babky. Moja babka za maminej strany vôbec z mojím dedom nežijú šťastne. Idú sa navzájom roztrhať a to už tak ide odkedy sa zobrali. Len preto sa nikdy nerozišli, lebo čo by na to povedali v dedine. Moja druhá babka je zasa ten druhý prípad. Ona je schopná sa porozprávať so mnou aj o sexe takže viem ako to bolo dakedy. Napr. keď na prvého mája chlapci ťahali dievčatá do stodoly(netuším za akým účelom). Moja babka sa vydávala ako 17 ročná a už aj predtým mala sex. Minule sa z jednou babkou hádala o tom keď jej hovorila že jej 18 ročná vnučka behá za chlapcami. Moja babka sa jej spýtala že koľko mala rokov keď ona po prvý krát. Tá stará jej odpovedala: Mala som 16, no vtedy boli iné časy...
tak to nie len na slovensku. treba si davat pozor. Ja som poznala chalana, co mal kazdy den inu babu... fuj bolo mi z neho na tycku. som sa ho pytala ci aspon kondom pouziva a on ze: nie, kondom je pre amaterov. Co je dobra hovadina
Ja som to ani nemyslel tak že všetky babky sú nešťastné. Len som chcel povedať že až tak veľa sa toho nezmenilo. Vtedy boli nešťastné manželstvá aj teraz sú, vtedy boli šťastné manželstvá aj teraz sú, vtedy bol sex pred svadbou aj teraz je... Ináč ani ja sa nevyspím s každou. Na to som veľmi prieberčivý Len sa tu dobre bavím na názoroch niektorých chlapcov ktorý tú preferujú sex len s tou pravou. Ja mám tiež zopár takých kamarátov čo to vraveli, no len čo sa naskytla príležitosť išiel dole zips rýchlosťou svetla. Každý kto povie niečo také by si mal položiť jednu otázku. Keby najkrajšie dievča zo školy mi raz navrhlo sex, čo by som urobil? V takom prípade väčšina chlapcov zareaguje dvoma spôsobmi. A to buď rýchlo zmenia názor o príležitostnom sexe a povedia si že raz treba vyskúšať všetko, alebo vyhlásia tú dotyčnú slečnu za pravú...To je tiež bežný príklad, keď jedno dievča je pekné a už hneď je tá pravá...
sex po svadbe je totalna hovadina, moja spoluziacka-krestansky zalozeny clovek, maximalne ako sa len da ,,tak ona ma taketo radikalne nazory na to,,a co jaaa viiiim ???..ja som skor proti ,,naco cakat do svadby ???..co ak naozaj sa nebudu vzajomne uspokojovat ???..a vobec ???,,kto to preboha taku somarinu vymyslel ????
Vopred upozorňujem, že hoci som bol vychovávaný v katolíckom duchu, sám sa za katolíka moc nepovažujem, a to, že sex pred svadbou nie úplne najrozumnejšia vec, vychádza z mojho vlastného presvädčenia a nie z rodičovskej alebo cirkevnej výchovy.
To mamka mi vždy, keď idem von, pripomína, aby som použil kondóm. Ja som ešte pohlavný styk nemal (hanba mi, že?) a určite to ani nie je to, po čom najviac túžim. Proste ako telesný kontakt mi úplne stačí, keď dievča, ktoré mám rád, môžem objať, prehrnúť jej vlasy, položiť hlavu do jej lona a len tak si vychutnávať telesnú blízkosť. Nechem povedať, že sa toho budem striktne držať, ale nevidím na tom nič zlé. Sex by som chcel mať s dievčaťom, o ktorom si v tej danej chvíli budem myslieť, že s ňou chcem stráviť celý svoj život, takže určite to nemôže byť na 3. rande, ale ani to nemusí byť až po svadbe, ale rozhodne by som to bol ochotný rešpektovať, pokiaľ by to tak chcela ona... najprv podľa mňa treba budovať vzťach v srdci, potom v posteli. Argumentovať tým, že si po svadbe niekto nebude sexuálne vyhovovať je vrchol idiocie. Sex nie je (resp. NEMAL BY BYŤ) nosným pilierom vzťahu. Každopádne keď im bude na tom druhom záležať a budú spolupracovať, tak určite dôjdu k tomu, že si navzájom budú vyhovovať aj po tejto stránke.
V žiadnom prípade sa tu nesnažím moralizovať, ale je to proste fakt, že podľa mňa sa so sexom dnes začína príliš skoro, čo sa týka veku (14, 15 - roční, niekedy aj menej) aj trvania vzťahu (sex po prvom rande je fakt trochu rýchle tempo). Ale keď si predstavím, že moje dievča, keď sa s ním zoznámim, bude mať napr. 18 rokov a za sebou 10, možno viac sexuálnych partnerov, je mi z toho dosť smutno...
Kľudne si myslite, že som blázon, alebo úchyl, ale taký je môj názor, ktorý vyplýva zo základov etiky a morálky...
Pre rýpalov, ktorý si ma budú doberať kôli tomu, že som stále single, a tak poukazovať na absurditu mojich názorov: je to len preto, že som hanblivý a teda málo iniciatívny, nič viac v tom nie je...
Jo inak v jednom ostatnych vlaken sa preberajú príznaky tehotenstva... keby sa ľudia nesprávali ako králiky, tak sa tu nemuisia riešiť také pi*oviny... asi tak
Presne tak...tunak 15 rocna kolegyna v druhom fore riesi, ci moze otehotniet z "fajky mieru"...ja viem, ze v BA su skusene "bodacky" mladsie a je ich podstatne viac ako inde, ale to je podla mna uz dost silna kava...
Nazory su nazory..tak pridava svoj..chodila som s chalanom a vobec to nebolo kratko a vydrzala som..a som rada..lebo keby som sa s nim vyspala len preto, ze by som to odovodnovala laskou a tym, ze spolu nie sme mesiac, teraz by som to lutovala..kedze sme sa rozisli...mam priatela, sme spolu neskutocne stastni a obaja to chceme po svadbe..nic krajsie totiz jeden druhemu nemozme dat a kaslat aj na nazory tejto sexuchtivej spolocnosti..viem, kolko sa najde takych, ktori maju rovanke priority, ako mam ja...
som katolicka, ale toto neuznavam, podla mna by si partneri mali odskusat ze ci si vyhovuju aj v tejto oblasti. a to ze sa dnesne manzelstva rozpadavaju kvoli tomu ze necakali az do svadby je prosim pekne asi dost kravina...mozno je to jedna z pricin ale urcote ich je viac tot vsjo
tvoj nazor... ale keby som ja mal 16 rocne dievca,
a vedel by som, ze uz predomnou mala niekolko sexualnych partnerov, tak by mi asi chvilu trvalo, kym by som sa s tym zmieril... ale s takym dievcatom pravdepodobne chodit ani nebudem
ja napriklad netrvam na sexe az po svadbe, ale na sexe, ked vies, ze s partnerom chces stravit zvysok zivota. Samozrejme, ze sa to vzdy moze pokazit, ale musis mat v tom okamihu pocit, ze je to navzdy. Lebo ked mas kazdu chvilu ineho sexualneho partnera, tak nieco nie je v poriadku...
ja by som rada dala zapravdu ondymu..je to asi taka zlata stredna cesta ...co sa mna tyka, vychovavana som bola v mierne katolickom duchu ale bez ohladu na to si teda rozmyslim veci ... toho casu mam frajera vyse roka a nespali sme spolu , je to velmi tolerantny chlapec a aj ked sa netaji ze je to prenho tazke nespravi nic pokial ja sama niesom 100 percentne presvedcena ze to chcem...ale myslim ze az do svadby to natahovat nebudem , ludia by sa urcite mali poznat aj po tejto stranke, darmo je ...
Táto diskusia sa mi celkom páči. Podľa mňa, vôbec nezáleží na tom, či sa budem milovať po svatbe alebo pred ňou, dôležité je, ČO pri tom budem cítiť.
Niektorí ľudia si myslia, že už po 2mesiacoch "by sa hodilo" aby spolu začali spávať. Iné je, keď sú to dospelí, nap.25-26r, a iné, keď sú to (s prepáčením za výraz) ešte stále tak trochu decká ako my.
S mojím priateľom sme spolu viac ako rok, ja mám 19, on 21 a ešte sme spolu nespali. Proste ten vzťah funguje fajn aj bez toho, nehovorím, že by to možno nebolo lepšie, keď by sme mali pravidelný sex, ale aj takto je to super.
Vzťah nemá, fakt nemá byť postavený na tejto fyzickej báze. Dvojici, ktorá spolu začne spávať príliš skôr, ako majú zmapované vlastné dušičky, sa kludne môže stať to, že po čase, keď už vyskúšajú všetky možne polohy atď, že ich to prestane baviť a zrazu zistia že hups..čo teraz, keď to, čo nás bavilo najviac, už je zrazu pasé?
Ako už iste vieme,sex k láske patrí!!!patrí a patrí a patrí!!!Dá sa však žiť aj bez neho.Je akýmsi fantastickým doplnkom,ktorý netreba využívať!!!Som veriaca,ale pokial budem lubiť svojho chalana a budem s ním minimálne 4-5 rokov,tak prečo čakať až do svadby?
Maryinka:Myslím si,že vek ,ked si chodila s chalanom je uplne v poho na prvý sex.
Miska1987 lne suhlasím s tvojím názorom.Ludia sa vačšinou navzájom nasítia a potom ich už ani nebude baviť byť spolu.A vobec?Prečo najprv neexsperimentovať s bozkávaním?Prečo nové polohy pri sexe ked zatial možme skušať nové polohy pri bozkávaní:o)
myslim si ze je lepsie lutovat ze som so sexom zacala neskoro ako lutovat to ze som zacala priskoro..a preto cakam..s priatelom sme spolu uz vyse pol roka..a aj ked viem ze je to prenho tazke som rada ze nenalieha..myslim si ze ked sa dvaja ludia maju radi aj bez sexu tak je vylucene aby po niekolkych rokoch ich vztah skoncil len kvoli tomu ze si nerozumeju v posteli..ked uz vydrzali tak dlho tak sa musia naozaj lubit..a ked je v posteli laska nema sa co nevydarit..
Sex po svadbe? Je to jednoznacne vec nazoru, ale ten moj je taky, ze sex ma vo vztahu nemalu vahu na tom, aby vztah mohol zdravo fungovat. Je normalne, ze sa dvaja ktory sa maju radi, oddavaju sa spolocnej rozkosi a uspokojuju svoje potreby.Preco nerobit nieco co sposobuje rozkos obom partnerom? Ma vobec svadba nejaky zvlastny vyznam pre vztah? Svadba ma v podstate vyznam len pre tuto spolocnost,ako pre jednotlivca. Sex je dolezita sucast partnerskeho zivota a treba k nemu pristupovat zodpovedne a s uctou...
Nie som ta, ktora stoji za tym, ze sex az po uzavreti manzelstva, ale zasa ani neskocim chlapom rovno do postele, ak sa dvaja maju radi, poznaju sa dlhsiu dobu, tak preco nie?...
Ondy 1985-vždy som túžila po chlapcovi s takýmto názorom. A čo je správne pred alebo po? Neexistuje striktné ano alebo nie. Najkrajšie je, keď súspolu dvaja, ktorí chcú to isté, robia to, keď cítia, že už je ten pravý čas a vydrží im to celý ďalší život s rovnako silnou túžbou a dosiahnutím radosti z absolútnej blízkosti toho druhého. A k tomu musia mať trochu tréning aj zo sebaovládania, lebo nie vždy v živote sa to dá. Vtedy nastupuje skúška sily vzťahu bez sexu. Neverím, že tí s názorom "načo čakať, treba sa spoznať" vydržia obdobie bez sexu, iba s pohladení, či pritúlením a možno aj bez toho-napr.dlhodobá zahraničná práca, choroba atď. Sex nie je vo vzťahu všetko, len ten celok dopĺňa na všetko.
Ja si nemyslim, ze to nie je dobry napad... Podla vsetkeho by mala byt svadba az dokonca zivota... ci co... a len tak, zobrat sa a potom prist nato ze to neklape v posteli a niekolko vztahov sa stroskota prave na tomto tak to je o com???!!!
Myslim si, ze to vobec nie je potrebne mat sex az po manzelstve. Co ak si nebudu potom v posteli ti dvaja vyhovovat? Podla mna ked sa dvaja lubia, tak preco by nemohli mat sex uz pred svadbou? Nemusia sa hned kvoli tomu brat. Ale ja osobne to necham na babe, kebyze ona chce az po svadbe, tak by som to respektoval, aj ked nie som priaznivcom tohto nazoru.
ani by ma nenapadlo cakat na sex az po svadbe co som jebn..?
je to nieco co ma s frajerom maximalne zblizuje, obidvaja relaxujeme chechceme sa a zabavame a samozrejme si uzivme.. je to skvela "cinnost" na ktoru proste nedam dopustit..
sex az po svadbe je len krestanska pic.. ktora nic neobnasha iba boj proti prirode.
jednoznacne som na strane sexu a davam mu aj 50% cenu vo vztahu.. nic nie je lepsie ako udobrovaci sex
ps- nadherne to opisal ten cernoshko vo vaznici edwardovi nortnovi v American History X
@Mei , sex po svadbe znamena to, ze clovek je aj vyzrety, vie co robi, viec co chce, ak sa vezmu, vidno na cloveku, ze berie na seba zodpovednost rodica, ze chce urobit stastnym toho druheho a nie bez zavezkov sexovat s partnerom, nemat ziadnu zodpovednost za nasledky, ved co, existuje antikncepcia...len uzivat si do nekonecna a ked zostarne tak sa obzera, kde je to moje nepocate dieta nech ma dochova, v starobinci sa mi nepaci, kde je to dietatko ktore som pocala/nepocala ?ak sa rozpadne/nebude manzelstvo, rozpadne sa stat, manzelstvo je zakladna bunka statu, dobre vplyva na deti, zvysuje pravdepodobnost, ze rodicia budu mat lepsi vztah s detmi, deti z nemanzelskych rodin budu mat pravdepodobne tiez nemanzelske rodiny alebo ze sa rozvedu, nemanzelske matky maju menej casu na deti, vztah ku otcovi je slabsi, rodicia mavaju viac konfliktov, mensia spokojnost vo vztahu, menej oddany trvanlivejsiemu vztahu..."ludia, ktori sa neriadia zakonom lasky(prikazaniami) a neprestajne sa snazia ukojit svoje sexualne tuzby, sa stavaju otrokmi vzdy, ked pocituju sexualnu tuzbu, z ludi, ktorych zotrocuje sexualne potesenie sa stavaju sebci"
Ondy,suhlasim s tebou. Raz nam moja vyucujuca na psychologii uviedla jeden pekny citat ,,Najprv srdce, az potom telo." A skutocna ucta k telu toho druheho je len v manzelstve.Ved, keby sex pred manzelstvom nepodkopaval vztah, tak Boh by urcite nedal do Desatora Nezosmilníš. A nerozumiet si v sexe, ak to neodskúšam? Tak sa treba aj o tom otvorene porozprávať.Ak mi partener prezradí, že by chcel tvrdý sex. A mne sa to doslova hnusi, tak s nim do vztahu nepojdem. Raz mi kamaratka rozpravala o jednom muzovi, ktory mal
viac sexualnych partneriek. Nakoniec sa s tym rozhodol seknut. S tou pravou mal sex az po svadbe a povedal, ze to bolo neporovnatelne krasne(narozdiel od predchádzajúcich vztahov).A
vztah medzi muzom a zenou bude len vtedy skvely, ak kazdy z nich bude chciet to najlepsie pre toho druheho.
je to total bullshit ak sa dvaja ludia maju uprimne radi tak preco byt v celibate???...zase nie s kazdym a kdekolvek ale urcite pred svadbou ano...inac by to dopadlo
Ahojte, tiež už asi rok a pol (od svojho obrátenia na katolícku vieru, resp. od chvíle, keď som svoju vieru začala NAOZAJ žiť) riešim otázku Sex až po svadbe?..Priznám sa, že sú momenty, kedy som o tom, že sex sa má zažiť až po svadbe, presvedčená..inokedy pochybujem.a to na jmä vtedy , keď stretnem niekoho, kto ma NESKUTOČNE PRIŤAHUJE...poznate tu ,,chemiu´´ medzi ženou a mužom,,, je to veľmi silné...ale úspešne odolávam a napokon sa vždy ukáže, že som dobre spravila, pretože po čase sa ukázalo, že dotyčný naozaj nebol pre mňa vhodný....otázkou je napr. aj to, že ako má konať človek, ktorý má so sexom už skúsenosť a až neskôr sa rozhodol, pridržiavať sa Desatora?...
Ty co pisu ze sex az po svadbe pisu totalnu hlupost.Zoberiem si niekoho a vobec neviem ci si snim rozumiem po sexualnej stranke ? Sme manzelia a zistime ze nevieme jeden druheho uspokojit ? A takto mame prezit krasne manzelstvo cely zivot ? Sex pred svadbou je urcite dolezity aby sme svojho partnera a manzela poznali dokonale » www.vestenie.cz
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
pozri,tak to fungovalo v minulosti a tie pary su este pokope,kdezto,dnesne pary mali uz min.5+ sex.partnerov a povedsine sa rozpadaju.-----
Zabudni na to že:
1. dávno predmanželský sex nebol
2. Že tie páry dnes žijú šťastne
Viem to pretože mám svoje babky. Moja babka za maminej strany vôbec z mojím dedom nežijú šťastne. Idú sa navzájom roztrhať a to už tak ide odkedy sa zobrali. Len preto sa nikdy nerozišli, lebo čo by na to povedali v dedine. Moja druhá babka je zasa ten druhý prípad. Ona je schopná sa porozprávať so mnou aj o sexe takže viem ako to bolo dakedy. Napr. keď na prvého mája chlapci ťahali dievčatá do stodoly(netuším za akým účelom). Moja babka sa vydávala ako 17 ročná a už aj predtým mala sex. Minule sa z jednou babkou hádala o tom keď jej hovorila že jej 18 ročná vnučka behá za chlapcami. Moja babka sa jej spýtala že koľko mala rokov keď ona po prvý krát. Tá stará jej odpovedala: Mala som 16, no vtedy boli iné časy...
...TO LEN ABY SA NEZABUDLO...
P.S.:Nie vsetky babky a dedkovia su nestastni
To mamka mi vždy, keď idem von, pripomína, aby som použil kondóm. Ja som ešte pohlavný styk nemal (hanba mi, že?) a určite to ani nie je to, po čom najviac túžim. Proste ako telesný kontakt mi úplne stačí, keď dievča, ktoré mám rád, môžem objať, prehrnúť jej vlasy, položiť hlavu do jej lona a len tak si vychutnávať telesnú blízkosť. Nechem povedať, že sa toho budem striktne držať, ale nevidím na tom nič zlé. Sex by som chcel mať s dievčaťom, o ktorom si v tej danej chvíli budem myslieť, že s ňou chcem stráviť celý svoj život, takže určite to nemôže byť na 3. rande, ale ani to nemusí byť až po svadbe, ale rozhodne by som to bol ochotný rešpektovať, pokiaľ by to tak chcela ona... najprv podľa mňa treba budovať vzťach v srdci, potom v posteli. Argumentovať tým, že si po svadbe niekto nebude sexuálne vyhovovať je vrchol idiocie. Sex nie je (resp. NEMAL BY BYŤ) nosným pilierom vzťahu. Každopádne keď im bude na tom druhom záležať a budú spolupracovať, tak určite dôjdu k tomu, že si navzájom budú vyhovovať aj po tejto stránke.
V žiadnom prípade sa tu nesnažím moralizovať, ale je to proste fakt, že podľa mňa sa so sexom dnes začína príliš skoro, čo sa týka veku (14, 15 - roční, niekedy aj menej) aj trvania vzťahu (sex po prvom rande je fakt trochu rýchle tempo). Ale keď si predstavím, že moje dievča, keď sa s ním zoznámim, bude mať napr. 18 rokov a za sebou 10, možno viac sexuálnych partnerov, je mi z toho dosť smutno...
Kľudne si myslite, že som blázon, alebo úchyl, ale taký je môj názor, ktorý vyplýva zo základov etiky a morálky...
Pre rýpalov, ktorý si ma budú doberať kôli tomu, že som stále single, a tak poukazovať na absurditu mojich názorov: je to len preto, že som hanblivý a teda málo iniciatívny, nič viac v tom nie je...
uz len preto, ze je to mesto s najvacsim poctom obyvatelov, takze ich tam bude viac
uplne s tebou suhlasim. Nejde totiz len o to "uzit si", treba trochu aj rozmyslat a nerobit hluposti, ktore by potom clovek lutoval.
tvoj nazor... ale keby som ja mal 16 rocne dievca,
a vedel by som, ze uz predomnou mala niekolko sexualnych partnerov, tak by mi asi chvilu trvalo, kym by som sa s tym zmieril... ale s takym dievcatom pravdepodobne chodit ani nebudem
hej, mne sa tiez zda, ze na 16-ky som stary, ale 22 -ojkam sa zas zdam mlady... To je ako zacarovany kruh
...alebo to bol navrh?
skoda, co uz
ja napriklad netrvam na sexe az po svadbe, ale na sexe, ked vies, ze s partnerom chces stravit zvysok zivota. Samozrejme, ze sa to vzdy moze pokazit, ale musis mat v tom okamihu pocit, ze je to navzdy. Lebo ked mas kazdu chvilu ineho sexualneho partnera, tak nieco nie je v poriadku...
Poznam ludi, co sa spolu vyspali ja neviem po mesiaci, a sice sa vtedy mali radi, tak po nejakom pol roku uz boli spolu len koli tomu sexu...
Niektorí ľudia si myslia, že už po 2mesiacoch "by sa hodilo" aby spolu začali spávať. Iné je, keď sú to dospelí, nap.25-26r, a iné, keď sú to (s prepáčením za výraz) ešte stále tak trochu decká ako my.
S mojím priateľom sme spolu viac ako rok, ja mám 19, on 21 a ešte sme spolu nespali. Proste ten vzťah funguje fajn aj bez toho, nehovorím, že by to možno nebolo lepšie, keď by sme mali pravidelný sex, ale aj takto je to super.
Vzťah nemá, fakt nemá byť postavený na tejto fyzickej báze. Dvojici, ktorá spolu začne spávať príliš skôr, ako majú zmapované vlastné dušičky, sa kludne môže stať to, že po čase, keď už vyskúšajú všetky možne polohy atď, že ich to prestane baviť a zrazu zistia že hups..čo teraz, keď to, čo nás bavilo najviac, už je zrazu pasé?
Maryinka:Myslím si,že vek ,ked si chodila s chalanom je uplne v poho na prvý sex.
s pozdravom 5o
ani by ma nenapadlo cakat na sex az po svadbe co som jebn..?
je to nieco co ma s frajerom maximalne zblizuje, obidvaja relaxujeme chechceme sa a zabavame a samozrejme si uzivme.. je to skvela "cinnost" na ktoru proste nedam dopustit..
sex az po svadbe je len krestanska pic.. ktora nic neobnasha iba boj proti prirode.
jednoznacne som na strane sexu a davam mu aj 50% cenu vo vztahu.. nic nie je lepsie ako udobrovaci sex
ps- nadherne to opisal ten cernoshko vo vaznici edwardovi nortnovi v American History X
viac sexualnych partneriek. Nakoniec sa s tym rozhodol seknut. S tou pravou mal sex az po svadbe a povedal, ze to bolo neporovnatelne krasne(narozdiel od predchádzajúcich vztahov).A
vztah medzi muzom a zenou bude len vtedy skvely, ak kazdy z nich bude chciet to najlepsie pre toho druheho.