Tiez si myslim, ze toto je obor, ktory si vacsina odrastajucich deti zvladne dobrovolne nastudovat i sama, i ked, ako sa tak pozeram na niektore temy a problemy tu na Birdzi, niektorym by som este doporucila i doucovanie..
tak...podľa mňa by sa to určite zišlo...alee....noo...ja som nedobrovoľne absolvoval jednu takú hodinu a bolo to pre mňa dosť trápne...a celú hodinu sme sa viac zabávali, namiesto toho, aby sme "získavali informácie" samozrejme, dalo by sa to vysvetliť tým, že sme tú hodinu mali v štvrtom ročníku
ja by som to mnohým, skutočne mnohým ľuďom odporúčala...ani nie tak teóriu,lebo tú každý pozná až príliš dobre, skorej to riešiť formou osvety a malou reklamnou kampaňou na kondómy...lebo 13ročné matky nie sú podľa mňa dobrý jav v spoločnosti...vedieť, čo je to sex a ako ho praktizovať je dôležité, no dôkežitejšie je vedieť viacej o bezpečnom sexe...veď to je minimum, nasadiť si prezervatív a hup na vec
@2 tiež by mi nevadilo učiť sexuálnu výchovu.. bez praxe.. vrámci etickej alebo tak..
ale k veci, v škole sa o tom rozpráva málo, jedna hodina vrámci prírodopisu na základnej škole (vtedy nám to vysvetľoval riaditeľ.. tak si to viete predstaviť) + na hodinách etiky či občianskej o pohlavných chorobách a na strednej asi 1 hodina v rámci etickej výchovy ohľadom antikoncepcie.. toť vše.. určite by sa o tom na školách malo hovoriť viac..
doma sa o tom tak trošku rozprávala mama.. teda skôr to bolo ešte k menštruácii a takým veciam.. o sexe sa jej moc hovoriť nechcelo ale kúpila mi knižku (síce neskoro, už som skoro všetko vedela.. ale kúpila)..
v podstate som si všetko naštudovala sama.. chodila som do knižnice a vždy sa vpredu v poličkách objavila nejaká knižka o dospievaní.. vždy som si ju zobrala.. takže vedomosti som mala.. a tuším že tie správne..
Podla mna by sa to vyucovat malo. Jedna vec je ze si deti/mladi ludia najdu informacie aj samy. Ale keby si vsetci nasli tie spravne informacie tak potom by jednak nebolo tolko teenage mamiciek a tiez tolko mytov o sexe (ako napriklad ze muz vopcha zene hlavu do posvy alebo ze pri sexe s pannou sa moze zlaknut a stiahnut svalstvo tak ze muz odtial nevytiahne penis
Cize podla mna je fajn aj ked by sa tam skor malo rozobwerat veci ako pohlavne choroby, antikoncepcia, planovane rodicovstvo atp ako priamo sexualny styk (na to si aj tak kazdy pride sam )
mno suhlasim ,ze vid Birdz by sa sexualna vychova na vacsine skol zisla... a co sa tyka problemov ako ,ci slacinka moze otehotniet s tycou od bicykla by jej tam tiez urcite poradili a nemuseli by to ludia riesit aspon tu...
a tak my sme mali zase dost dobre prednasky ale ten gynekolod si stale oblizoval hornu peru to bola jeho jedina chyba , ale mali byt mat prednasky aj chalani samozrejme nie take ako baby ale take pre nich a vyhodne pre nas
nebolo nic a pochybujem ze zo strany rodicov nieco bude prinajhorsom mi daju peniaze aby nedoslo k niecomu nechcenemu ked budu mat pocit ze sa to blizi
hmm neviem pred dvomi rokmi nam dala iba vlozky a ptm o polroka neskor tampony a donesla taku vlozku always a ju rozstrihla namocila a povedala ze no pozrite dievcatka nic nepretece a tak no
doma o tom ani nevravím,teda ja doma nevravím nič..ale v škole pekne trápime tých učiteľov vtedy..robíme to furt keď si myslia že nám niečo ohľadom sexu vysvetľujú a my sa naschvál spýtame takú jebovinu a potom sa pekne zapotia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
a nejaka gynekologicka nam prisla odrecitovat prirodopis zo zakladnej skoly
ale ved nerieš to je zara
ale k veci, v škole sa o tom rozpráva málo, jedna hodina vrámci prírodopisu na základnej škole (vtedy nám to vysvetľoval riaditeľ.. tak si to viete predstaviť) + na hodinách etiky či občianskej o pohlavných chorobách a na strednej asi 1 hodina v rámci etickej výchovy ohľadom antikoncepcie.. toť vše.. určite by sa o tom na školách malo hovoriť viac..
doma sa o tom tak trošku rozprávala mama.. teda skôr to bolo ešte k menštruácii a takým veciam.. o sexe sa jej moc hovoriť nechcelo ale kúpila mi knižku (síce neskoro, už som skoro všetko vedela.. ale kúpila)..
v podstate som si všetko naštudovala sama.. chodila som do knižnice a vždy sa vpredu v poličkách objavila nejaká knižka o dospievaní.. vždy som si ju zobrala.. takže vedomosti som mala.. a tuším že tie správne..
vy akoze co chcete ze by si to tam rozdali ucitelia medzi sebou alebo co?
Cize podla mna je fajn aj ked by sa tam skor malo rozobwerat veci ako pohlavne choroby, antikoncepcia, planovane rodicovstvo atp ako priamo sexualny styk (na to si aj tak kazdy pride sam )