Ako zostrojím sieť kužeľa, keď mám v zadaní - polomer podstavy = 3cm a výška kužeľa = 5cm.. mám narysovať sieť z ktorej po vystrihnutí a zlepení vznikne model kužeľa.. ale netuším ako to narysovať HELP ME
ach ja sa do toho vôbec nerozumiem ako to spraviť urobím najskôr podstavu - kružnicu.. ale neviem ako spravím ten "trojuholník" - kruhový výsek.. aké rozmery má mať
noo v treťom ale ja som externistka čiže mám komisionálky.. z ktorých som dostala 4 s oboma zatvorenými očami .. ak jej nedonesiem modely všetkých telies tak neprejdem.. ale s kužeľom si neviem poradiť
no veď ten trojuholník bude mať spodnú podstavu takú dlhú ako obvod podstavy
a zvyšné ramená tak,že dopočítaš si koľko je tá strana s pomocou pytagorovej vety,kámo ,lebo vieš výšku...a namaluješ
nie že spodnú podstavu,ale skratka tá spodná strana ,ten oblúk bude taký dlhý ako obvod kružnice..
sa zasa vyjadrujem na úrovni. a výšku bude mať takú ako výška kužeľa a teda stranu s si dopočítaš
ale nie,som blbá dnes trepem dve na tri so stranou s to nič nemá.....ešte raz najprv by som si spravila asi kružnicu s polomerom 3,to je tá postava,teraz ten trojuholník,to by som si spravila ďalšiu kružnicu s polomerom 5,lebo to je tá výška a ďalej to už domysli
načo sa ja vôbec zapájam do matematických fór a načo to tu spamujem ,keby som najprv myslela. ach.
každopádne...držím palce..skratka to nejako vypočítaj
@flussica to najpodstatnejsie je ze velkost obvodu k1 je rovnaka ako kruznicoveho obluku k2 ... to sa da vypocitat tym pomerom, co tam mas resp. najfundamentalnejsia je preto rovnica 2*PI*r=s*alfa ... inac si to napisala pekne a dala si si zalezat takze ... nemam dalsie vyhrady ^^ prevedenie 10/10
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
ach ja sa do toho vôbec nerozumiem ako to spraviť urobím najskôr podstavu - kružnicu.. ale neviem ako spravím ten "trojuholník" - kruhový výsek.. aké rozmery má mať
noo v treťom ale ja som externistka čiže mám komisionálky.. z ktorých som dostala 4 s oboma zatvorenými očami .. ak jej nedonesiem modely všetkých telies tak neprejdem.. ale s kužeľom si neviem poradiť
a zvyšné ramená tak,že dopočítaš si koľko je tá strana s pomocou pytagorovej vety,kámo ,lebo vieš výšku...a namaluješ
sa zasa vyjadrujem na úrovni. a výšku bude mať takú ako výška kužeľa a teda stranu s si dopočítaš
každopádne...držím palce..skratka to nejako vypočítaj
ešte stále nemám dobojované
no to mi je jasné.. ale neviem ako.. proste vypočítam obvod podstavy = dĺžka kruhového výseku.. ale ako spravím ten výsek určitej dĺžky?
» i.imgur.com/n40rFw5.jpg?1...
Predpokladám, že si zvládla 1. časť a zasekla sa na 2., čo je napísané vpravo za hviezdičkou je už len nepotrebná perlička.