Potrebovala by som nejaké dobré filmy/hudbu/knihy od nórskych,dánskych alebo švédskych autorov potrebujem to na prijímačky a nechce sa mi len tak strieľať naslepo, tak sa pýtam, či už nemáte niečo overené, napočúvané, načítané dobré duše,pomôžte
@wessen vážne nájdu sa tu i isto väčší odborníci ako som ja (@kemuro@sisska ), ale zas ja som dosť freak na švédsko/nórsko/island, aj som chodila na prednášky o škandi literatúre a aj som si to tam celkom precestovala a je lepšie vypočuť ako prečítať, no nie?
@wessen no dneska mám čas, ja potom zas na dobu neurčitú fičím preč rada porozprávam. vylovím z hlavy všetko, čo mi hovorili na prednáškach škandinávskeho domu, čo mi hovorili kamaráti zo škandi štúdií a čo mi hovorili ľudia v škandi tak celkovo. rada pomôžem škandi štúdiá sú super a na SVK potrebujeme škandinavistov!
@grietusha mám pocit, že tento rok ich na SVK bude viac než dosť, normálne mám strach, že ma nevezmú. A tom som sa utešovala myšlienkou, že tie obory niesú až také žiadané a ono aha,sú takže dnes by si mohla?
nepotrebujeme!!!! teda nechápeme celkom, prečo sa stále otvárajú nové a nové švédčiny, keď doteraz sa otváralo tak raz za 5 rokov a jedna kombinácia, teraz dve a častejšie. nevyhovuje to katedre, lebo nemáme toľko učiteľov a nevyhovuje to ani nám, lebo nám to šialene znižuje šance dostať sa skrz školu na sever. úplne by bolo fajn, keby nás bolo máliičko a poriadnych
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
aha, si z PB!!! pozvi ma dnes na kafé a porozprávam ti
» www.phil.muni.cz/german/Studium/...
nepotrebujeme!!!! teda nechápeme celkom, prečo sa stále otvárajú nové a nové švédčiny, keď doteraz sa otváralo tak raz za 5 rokov a jedna kombinácia, teraz dve a častejšie. nevyhovuje to katedre, lebo nemáme toľko učiteľov a nevyhovuje to ani nám, lebo nám to šialene znižuje šance dostať sa skrz školu na sever. úplne by bolo fajn, keby nás bolo máliičko a poriadnych
» www.kosmas.cz/knihy/140387/si...
Z filmov si spomeniem napr. na Zlo medzi nami (Ondskan), 2003.
» www.csfd.cz/film/142019-zlo...
alebo Sedmá pečeť (Det Sjunde inseglet), 1957
» www.csfd.cz/film/723-sedma-...
a autorov okrem tej, čo napísala Pipi (ani to si teraz nespomeniem na meno) veľa nepoznám, skôr fínskych...
...pripadne skopcit TS, ak by boli ochotni. Bola vy som veeeeeelmi vdacna!