okej, takze mam pred sebou maj a jun plny skusok. kava nefunguje, lebo u mna je praveze symbolom relaxu a oddychu. tak som si povedala, ze skusim caje, ked uz som o tom tolko pocula. potrebujem nejaky, ktory nabudi pamat a mozog a zazenie unavu ked sedim
ja ked uz som nemohla kavu ani citit tak zeleny a matovy, dva hrnceky vedla seba a frcala som... ale ja som si len obycajne vrecuskove kupovala kde prislo...
Ahoj,
to je výborné , že moc nepiješ tú kávu , ja vždy vsadím na čaje. Mne veľmi ale veľmi pomáha , po prebdenej noci , keď som unavená čierny čaj je skvelý a má výborne účinky na telo. Neviem či sú sypané lepšie , ale myslím , že to má rovnaký účinok. Zelený je tiež výborný , ale ten nemá na mňa také účinky ako čierny , ale samozrejme aj ten pomáha No a nakoniec žihlavový čistí krv a krásne ti prečistí všetko a dostane z tela von Tak veľa štastia pri skúškach
co sa cajov tika, tak by si mala pit urcite sypane, urcite su kvalitnejsie ako tie hovna v sackoch
takto po pamati ti neviem povedat ktory je na co, skus vyhladat nejaku cajovnu v tvojom okoli - obsluhujuci by mal vediet poradit
ja nakupujem v MA, Nasa Cajovna
mne velmi pomaha na koncentraciu biely caj (aj zeleny aj cierny su fajn, ale biely zvyknem pit ked sa ucim)
a chuti mi od teekanne, alebo potom v auparku v ba je predajna cajov kde kupujem sypany, pomahaju oba
ja pijem zelený čaj, ale to nie že kvôli tomu, aby mi o pomáhalo na pamäť, ale preto, že s ami to k učeniu hodí ale možno mi to trochu aj pomáha..
(aj keď včera po tých 2 litroch čaju som chodila každých 20 minút cikať, aspoň som mala prestávky medzi učením )
či už zelený alebo čierny, to je individuálne, oba majú dostatočné množstvo kofeínu a čo je lepšie, kofeín sa z čaju vstrebáva pomalšie ako z kávy, čože ťa udrží dlhšie zeleného čaju môžeš vypiť aj 10 šálok za deň, najlepšie sú obyčko sypané alebo ak už porciovaný tak tie kvalitné v látkových vrecúškach, kde sú vlastne tiež sypané zmesy a na prekrvenie (tým pádom aj pamäť) je samozrejme dobrý čajík alebo iné prípravky z gynka, ale to je skôr na dlhodobé užívanie, nemá okamžité účinky, jedine ak placebo
@joplinka skus ine mate, vseliake miesane su. Napr. mate a potom je tam gingo, pomrancove odruby atd.
Inak skus a uvidis. Ja pijem silne caje a furt aj, ked sa neucim, takze nejak uz vela nerobia Kava tiez no. Ked sa ucievam tak vypijem tak 10 denne napr.
To je jedno, či si vyberieš čierny alebo zelený oba majú podobné účinky keďže tam sú nejaké tie látky.. ja dávam prednosť čiernemu a počas skúškového pijem jeden za druhým.
ja si davam mate... zda sa mi ucinnejsie ako zeleny alebo cierny caj
a ciste mi dost nechuti, tak sladim - agavovym sirupom, to by mala byt cista fruktoza, takze tiez to prida nejaku energiu
@willbebetter - čierny a zelený čaj je ten istý iba sa vdaka rôznorodému procesu spracovania mení jeho zafarbenie a chuť - čierny čaj vznikol ked obchodníci potrebovali navýšiť jeho životnost počas prepravy na lodiach tak ho podrobili fermentácii - inak oba pochadzaju z rovnakej rastliny - čajovníka
sypané čaje máš daleko viac kvalitnejše než sačkove v ktorých sa nachadzaju v podstate len "zbytky" rozdrobených kuskov niekdajšieho čaju "okorenene" chemickými dochucovadlami (biele guločky nepravidelného tvaru) . Napr. v číne to čo mi pijeme predavaju za par halierov ako najnižšiu kvalitu čaju.. (sačkove myslím)
Obsah teinu ( kofeinu v čaji) je u oboch čajov ako zelenom tak čiernom v rovnakom množstve ale nakolko sa zvyčajne zelený zalieva cca 80 °C a čierny vriacou - čierny obsahuje vyššie množstvo teinu . Ale vo všeobecnosti to závisí od toho ako sa rozhodneš čaj spracovať (množstvo listkov, teplota vody, doba výluhu)
čierny obsahuje najvyššie percento teinu, za nim ide zelený a na poslednej priečke je biely čaj.
Ja som aktualne závislá na polofermentovanom Milk Oolongu suuper chuť ( medzistupeň medzi čiernym a zeleným)
najdeš kopu info o tom aj na nete a potom už len skušať ako ktorý ti chuti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
to je výborné , že moc nepiješ tú kávu , ja vždy vsadím na čaje. Mne veľmi ale veľmi pomáha , po prebdenej noci , keď som unavená čierny čaj je skvelý a má výborne účinky na telo. Neviem či sú sypané lepšie , ale myslím , že to má rovnaký účinok. Zelený je tiež výborný , ale ten nemá na mňa také účinky ako čierny , ale samozrejme aj ten pomáha No a nakoniec žihlavový čistí krv a krásne ti prečistí všetko a dostane z tela von Tak veľa štastia pri skúškach
co sa cajov tika, tak by si mala pit urcite sypane, urcite su kvalitnejsie ako tie hovna v sackoch
takto po pamati ti neviem povedat ktory je na co, skus vyhladat nejaku cajovnu v tvojom okoli - obsluhujuci by mal vediet poradit
ja nakupujem v MA, Nasa Cajovna
a chuti mi od teekanne, alebo potom v auparku v ba je predajna cajov kde kupujem sypany, pomahaju oba
(aj keď včera po tých 2 litroch čaju som chodila každých 20 minút cikať, aspoň som mala prestávky medzi učením )
Inak skus a uvidis. Ja pijem silne caje a furt aj, ked sa neucim, takze nejak uz vela nerobia Kava tiez no. Ked sa ucievam tak vypijem tak 10 denne napr.
a ciste mi dost nechuti, tak sladim - agavovym sirupom, to by mala byt cista fruktoza, takze tiez to prida nejaku energiu
Alebo tradičný šalviový čaj
A ešte na učenie mi najviac pomáha pivo.
Možno aj alko, ale mne osobne nealko Veľmi dobre sa mi po ňom všetko pamätá
alebo si kup guaranu
sypané čaje máš daleko viac kvalitnejše než sačkove v ktorých sa nachadzaju v podstate len "zbytky" rozdrobených kuskov niekdajšieho čaju "okorenene" chemickými dochucovadlami (biele guločky nepravidelného tvaru) . Napr. v číne to čo mi pijeme predavaju za par halierov ako najnižšiu kvalitu čaju.. (sačkove myslím)
Obsah teinu ( kofeinu v čaji) je u oboch čajov ako zelenom tak čiernom v rovnakom množstve ale nakolko sa zvyčajne zelený zalieva cca 80 °C a čierny vriacou - čierny obsahuje vyššie množstvo teinu . Ale vo všeobecnosti to závisí od toho ako sa rozhodneš čaj spracovať (množstvo listkov, teplota vody, doba výluhu)
čierny obsahuje najvyššie percento teinu, za nim ide zelený a na poslednej priečke je biely čaj.
Ja som aktualne závislá na polofermentovanom Milk Oolongu suuper chuť ( medzistupeň medzi čiernym a zeleným)
najdeš kopu info o tom aj na nete a potom už len skušať ako ktorý ti chuti