Dnes sme mali celkom rušnú diskusiu v škole a tak sa chcem spýtať aj na Váš názor. Dievčence šli by ste na potrat? (nie zo zdravotných dôvodov) Alebo chalani poslali by ste, alebo schválili by ste svojmu dievčaťu interupciu?
@idiotproof na 1 000 000% ti môžem zaručene povedať, že ak by som teraz otehotnela určite by som nešla na potrat a nechala si ho už..
ale zo zdravotných dôvodov..a dokonca v sobotu som nad tým rozmýšľala.. to neviem.. tým by som už skutočne musela prejsť.. neviem, možno by som bola zbabelec a nechala si ho zobrať..alebo riskovala aj svoj život, svoje zdravie... tuto už fakt neviem snáď to nebudem nikdy riešiť...
ano ...... nechcem aby (nahodou!) keby ze sa take daco stane sa to dieta narodilo do rodiny kde ho vychovava babka lebo jeho mama nanho nema kvoli skole cas...
a fakt by som sa nedokazala vyjebat na skolu kvoli tomuto
keby to záviselo len odo mňa tak si ho nechám... ale viem že našim by sa to nepáčilo, v prvom rade dokončiť výšku,zabezpečiť sa a až potom sa aj takýmito vecami zapodievať,,
neviem, mozno aj ano, keby som mala teraz dieta nevedela by som sa onho dost dobre postarat a to ma ono trpet za to ze ja som si nedavala pozor? podla situacie ale berem aj to ze by som isla...
@ohavnost áno súhlasím....veď to by som potom mala výčitky dokonca života, že som to malé, bezbranné a dokonca ešte ani nenarodené stvorenie zahubila :/ :/ :/
P. Mária:" Každej žene, ktorá neoľutuje potrat, musím oznámiť, že jej duša má miesto v pekelnom ohni.
Ježiš Kristus:"potrat je hriechom najväčším! Tento hriech budem súdiť najprísnejšie!"
Ježiš Kristus:
"Zabíjate vaše nenarodených deti, čím ničíte moje plány, ktoré som pripravil pre svet. Satan to dobre vie a napomáha tomuto ťažkému hriechu. Moje z lásky stvorené deti sveta! Prosím, ukončite zabíjanie vašich nenarodených deti, lebo hovorím vám – beda, beda svetu za túto trúfalosť a ťažký hriech, ktorý robí moju ruku ťažkou."
"Hovorím vám – ešte prísnejšie budem trestať svet za vykonávanie potratov nenarodených detí, ktoré sa valia svetom, ako krvavá vlna. Tento hriech budem súdiť najprísnejšie!"
podľa vašich odpovedí sa ukazuje, že čo máte v srdci. Kto dobrý by vás chcel za ženu?
P. Mária:" Každej žene, ktorá neoľutuje potrat, musím oznámiť, že jej duša má miesto v pekelnom ohni.
Ježiš Kristus:"potrat je hriechom najväčším! Tento hriech budem súdiť najprísnejšie!"
Ježiš Kristus:
"Zabíjate vaše nenarodených deti, čím ničíte moje plány, ktoré som pripravil pre svet. Satan to dobre vie a napomáha tomuto ťažkému hriechu. Moje z lásky stvorené deti sveta! Prosím, ukončite zabíjanie vašich nenarodených deti, lebo hovorím vám – beda, beda svetu za túto trúfalosť a ťažký hriech, ktorý robí moju ruku ťažkou."
"Hovorím vám – ešte prísnejšie budem trestať svet za vykonávanie potratov nenarodených detí, ktoré sa valia svetom, ako krvavá vlna. Tento hriech budem súdiť najprísnejšie!"
@idiotproof pripustila som aj tú možnosť.. a určite by som si ho nechala... síce bolo by to... hrozné.. strašné.. možno by mi to pripomínalo tú sviňu... ale tuto by mi s tým už niekto hádam pomohol...rodina, priatelia, a neváhala by som aj odbornú pomoc, aby som sa z toho psychicky dostala...lebo vieš... stále by mi nedalo, že ono za to nemôže, že môžeš z neho vychovať veľkého človeka, že možno ono je mojím zmyslom života... chápeš ... nie každý ľudský život je jak z Disneyovky... A keď už som tu, možno by som si práve nechala aj dieťa, ktoré by bolo postihnuté, choré, nevládne...alebo dieťa, ktoré by ohrozilo môj život...ale tuto si nie som taká istá...
nie, nedokazala by som zabit to male telicko vo vnutri (naozaj jedine vazny zdrav. problem....ohrozenie matky alebo plodu)....ale z pohodlnosti...nikdy!!!!
To záleží od situácie, ak máte dlhšie priatela a viete že vám to vydrží a ak ste dobre finančne zabezpečení,prečo si ho nenechať.... Hlavne si to treba dobre premyslieť a nekonať hneď.
Aj napriek tomu, ako sa tu každý oháňa tvrdením, že ak ste nestáli pred rozhodnutím, tak neviete hovoriť o niečom takom, s čím súhlasím, čiastočne, no ja sama za seba musím povedať, že mňa by výčitky svedomia, lebo sa už poznám dosť dobre na to, aby som to vedela povedať, asi najskôr donútili k samovražde. Ja som človek, čo na chodníku preskakuje aj mravcov, aby im neublížil a komára radšej vyženie von namiesto toho, aby ho čapol novinami, takže som si veľmi istá toho, že niečo také ako potrat by som nespravila.
Neviem si to síce teraz predstaviť, lebo ja v žiadnom prípade o dieťati ani len nepremýšľam, a priateľa nemám.
Holky čo sú pro neodsudzujem, je to ich telo, ich život, ich rozhodnutie, akokoľvek veľmi sa mi nepáči.
Je to hnusné, je to sebecké, ale išla by som. Treba dokončiť školu, treba sa usadiť, kariéra, treba si nájsť životného partnera a až potom uvažovať o založení rodiny. Takže som za.
nie som sprosty človek, použivam ochranu, raz sa stala nehoda, kupil som tabletku z vlastneho vrecka... nevravim že sa nikdy nemože vacsia nehoda stat ale kazdy z nas ma snad tolko rozumu aby sa jej vyhol... nechcel by som nikomu znicit cely zivot tym ze by porodil v 16-17-tich a ani svoj aby som platil alimenty alebo proste si zalozil v tomto veku rodinu...nechcel by som o tom vediet ak by sla na potrat, je to jej rozhodnutie... ak by si ho nechala určite by sm sa o svoje dieta aj staral...
Keby som vedela že sa ohrozuje zdravie toho dieťaťa alebo moje tak áno alebo keby som nebola v dobre finančnej situácii napríklad . Nechcela by som predsa dieťa vychovávať v zlých podmienkach .
akurat sme dnes na Biologii spominali tuto tematiku, so suvislostou narodenia dietatka s jednym chybajucim, ci navyse chromozomom. napr.. keby som vedela ze moje dieta bude mat taky a taky syndrom, bude tak a tak velmi retardovane, a predstava - starat sa onho.. az kym.. skaredo povedane.. nezomriem, alebo ono nezomrie.. sa mi nepáči. už len z toho, že oný človiečik by z toho života nemal o nič viac ako ja. Potrat v takomto prípade sa mi vidí, "záchranou" preňho...
chápem, takže podľa tvojho chorého názoru je lepšie tvoju matku zaživa roztrhať trebárs potratovými kliešťami, akoby mala v živote trpieť, čo aj tak isto raz bude, tak načo čakať, lebo tomu sa nikto nevyhne! Však?
Ty si asi ešte nevidela videa ako sa dieťa žalostné proti jeho zabitiu z celou silou bráni, veľmi smutné.
@natym alebo môžeme podľa tvojho chorého názoru to prehodiť i na teba, keď si bola ešte v bruchu, mali ťa tam roztrhať aspoň by si sa teraz nemusela trápiť však? A určite by si tým kliešťam bola ešte vďačná! Geniálne!
Niektorí tu máte dosť debilné názory. Ja mám 18 rokov, môj malý dorbček ma 1 mesiac a 4 týždne. A som veľmi rada, že som sa rozhodla ako som sa rozhodla. Pretože moja spolužiačka išla na potrat. A teraz keď zbadala môjho malinkého drobca, tak som na nej videla ako ju to teraz trápi. Takže nikto nepíšte a nerobte sa silnými, že aaaa pôjdem na potrat, veď to zvládnem. Ale nie nezvládnete. Stačí si pozrieť zopár videí, čo urobia pri tom zákroku tomu malému človiečiku a myslím, že každú z vás to hneď prejde. Proste tie čo sa predsa rozhodnú ísť na ten potrat, pre mňa nič iné nie sú iba vrahine. A že vlastné dieťa si zabijú. Si predstavter že vaše matkyby rozmýšlali tak, ako vy....
A ešte jedna vec. Malý má problém so srdiečkom, má ráštep podnebia, problemy s ladvínkou a všetko zvládame. A aj tak by som ho za nič nedala preč. Lebo toto všetko sa dá zvládnuť. len treba chcieť. Ale keď sa pozriete na to dieťatko, keď sa na Vás usmeje len keď sa narodí, je to úžastný pocit. Neopísateľne krásny. A pôrod ani nehovorím. Nikdy na to nezabudnem. Ako mi ho dali hneď do náručia. Myslím, že krajšia situácia na svete ani neexistuje
@martinm ty ideš niekomu rozprávať, že má choré názory? A tento tvoj obmedzený fanatizmus je čo? Pre boha, človek počúvaš sa? Dookola tu spamuješ tie isté "citáty". Zakladáš svoj názor na takýchto veciach a ty niekomu ideš rozprávať, že má choré názory. Kde sa podela "božia tolerancia"? Prestaň odsudzovať na základe jednej hypotetickej odpovede...skús sa trošku zamyslieť nad tým aký si obmedzenec. Vyberáš si z tvojej "viery" len tie veci ktorí sa ti práve hodia a páčia...(ach)
A v neposlednom rade si CHLAP a preto to nikdy poriadne nepochopíš!!!
Ja som si vzdy mylsela ze na potrat by som sla... az neprisla situacia, ked som si uvedomila ze to nie je take jednoduche...ak vidite vase dietatko na ultrazvuku v 10.tyzdni, je to len malicka bodka...ale uz vtedy som tu bodku zacala lubit... bolo to malicke a rastlo to vo mne.... takze si myslim ze na tuto otazku sa neda odpovedat jednoznacne,ak nemusite riesit takuto situaciu na vlastnej kozi....
Jasné keby si každý povedal, že nevadí idem na potrat, tak by deti mohli kludne vylievať kanálmi.. sa treba zamyslieť, či by aj narodené deti si nechali ludia vziať, či je v bruchu alebo už na svete to je jedno proste už je stvorené.. Ja na potrat nikdy nepojdem, aj keby malo mať osem hlav a dvojitú chrbticu.. a aj keby ma znásilnil nejaký ujo z Fukušimy..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
98 komentov
ani ti co sa biju do hrude ze oni by nikdy ... . ani ti, co budu tvrdit ze bez problemov.
ale ak by bol v ohrozeni jej zivot tak ano.
ale zo zdravotných dôvodov..a dokonca v sobotu som nad tým rozmýšľala.. to neviem.. tým by som už skutočne musela prejsť.. neviem, možno by som bola zbabelec a nechala si ho zobrať..alebo riskovala aj svoj život, svoje zdravie... tuto už fakt neviem snáď to nebudem nikdy riešiť...
a fakt by som sa nedokazala vyjebat na skolu kvoli tomuto
Ježiš Kristus:
@bangbangboom
@pumaamravec
@natyn
podľa vašich odpovedí sa ukazuje, že čo máte v srdci. Kto dobrý by vás chcel za ženu?
Ježiš Kristus:
na pokraji svojej smrti, bude každý prosíť a ruky dvíhať k nebesiam aby im Stvoriteľ odpustil, pre mnohých to bude však už veľmi neskoro
tento svet je mravne skazený, nikto sa nikoho neboji, nema v srdci lásku a zabíja všetko krásne čo tu ešte zostalo .....filip
» web.pravonazivot.sk/video/...
Hanba
| Ja poviem iba tolko, ze pokial sa to VAM osobne nestane, ze budete
| stat pred takouto zivotnou s ituaciou, nemate ani najmensieho
| tusenia, ze ako budete reagovat. Pretoze bohuzial je to tak,
| ze polovica z vas sa rozhodne kvoli okolnostiam, ktore budu
| pre potrat. Kto si tym presiel, vie o com rozpravam. Zivot je kruty...
|
==============================================
Neviem si to síce teraz predstaviť, lebo ja v žiadnom prípade o dieťati ani len nepremýšľam, a priateľa nemám.
Holky čo sú pro neodsudzujem, je to ich telo, ich život, ich rozhodnutie, akokoľvek veľmi sa mi nepáči.
A stojí aspoň za to? Nemám chuť tam ísť.
chápem, takže podľa tvojho chorého názoru je lepšie tvoju matku zaživa roztrhať trebárs potratovými kliešťami, akoby mala v živote trpieť, čo aj tak isto raz bude, tak načo čakať, lebo tomu sa nikto nevyhne! Však?
Ty si asi ešte nevidela videa ako sa dieťa žalostné proti jeho zabitiu z celou silou bráni, veľmi smutné.
Mňa by zaujímalo, koľko z vás, hrdiniek, by ozaj malo na to, si to dieťa nechať... Takto prázdne kecať, to ide každému...
A v neposlednom rade si CHLAP a preto to nikdy poriadne nepochopíš!!!
dnes uz mam 16 mesacnu dcerku