Slovenski studenti v Brne(Cesku) ohladne cestovania mensi dotaz.
No kedze nam uz ten super medzinarodny preukaz studenta ( ISIC ) neuznavaju na zlavu, tak co vyuzivate vy? Ako cestujete? Mna ide slahnut z toho, ako ked idem napr do BA, tak platim do Kutov raz 5 eur a raz 6 eur, zevraj sa to hybe podla kurzu eura no
@ppfx ja by som tiez rada chodila len busmi, ale na to si treba rezervovat listok a ja niekedy neviem, ked pojdem a takto podobne ... a niekedy busy ani nejdu uz sa mi stalo, ze nesiel prsote ...
@james144 na dlhe trasy sa oplati, ale na kratke nie... Student agency su drahi co sa tyka cesty z Brna do Blavy
@alysia keď ideš do Kútov, nekupuj si na medzinárodnej pokladni lístok, ale na normálnej a povedz Kúty štátna kranica.. stojí 98 kč. okrem toho od januára oranžovú prúkazku vybavujú aj slovákom, takže to máš za polovicu
@h8u no sak to mi hovorila aj kamoska, ale mne davali aj v medzinarodnej za 98Kč, len teraz tam bol nejaky kokotko, ktoremu som sa asi nepacila ami to jebol na jeden listok a platila som 193 korun dohromady, mi to dal slovenske ZTP a aj ceske NIC naraz .. predtym som platila 163
ale asi pojdem do normalnej a tam mi predaju v pohode? aj ked je to do Kutov, teda do ineho statu? ...
NO tak ja tu oranzovu uz mam ale na smer domov... Nove mesto nad vahom... ale napadlo ma ze si ju vybavim aj na henten smer
A ten druhy prispevok dorbe som pochopila? ze ked si kupis tam, tak platis 6,50 a ak si kupis 2v1 tam a aj spat tak to stoji 8,30? sory, ze sa pytam ako magor, ale mne treba vysvetlovat ako blondine
@alysia musíš povedať Kúty ŠTÁTNA HRANICA.. to je len detail, nevadí to sprievodcom ani nič že to je po hranicu len.. a hento si dobre pochopila, ten spiatočný platí mesiac
@h8u pockat ja mam len po vzdusnu caru ( neivem kde presne je ta hranica CR a SR listok? a co tych par metrov? na nas smer, napr musim platit skurvene jedno 1 ( sory za ton, ale dnes som sla 5 vlakmi, a kazdy meskal a presrala som prachy za blbe cestovanie ) euro za to, ze idem od hranic po vrbovce zastavku, co je smiesny kilometer ak sa nemylim ci kolko preto sa pytam ... takze ok, nabuduce pojdem do normalnej onej si pytat Brno- kuty statna hranica a potom do medzinarodnej Kuty- bratislava ...
ja som aka sikovna!! musim sa pochvalit sory ... no dobre,a le to je taka pekna suma, len ked to kupujem na slvoensku asi ze?
Lebo rozmyslam o tej IN karta, ci ako sa to vola, ze to stoji 300korun na tri roky ci kolko, a je tam aspon 25% malo, ale aspon nieco
@alysia tak brat si spravil slovensky, potom mu povedali ze to v cechach neplati..ale hlavne ze medzinarodna karta, tak si vybavil aj cesky..ale neviem on vlakom nechodi lebo to má zlé spoje tak keď ide do školy aleob domov tak busom a tam mu normálne platí vždy..
@tinka246 no sak ,,medzinarodna karta" a je ti naprd... ale zase v nejakych vstupoch niekam ti to asi uznaju, ked to len ukazes, ze si student.. to uz enviem... Ja mam cesky a na Slovensku mi je naprd ( neviem o nicomkde by som ho vyuzila )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
@james144 na dlhe trasy sa oplati, ale na kratke nie... Student agency su drahi co sa tyka cesty z Brna do Blavy
ale asi pojdem do normalnej a tam mi predaju v pohode? aj ked je to do Kutov, teda do ineho statu? ...
NO tak ja tu oranzovu uz mam ale na smer domov... Nove mesto nad vahom... ale napadlo ma ze si ju vybavim aj na henten smer
A ten druhy prispevok dorbe som pochopila? ze ked si kupis tam, tak platis 6,50 a ak si kupis 2v1 tam a aj spat tak to stoji 8,30? sory, ze sa pytam ako magor, ale mne treba vysvetlovat ako blondine
ja som aka sikovna!! musim sa pochvalit sory ... no dobre,a le to je taka pekna suma, len ked to kupujem na slvoensku asi ze?
Lebo rozmyslam o tej IN karta, ci ako sa to vola, ze to stoji 300korun na tri roky ci kolko, a je tam aspon 25% malo, ale aspon nieco
@tinka246 ja mam praveze cesky ISIC, ale proste na slvoensku mi neplati ( teda v busoch niektoych ano) a v cechach vo vlaku mi ho nezoberu