Anketu zakladám preto, lebo ako som zistil, každý to robí inak, každý bol naučený inak. Ja som naučený dávať len pri opúšťaní, ale brata inštruktor naučil dávať aj pri vchádzaní.
Ja som robila pred tromi rokmi cca a učili nás iba pri opúšťaní - keď ideš na kruháč, môžeš a musíš ísť iba jedným smerom, preto nemá zmysel dávať smerovku, každý vie, ktorým smerom ideš...avšak potrebujú vedieť, kedy ho opúšťaš.
inak presne podla prveho komentu je jasne ze slovaci nevedia na kruhovom objazde jazdit...davaju smerovky ako sa im chce a potom sa divia ze su kolony vo vsetkych smeroch....v rakusku som take nezazil...iba ak slovak
@fleur1301 ja teraz, brat pred 4-5 rokmi tipujem. No tých ľudí je viac, pred týždňom to spravil jeden šofér pred nami tiež, dal smerovku pri vchádzaní.
@moonbeam sak dal pri vchadzani, lebo urcite hned prvym vyjazdom vychadzal..inak mu asi jebalo, lebo pri vchadzani sa nedava smerovka, to som nikdy nevidel, ani sa to nerobi
@majo@pershing unás je taký mini pidi kruháč že ked donho vchádzam a opustam ho hned prvým výjazdom použijem už pred vjazdom smerovku doprava aby vedel promtnejsie zareagovat vodič vchádzajúci do kruháku
@vaper tak som sa ho pýtal kedy ju dáva a teda povedal že NIE vtedy, keď vchádza do kruháča ale vtedy, keď je v pravom pruhu v kruháči a chce prejsť do ľavého
Niekto asi nevie predpisy .. Smerovka sa má dávať len keď opúšťaš kruhový objazdu .. su aj debilnejší ľudia čo vôbec nedávajú smerovku .. (a NIE SOM majiteľ vodičského preukazu, bože to "neni som" zabijem niekoho moja slovenčina rodná)
@fame lenže sú aj kruháče aj s viac pruhmi a keď sa chceš zaradiť do ľavého pruhu tak, že prechádzaš cez prerušovanú čiaru tak potom čo? A posledná možnosť je napísaná tak ako je schválne
@moonbeam Väčšinou je to tak že keď je kruhový objazd a pred tým než pôjdeš na kruhový je viac prúdovka tak sa buď cesta zužuje alebo sa rozdvojuje (jeden je "vstup na kruhový a druhý hneď na cestu po pravej strane, aby sa zbytočne nešlo po kruhovom) a potom sú kruhové z viac pruhmi a tie väčšinou majú nakreslené ostrovčeky (neviem ako sa to nazýva) aby sa rovno zaradilo na ľavú stranu cesty prepáč ale neviem veľmi tie výrazy dúfam že mi rozumieš
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
Ked dava aj ked vchadza, tak to beriem tak ze prvym pojde prec
Ja som robila pred tromi rokmi cca a učili nás iba pri opúšťaní - keď ideš na kruháč, môžeš a musíš ísť iba jedným smerom, preto nemá zmysel dávať smerovku, každý vie, ktorým smerom ideš...avšak potrebujú vedieť, kedy ho opúšťaš.
Inak iba ked opustam. Ale moj dedko jazdil este so smerovkou vlavo a potom az vpravo.
ja to strašne nenávidím keď niekto nedá smerovku tam kde má. alebo keď dá tam kde nemá. vrr