Včera sme dostali psíka, šteniatko bígla a ja som už teraz tak psychicky na tom divne...bojím sa, že to nezvládnem sa o ňho starať, bojím sa toho čo príde...
Možno si o mne pomyslíte, že som divná, ale ja fakt nvm ako sa zmieriť s toľkou zodpovednosťou č
no my sme doniesli nelu domov krátko pred letnými prázdninami, aby hneď nebývala doma sama, keď ešte bola maličká... prvé dni bola taká bojazlivá, keď bola sama, vždy potrebovala byť pri niekom, a zaspávala vždy pri niekoho nohách ako keby potrebovala cítiť také to ľudské teplo
a potreby vykonávala doma také dva mesiace ale naučila sa to myslím že celkom rýchlo... teda močiť vonku a teraz jej úplne stačí ísť von 3 x denne
a neboj sa, zvykneš si, ako zaobchádzať so šteňaťom, ja som psa do bytu nikdy nechcela (ale krpatá sestra vyhrala), a tiež som z toho mala obavy... ani som nevedela, ako ju mám chytiť, aby som jej nejako neublížila, ale tak zvykla som si
Niet sa čoho báť, pokiaľ bude mať čo jesť, piť a pokiaľ sa mu budeš venovať, nemáš čo pokaziť
Prečítaj si nejaké knižky, o tom čo môže a čo nemôže, maj ho rada a uvidíš že to stojí za to
Pre mňa je úplne úžasný pocit keď prídem večer domov zo školy a viem že ma niekto bude vítať s radosťou
Ale to s tou potrebou ti neviem poradiť, my máme záhradu, takže po nejakom týždni-dvoch (nepamätám si presne) sa musel naučiť bývať väčšinu dňa vonku
Ale pes sa udomácni rýchlo pokiaľ sa mu človek venuje
Práveže je to super (pre teba po psychickej stránke asi až tak nie ), lebo o to zodpovednejšia budeš Väčšina salámistov väčšinou skončí v lepšom príapde so spom na flexine...
no náš bol veľmi šikovný...naučil sa cikať vonku tak za 3 mesiace...teraz by to doma neurobil,ani keby ho ako tlačilo...máme zodpovedného psíka...
udomácnil sa hneď,len v noci pišťal,tak som si ho dávala do postele a zostalo mu to...
a tie krásne časy,keď bol taký malinký,že som ho musela na gauč a posteľ vykladať...a tie milé očká...psíky sú vďačné stvorenia,nemáš sa čoho báť...
maj ho rada,chodievaj s ním von...a on ťa bude neobmedzene ľúbiť...
je to krásny pocit,keď prídem z práce a niekto sa teší,že som doma...
ale zvyknes si aj ja som sa bala ale teraz je to uz v pohode len v mojom pripade ide o to ze moj pee je labrador a bude dost velky a teraz ked je este relativne maly uz je dost zivy hryzie wsetko wratane mna ja sa bojim toho co bude ked bude ,,dospely,,
neviem co je tazke na starani psa... das mu najest, napit, vyvencis ho, a ked sa ti chce tak sa s nim hras vacsina psov casom zlenivie, skoda ze moj ne a furt otravuje.
Vonku sa naucil cikat asi za 2 mesiace aj nejake povely vie ale to je taky pes, ze niekedy sa mu chce nekedy ne, alebo ked neco dostane
nebooj o pár týždňov sa udomácni a ty si už nebudeš vedieť ani predstaviť že by si ho nemala ver mi aj ten pocit zodpovednosti časom opadne...
a čo sa týka tých potrieb je to individuálne..môj sa to naučil asi za 10 dní...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
a potreby vykonávala doma také dva mesiace ale naučila sa to myslím že celkom rýchlo... teda močiť vonku a teraz jej úplne stačí ísť von 3 x denne
a neboj sa, zvykneš si, ako zaobchádzať so šteňaťom, ja som psa do bytu nikdy nechcela (ale krpatá sestra vyhrala), a tiež som z toho mala obavy... ani som nevedela, ako ju mám chytiť, aby som jej nejako neublížila, ale tak zvykla som si
Prečítaj si nejaké knižky, o tom čo môže a čo nemôže, maj ho rada a uvidíš že to stojí za to
Pre mňa je úplne úžasný pocit keď prídem večer domov zo školy a viem že ma niekto bude vítať s radosťou
Ale to s tou potrebou ti neviem poradiť, my máme záhradu, takže po nejakom týždni-dvoch (nepamätám si presne) sa musel naučiť bývať väčšinu dňa vonku
Ale pes sa udomácni rýchlo pokiaľ sa mu človek venuje
udomácnil sa hneď,len v noci pišťal,tak som si ho dávala do postele a zostalo mu to...
a tie krásne časy,keď bol taký malinký,že som ho musela na gauč a posteľ vykladať...a tie milé očká...psíky sú vďačné stvorenia,nemáš sa čoho báť...
maj ho rada,chodievaj s ním von...a on ťa bude neobmedzene ľúbiť...
je to krásny pocit,keď prídem z práce a niekto sa teší,že som doma...
Vonku sa naucil cikat asi za 2 mesiace aj nejake povely vie ale to je taky pes, ze niekedy sa mu chce nekedy ne, alebo ked neco dostane
a čo sa týka tých potrieb je to individuálne..môj sa to naučil asi za 10 dní...