Kedže väčšina ľudí je pravákov bolo by asi lepšie hrať na pravú, nech mi pri učení aj niekto môže ukázať ako na to a prípadne ak by niekto mal niekde gitaru, môžem si ju požičať a niečo zahrať. Len sa bojím že to je až príliš zložité hrať na druhú stranu.
normale robia na lavu stranu gitary ked si lavak... cobain tiez hral na lavu a system je ten isty... len si pozri ako sa citaju taby a z toho zistis aj akordy potom...
@5 presne tak, stačí prehodiť struny a hrať ako ľavák ľaváka to bude iba zbytočne mýliť, ak by chcel hrať ako praváci, hoci sú výnimočné prípady, ktoré sa to naučia...
tak neviem, ale ak chce zacat na elektrickej napr. alebo sa k nej eventualne dostat by mu bolo vyhodnejsie sa naucit ako pravak, kedze je malo lavorukych gitar o to menej na bazari a o to menej dobrych kusov na predajniach + nezabudnime ze zvycajne stoja o urcity peniaz viac ako pravacke.
prehodit struny je somarina,pretoze,ne kobylke ti to pasovat bude ale na nultom prazci zase nie,teoreticky sa to na akustike da ale ak uvazujes o elektrickej tak prehodenie strun vyhod z hlavy
niektorí ľaváci hrávajú tak, že majú pravácku gitaru, ale na hmatníku majú ľavú ruku (čiže struna E je najbližšie k zemi) vydel som tak hrať aj jedného profíka
Ja si určite myslím, že skôr na pravú, väčšina ľudí čo sú ľaváci sa učia hrať na pravú , ja naštastie tento problém nemám keďže som praváčka, ale kamarát je ľavák a hrá normálne na pravú, ževraj mu to problémy nerobí, len si treba zvyknúť .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov