@idiotproof ci ropa vznikla pre tento ucel, alebo to len zem vyuzila vo svoj prospech, mi nie je zname.... Kazdopadne, vsetky velke naleziska ropy sa nachadzaju na miestach, kde sa stretavaju litosfericke dosky... vedu sa dokonca polemiky o tom, ci coraz castejsie zemetrasenia nie su sposobene nadmernou tazbou ropy.... Ale vela ti k tomu povedat neviem, to sme pozerali dokument po nemecky a moc im rozumiet nebolo....
@vladqog ropa nevznikla za nijakym ucelom, je organickeho povodu, zvysky planktonu a podobnej havede ktore zostali dlhe roky uvaznene pod zemou. cize zakonite tam musel dajaky zlom byt ale nie na zlomoch litosferickych dosiek.
Tam, odkiaľ ropa pochádza, asi na škodu nie je a že s ňou ľudia nevedia vždy zabchádzať bezpečne a stávajú sa nehody, je smutné. Nevedela som, že je mazadlo litosferických dosiek. Ľuďom je jedno, či tam pod zemou ropa bude chýbať, keď sa vyťaží, pretože nám zarába peniaze a bez nej by množstvo ľudí nežilo tak, ako doteraz, ale na úrovni menej rozvinutej doby...
ale som pozeral dokument ,že v kanade je ropa zmiešaná s pieskom (povrchová ťažba) ale donedávna bola jej ťažba príliš drahá ale teraz sa vyplatí... takže znečisťuje prírodu aj bez ludí :p
@vladqog litosfericke dosky si ficali pod zemou odjakziva, ropa oproti nim vznikla nedavno, uz chapes preco je to blbost ze je to mazadlo litosfericych dosiek?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Keby naši predkovia v dobe ladovej neprišli na to ako ju ťažiť neviem si predstaviť kde by sme teraz boli
ropa je priroda. to, ze ju znecistuje je vina ludi.
je asi tak dobra/zla ako gravitacia. ked vam niekto zhodi kladivo na hlavu tiez nebudete nadavat na nu.