Jednej noci som dostal spánkovú paralýzu, ale neviem, čo ju spôsobilo. Prebudil som sa a keď som otvoril oči, tak nad mojou tvarou bola iná tvar, tvar nejakej znetvorenej ženy, ktorá sa na mňa usmiala a začala hovoriť moje meno. Vedel som, že existuje iba jedna možnosť ako sa z toho dostať a to zabiť to, no nevedel som sa pohnúť, trhajúc sa som sa pozrel na hodinky, ktoré som mal na ruke, neukazovali čas, neukazovali vôbec nič. V tej chvíli som si uvedomil, že je to môj sen, neviditeľne puta sa mi podarilo roztrhnúť a dokázal som sa pohnúť. Tu čuzu som odstrčil a dokázal sa postaviť, chcela utiecť cez dvere, no tie som nechal zmiznúť, vedel som, že je to môj sen a tak jej v tom sne môžem urobiť čo chcem! Kľakla si a začala prosiť o život, vedel som, že ku mne sa už nevráti, no môže vysávať energiu z niekoho iného, možno z bezmocného dieťatá a tak som si predstavil nôž, ktorý som o malý okamih aj držal v ruke a vyprovodil som ju z tohoto sveta vetou.
Už nikomu nič zle neurobíš a prebodol som jej hlavu, jej telo sa následne rozplynulo a ja som sa prebudil, od tohoto dna sa traduje, že nikto nezažil spánkovú paralýzu 100 km od mojho domova. Náhoda? To pochybujem.
Ja viem, čo to je.. Spánkovú spánkovú paralýzu mám už od destsva, nie často,ale párkrát do mesiaca . Z toho už raz zošaliem. Vždy som sa snažila otvoriť oči. Takže naveľa zo všetkých síl som pohla pravou rukou a snažila si ňou siahnuť na oko a stiahnuť viečko,aby som videla. Teraz mi tá ruka už automaticky lieta,keď ma paralýzu. Neviem ako je to možné,ale vždy keď sa mi to stane, si pamätám na toto. Dokonca sa mi stávajô veci ,niečo ako mimotelový zážitok. Ale to je už psycho . Mimochodom,keď sa ti to raz stalo,je veľká pravdepodobnosť,že sa ti to stane znova . Mne to hrozí najmä vtedy, keď som vyčerpaná alebo naopak spím nadmieru veľa.
Mne sa to stalo raz a odvtedy sa mi to stavalo pravidelne dobreho pol roka, bola som z toho strasne na nervy. Potom to jedneho dna same zmizlo a odvtedy nic.
Čítal som o tom, že je to dosť creepy. Síce som to ešte nezažil, no chcel by som to aspoň raz zažiť. No späť k hlavnej otázke. S najväčšiou pravdepodobnosťou áno, treba len čakať.
Kedykolvek sa ti noze stat znova, casom si na to zvyknes chapem, ze to neboko nic prijemne, no po case to budes vediet ovladat...
Inak, zbehni na masaz abo do sauny..len tak, troska sa odreagovat
Skús si predstaviť, že ju máš viackrát za noc, alebo aj keď len tak nachviľku zaspíš u telky.. .. to sa mi stávalo keď som mala dosť stresové a depkové obdobie, nechcela by som to zažiť znova (i keď som našla jedno pozitívum na tom ) ...
K otázke, hej, môže sa to hocikedy opakovať, ale znížiť šance môžeš tým, že budeš chodiť spať pokojná, s nie moc plným žalúdkom a zaspávať najlepšie na boku ..
Ja som mal spankovu paralyzu v sne. ... Jedneho casu som o tom vela cital a tak sa to na mna asi nejako prenieslo, akurat v tom sne to bolo tak zive, akoby som ju mal naozaj.
Nedávno som o tom napísal blog, samozrejme, že v snoch tohto typu sa často vyskytujú aj nie práve priateľsky nastavené entity.
Má to ale určite aj nejaké racionálne vysvetlenie, myslím, že som k tomu už niečo čítal, počkaj, pozriem sa na to.
Zahŕňala Tvoja paralýza aj to, že si "niečo/niekoho" videla?
@trishe Mne bieloplášťoví odborníci nikdy nepomohli, akurát tak zhoršili stav.
Čo sa spánkovej paralýzy týka, tak mi posielanie k neurológovi príde trochu ako prehnaná reakcia (jedine že by to bolo chronické).
Ja odkedy som ju mala prvý krát, tak ju už mávam relatívne často. A pohnúť som sa síce po čase naučila, ale už to zase prestalo fungovať. Najhoršie sú tie vibrácie. Neviem k čomu ten pocit prirovnať. Možno keď vám veľmi silno stŕpne noha a vy sa na ňu zrazu chcete postaviť. hm...
@veronikadelrey Tieto stavy v drvivej väčšine prípadov, možno vždy, produkuje náš mozog sám, keď sa nevhodne zobudí v istej fáze spánku, a nevie sa s tým vysporiadať... proste úplne laicky povedané (ako to chápem ja), nejaké centrum v mozgu sa prebudí, a Ty to vnímaš tak, že už bdieš, zároveň sa Ti však môžu nejaké elementy zo sna premietnuť aj bežnej reality (niekedy ako nejaké tiene, napríklad), a nemôžeš hýbať telom. No a nejaké ďalšie centrá (pohybu, atď.) ešte nedostali signál o tom... takže si už pri vedomí, no telo je ešte v spánkovom režime.
Opak tohto stavu, ktorý môže mať omnoho nepríjemnejšie následky, je námesačnosť - kedy telo chodí v spánku, vypadne tento mechanizmus, vďaka ktorému telo ostáva v spánku uvoľnene, avšak pevne na mieste.
Hm... Aj námesačnosť som pár krát zažila. Ale žiadne chodenie alebo tak. Obvykle iba vypínanie budíku v spánku. Ale raz sa mi "podarilo" v spánku vytrhnúť žiarovku z lampy nad hlavou.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Už nikomu nič zle neurobíš a prebodol som jej hlavu, jej telo sa následne rozplynulo a ja som sa prebudil, od tohoto dna sa traduje, že nikto nezažil spánkovú paralýzu 100 km od mojho domova. Náhoda? To pochybujem.
Mám aj strašidelnejšiu príhodu, toto bol iba slabý odvar.
Inak, zbehni na masaz abo do sauny..len tak, troska sa odreagovat
K otázke, hej, môže sa to hocikedy opakovať, ale znížiť šance môžeš tým, že budeš chodiť spať pokojná, s nie moc plným žalúdkom a zaspávať najlepšie na boku ..
Má to ale určite aj nejaké racionálne vysvetlenie, myslím, že som k tomu už niečo čítal, počkaj, pozriem sa na to.
Zahŕňala Tvoja paralýza aj to, že si "niečo/niekoho" videla?
Čo sa spánkovej paralýzy týka, tak mi posielanie k neurológovi príde trochu ako prehnaná reakcia (jedine že by to bolo chronické).
Opak tohto stavu, ktorý môže mať omnoho nepríjemnejšie následky, je námesačnosť - kedy telo chodí v spánku, vypadne tento mechanizmus, vďaka ktorému telo ostáva v spánku uvoľnene, avšak pevne na mieste.