@notmehofejk pravda... mal som deezer, ale ako si mi nesadol, navyse som mal dost casto problem prepojit ho cez android box na telku, nehovoriac o ovladani hodinkami...
ja som sa tak daleko ani nedostal skusal som ho (aj tidal), ze ci sa mi oplati platit si lossless streaming. zistil som, ze prakticky nepocujem rozdiel. tak som sa na oba vykaslal, lebo su drahsie, a ostal na spotify.
@notmehofejk mne sa prave to prepojenie s TV a domacim kinom resp. ovladanie hodinkami velmi hodí, najma kvoli praci, potrebujem mat poriadny zvuk a promptnu obsluhu ... + prostredie app, takze Spotify jednoznacne vyhrava...
a co sa tyka kvality, pocul si rozdiel? brat pocuje (a dost som ho nicil blind testmi a konzistentne triafal, ze ktore je lossless ), ale ja skoro vobec. v zopar songoch mozno trocha, ale to mohol byt pokojne len placebo efekt.
Ja som zastaralý, ale aspoň to mám bez reklamy a nemusím si žiadne predplatné navyše, ak je, ani nič platiť, lebo ja používam na počúvanie hudby micro SD kartu. Teraz som si kúpil novú 32 gb, tak môžem zbierať ďalej hudbu, možno zajtra ju už dostanem. K tomu mám stiahnutý fajn prehrávač v mobile a fachčím so svojími hudobnými flákmi aj bez internetu. Ale aby sa nepovedalo, tak používam doma keď si chcem vychutnať osobitne skladby a pozrieť prípadne klipy aj YouTube.
@fukaj chceš povedať, že ty si ešte nikdy v živote nestiahol film, nestiahol a necrackol hru alebo si nestiahol albumy a chceš tým povedať, že si v tomto úplne čistým?! Ak áno, tak v tom prípade ti vzdávam veľkú poklonu. Ale, ak ti nemám klamať, tak hej priznávam. Aj tak, k čomu ti tento fakt bude, chceš na mňa zavolať SOZU? Však to by museli najskôr z ulož to, pirate bay a podobných platformách odstrániť úplne všetky albumy od všelijakých možných umelcov a museli by to veľmi podrobne kontrolovať, aby to tam znovu niekto nenahral. To je nemožné, na to by bolo pre ne na dlhé lakťe. Alebo aj hier alebo filmov, koho už toto trápi?! Umelci sa dosť nabalia, už len keď si zoberieš, že keď spravia turné len po Európe poviem príklad taká AC/DC, na ktorých bola kamarátka a zacvakala len za túto jedinú skupinu 150€ na osobu, že koľko sa pri takom velikánskom dave nabalí len v jednej jedinej krajine. A to ešte nepočítam všetky tie tantiemy. Myslím, že toto ich trápi najmenej, inak by to zablokovali, a vlastne má to vlastne aj výhodu, že sa im ten umelec môže zapáčiť a sa mu zvýši cez toto popolarita, pričom môže zájsť aj na ten jeho koncert, a môže byť spokojným, lebo bude mať aj zarobené.
keď bolo spotify na hovno, niekedy pred pr rokmi, tak deezer, ale teraz uz ho nemam a spotify je ine, dobre. sa mi zda ze som minule vianoce stahovala jedno z toho zas a uz neviem, ktore a bolo to debilne ten system, asi deezer, ale nevim.
To niekto realne aj vyuziva deezer? to vidim snad prvykrat v zivote.. z takeho bezneho zivota som spozoroval tak mozno 70% spotify, 30% apple music, zopar jednotlivcov na soundcloud a o exisentcii deezer som snad pocul naposledy na strednej pred 10 rokmi ked ani este poriadne neexistoval spotify
Naposledy som mala Deezer, ked bol este na Birdzi "zabudovany" tak asi pred 12 rokmi. Potom last.fm (tusim tak sa to volalo) a Spotify mam asi 4 roky, 3 roky predplatene
Moje osobné pocity, skúšal som 3 služby:
- Apple Music
- Spotify
- Tidal
(Deezer som neskúšal)
Apple Music (a to som Apple ovca mi nevyhovoval, čo sa týka appky a vyhľadávania v nej). Už počas bezplatného obdobia som sa vrátil späť na Spotify.
Spotify som používal niekoľko rokov. Vyhovoval mi úplne najlepšie. Ale ono asi závisí aj od toho čo človek hľadá. Ja síce občas hľadám konkrétnu skladbu, či interpreta, či album (a na to sú dobré všetky spomínané aplikácie). Na Spotify sa mi najviac páčili playlisty a hľadanie hudby podľa nálady, žánru či podľa klúčového slova. Keď som nevedel, čo presne chcem počúvať, ale chcem počúvať nejaký žáner v nejakej rýchlosti.
Pred asi polrokom som prešiel na Tidal. Lebo mi ho O2 dalo zadarmo (k neobmedzeným dátovým paušálom dáva v cene predplatné k vybraným apkám). Spočiatku som nevidel rozdiel medzi appkami. Áno bol iný dizajn, ale viac menej všetko ok. Po pár dňoch som si začal uvedomovať, že mi to neponúka skladby podľa môjho vkusu. Nová odporúčaná hudba pre mňa mi vôbec nevyhovovala, vravel som si, že asi umelá inteligencia Tidalu má málo dát, že počkám pár mesiacov. A že keď ma appka spozná, zlepší sa. Ale nemám ten pocit.
Keď som hľadal konkrétnu pieseň, album, interpréta - tak všetko v pohode. Ale keď som hľadal "niečo, neviem, čo, napríklad rýchle na koncentráciu", tak som zistil, že Tidal má dosť zlé vyhľadávanie. A keď som chcel nejaký poriadny vianočný playlist, tak som bol totálne sklamaný z Tidalu. Ono tie pesničky tam sú, možno aj viac, len tie ich "playlisty" a vyhľadávanie podľa klúčových slov je úplne naprd. Keď hľadám Christmas, tak skoro všetko čo našlo sú nejaké 60 ročné americké pomalé songy.
Keď dám hľadať Vianoce, tak nájde JEDEN playlist! Nájde pesničky a albumy, ale ja som človek playlistový. Ja si nechcem po každých pár piesňach hľadať ďalšiu, ja chcem aby to hralo dlho.
Zhodou okolností dnes som si znova zaplatil premium na Spotify. A Tidal nebudem používať (možno vyberiem niečo iné z tých appiek, čo tam O2 má, ale moc toho tam nemajú
Ďalšia vec, čo sa mi na Spotify páčila (a na Tidale mi to nešlo), že sa z appky v telefóne viem prepnúť na iné zariadenie na tej istej wifi, napríklad na komp. A manažovať to z tej istej appky (aj to čo hrá v druhom zariadení).
(Kamoš tvrdí, že Tidal má lepšiu kvalitu hudby nejaké Dolby Atmos, či čo. Ale moje uši to nejak nevnímajú. Pre mňa hlavným kritériom je vyhľadávanie v Spotify, podľa klúčových slov, žánrov, nálady, a nech to potom hrá v tom štýle dlho. A nie že po pár skladbách musím hľadať znova).
@tomas tak presne toto mi vyhovuje na Spotify... okrem samotnych playlistov to ovladanie z ineho zariadenia tu kvalitu zvuku nejako neriesim, mam k dom. kinu pripojenu TV a k TV android box, takze kvalita OK, presne taka, aku potrebujem napr. pri napocuvani hudby, ked cvicim na klaviri... a nemam najmensi problem ovladat pri sparovani Spotify aj s hodinkami a dostal som super JBL BT sluchadla, tak staci, ked ich zapnem, mam to v nich a mozem to taktiez ovladat hodinkami... S deezerom mi to dosť často nešlo... A vyhovuju mi aj tie odporucania samotnej appky...
btw. aktualne je Spotify na vyskusanie na 3 mesiace zadarmo
Používam Apple Music, pokial si človek zvykne na trosku divný search systém tak je to uplna pecka. Občas si ale pustím na Spotify podcasty, take čo nie sú na apple podcasts. Deezer je veľmi zlý a keby ho Telekom nedával free k paušálom tak to nepoužíva nikto
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
na druhu strasnu mi tam chybaju niektore obskurne kapely ktore su na spotify
- Apple Music
- Spotify
- Tidal
(Deezer som neskúšal)
Apple Music (a to som Apple ovca mi nevyhovoval, čo sa týka appky a vyhľadávania v nej). Už počas bezplatného obdobia som sa vrátil späť na Spotify.
Spotify som používal niekoľko rokov. Vyhovoval mi úplne najlepšie. Ale ono asi závisí aj od toho čo človek hľadá. Ja síce občas hľadám konkrétnu skladbu, či interpreta, či album (a na to sú dobré všetky spomínané aplikácie). Na Spotify sa mi najviac páčili playlisty a hľadanie hudby podľa nálady, žánru či podľa klúčového slova. Keď som nevedel, čo presne chcem počúvať, ale chcem počúvať nejaký žáner v nejakej rýchlosti.
Pred asi polrokom som prešiel na Tidal. Lebo mi ho O2 dalo zadarmo (k neobmedzeným dátovým paušálom dáva v cene predplatné k vybraným apkám). Spočiatku som nevidel rozdiel medzi appkami. Áno bol iný dizajn, ale viac menej všetko ok. Po pár dňoch som si začal uvedomovať, že mi to neponúka skladby podľa môjho vkusu. Nová odporúčaná hudba pre mňa mi vôbec nevyhovovala, vravel som si, že asi umelá inteligencia Tidalu má málo dát, že počkám pár mesiacov. A že keď ma appka spozná, zlepší sa. Ale nemám ten pocit.
Keď som hľadal konkrétnu pieseň, album, interpréta - tak všetko v pohode. Ale keď som hľadal "niečo, neviem, čo, napríklad rýchle na koncentráciu", tak som zistil, že Tidal má dosť zlé vyhľadávanie. A keď som chcel nejaký poriadny vianočný playlist, tak som bol totálne sklamaný z Tidalu. Ono tie pesničky tam sú, možno aj viac, len tie ich "playlisty" a vyhľadávanie podľa klúčových slov je úplne naprd. Keď hľadám Christmas, tak skoro všetko čo našlo sú nejaké 60 ročné americké pomalé songy.
Keď dám hľadať Vianoce, tak nájde JEDEN playlist! Nájde pesničky a albumy, ale ja som človek playlistový. Ja si nechcem po každých pár piesňach hľadať ďalšiu, ja chcem aby to hralo dlho.
Zhodou okolností dnes som si znova zaplatil premium na Spotify. A Tidal nebudem používať (možno vyberiem niečo iné z tých appiek, čo tam O2 má, ale moc toho tam nemajú
Ďalšia vec, čo sa mi na Spotify páčila (a na Tidale mi to nešlo), že sa z appky v telefóne viem prepnúť na iné zariadenie na tej istej wifi, napríklad na komp. A manažovať to z tej istej appky (aj to čo hrá v druhom zariadení).
(Kamoš tvrdí, že Tidal má lepšiu kvalitu hudby nejaké Dolby Atmos, či čo. Ale moje uši to nejak nevnímajú. Pre mňa hlavným kritériom je vyhľadávanie v Spotify, podľa klúčových slov, žánrov, nálady, a nech to potom hrá v tom štýle dlho. A nie že po pár skladbách musím hľadať znova).
btw. aktualne je Spotify na vyskusanie na 3 mesiace zadarmo