Natankuj plnú nádrž. Odpíš si počet najazdených km od štartu až po cieľ. Keď prídeš domov, choď na benzínku a dotankuj doplna. Zapíš si, koľko litrov si tankoval.
teraz trojčlenka
počet km koľko si najazdil (napr. 100)....... počet minutých litrov
100km (chceme zistiť počet L/100km)...... x
x= (100km . počet minutých litrov) : počet najazdených km
Natankuj do plna ako už bolo povedané ale zbytočne bude robiť trojčlenku ak chce prejsť 100km, takže ti stačí len do plna natankovať na koncia počet litrov natankovaných je spotreba na 100km.
@lacike90 ak je to rovna cesta tak si pozri kolko mas priemernu spotrebu na 100km bude napr. 7,5l a mas vysledok... uz len si das to cislo krat 1,3 ci kolko teraz stoji liter benzinu a mas.
@15 vypočítal si koľko km 2,222 potrebuje minúť 1 liter nafty, aby po prejdení 100km minulo celú nádrž... Hmmm to som zvedavý na čo by to v praktickom živote bolo.
zle si formuloval prvu otazku odporucam ak potrebujes vediet kolko minies (ist podla TP ) v reale to bude ale ine (pravdepodobne menej ak nemas tazku nohu )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
teraz trojčlenka
počet km koľko si najazdil (napr. 100)....... počet minutých litrov
100km (chceme zistiť počet L/100km)...... x
x= (100km . počet minutých litrov) : počet najazdených km
tak by ti to malo vyjsť
ale ja nepotrebujem zistit kolko som najazdil km ale kolko L som minul na tu cestu tych 100km
octavia ktorou jazdim ma priemernu spotrebu mimo mesta 5 L
@aguri500 vidis to je dobry napad
vyzeram tu asi ako blbec ale z matiky som nikdy nebol dobry tak mi prepacte...
Ale ako bolo pisane slovna uloha ... ak nemaš komp v aute
to ci mas 45 alebo 60 litrovu nadrz tusim nejak nezavazi
potom mas 0,05l na 1km
..kvak..
ak mam priemernu spotrebu 5,5L/100km octavia tdi I.
tak spotrebujem okolo 4 litrov za 5,5€
matematika je moja slaba stranka...jazyky mi idu viac a biologia
..kvak..
vysledok 10b
zle si formuloval prvu otazku odporucam ak potrebujes vediet kolko minies (ist podla TP ) v reale to bude ale ine (pravdepodobne menej ak nemas tazku nohu )
povedz kedy, kde a ja ťa odveziem.......hyhyhyhy