Dobrý deň, chcel by som poukázať na jednu vec, čo sa stala. Bola jedna firma (nazveme ju A), ktorá robila rôzne zákazky za velké peniaze na tú dobu, ale aj teraz. Šéfovia tejto firmy boli veľmi usilovní, pracovití a poctiví, proste správni ľudia, preto sa
toto je na slovensku beznou praxou. firma kde pracuje mama detto, nezaplatili im vyse 1,5 miliona ecok. a pochopitelne, ze z pravneho hladiska je to uplne v poriadku. slovensko, co dodat...
To víš,v 90-tych rokoch "museli" politici privatizovať,nemali čas zaoberať sa takýmito starosťami a preto teraz vyliezajú na povrch problémy,o ktorých niektoré iné europske krajiny ani nechyrujú.To isté je aj prípad Váhostav-firma vydrbala so živnostníkmi,vyplatia im len malú časť z toho,čo sú im dlžní a ešte majú tú drzosť povedať,že tí živnostníci môžu byť radi,že dostanú aspoň niečo.Teraz sa zrazu politici predbiehajú v tom,kto malých a stredných podnikatelov lepšie ochráni,pripravuje sa novela zákona,no parlament sa vždy rozhýbe až päť minút po dvanástej.
@sekki to, co sa zosypalo na nich, bolo mega velke a mega pripravene. u mamy v praci tiez niesu blbi, nepodpisu zmluvu za jeden a pol miliona len tak. pred podpisanim sa v nej hrabalo niekolko pravnikov. lenze to vtedy este nikoho nenapadlo, ze za tym vsetkym stoja nejaki zazobani rusi, ktori sa zivia okrem ineho kradnutim milionov v krajinach, kde je totalne napicu pravny system. samozrejme, ze bola snaha to cele vyriesit aj nietakcelkom v ramci zakona, ale vsetci, s ktorymi sa nieco podpisovalo, boli len figurky. oni im tie prachy nemali ako dat. a preco s tym nieco nespravime? no lebo nestartujeme vsetci z rovnakej pozicie. uz v mojom milom rodnom meste ma kazdy mafian decko +- v mojom veku, z ktoreho vychovava bezcharakterneho hajzlika schopneho pokracovat v jeho "podnikani". silno pochybujem, ze podobni hajzli v inych kutoch slovenska/sveta to riesia inak. kazdy z tychto sopliakov sa raz dostane do funkcie s tym, ze ma prachy, ma majetky a ma kontakty na sebe podobnych. osobne si myslim, ze po pravnej stranke s tym nenarobime nic. kym niekomu neprasknu nervy a nezacne ich strielat medzi oci, tak to takto pojde dalej.
niečo podobné sa rieši teraz aj s Váhostavom, mienia vyplatiť firmám iba 15% z faktúr...
sú to svine na pohľadanie
v Rusku napr. by boli vystrielaný konatelia takýchto firiem, by si sakramentsky rozmysleli či budu niekoho odrbávať.... ľudia kvoli nim nemajú doslova čo žrať, nemôžu splácať pôžičky, platiť deckám školu a chodiť na dovolenky...
tento štát je jeden veľký zlodej, ktorí ešte aj cestou exekútorou ožobračuje národ, ale ako sa hovori na každú sviňu sa voda varí...
nakoľko je socializmus preč, musíme sa naučiť žiť v systéme, ktorý tu je...
či sa to niekomu páči, alebo nie... to nikoho nezaujíma
tento systém aspoň prinúti ľudí rozhýbať sa a určiť si priority
slováci sa len večne sťažujú, sú krajiny, kde sú oveľa horšie podmienky a ľudia sa tam majú vyššie ambície a snahu, ako len nariekať a sťažovať si
+ nepoznám ani jedného človeka, ktorý skutočne chce pracovať a niečo dokázať, že by mal na krku exekútora a že by nemal čo jesť
problém je ten, že nemá kto potrestať tých zlých...by si 2x rozmysleli, či pojdú spáchať nejaký podvod, keby pred nimi bol podobný podvodník odstrelený...som proti násiliu, ale čo je veľa, to je veľa...spravodlivosť u nás vôbec nefunguje ako má
@Sekki kauza Vahostav? Kazdy je ticho, nic sa s tym nedeje, ludia sa vedia stazovat len doma a v krcmach..ma kazdy silne reci a ked ma prist na skutky tak nezajem. Dokazom toho su aj referenda na ktorych ucast bola vzdy okolo tych 20% a len jedno za celu historiu bolo uspesne. Ludia sa o veci verejne nestataraju a tym vyssie postavenym to takto vyhovuje.
@onetouch keby justícia fungovala tak,ako treba,nebolo by treba nikoho strielať.Tresty za podobné podvody stačí riešiť väzbou,prípadne zhabaním majetku ako v prípadoch Majský a Fruni.Problém je presne to,čo si napísal v prvej vete-ešte by som k tomu dodal,že ten niekto by sa aj našiel,no systém vybudovaný okolo neho mu to nedovoľuje.
@Sekki
...štátna zakázka na ktorej firma nezarobila viac než 10násobok reálnej hodnoty zakázky, ale ešte aj prakticky skrachovala?
to je divné, neverím.
firma A očividne nevie komunikovať so známymi ktorých má v štátnej správe a dohodnúť si s nimi správne rozdelenie spreneverených ziskov.
@milgamman vahostav to je tiez svinstvo a každý o tom vie a nic sa nerobí dostanú iba 15 % no firma A nedostala ani cent a este platila tie súdne poplatky
@sekki
štátna zakázka získaná bez známostí ktorým boli prisľúbené podiely zo zisku?
pičovina, to asi potom nehovoríš o slovensku
alebo, vidíš, zas len potvrdenie toho čo som napísal. do štátnych zakázok sa proste bez známostí nechodí. a ak sa také náhodou stane, treba si tie známosti potom rýchlo vytvoriť, inak ťa presne takto ojebú
@sekki Je to smutne, z toho vidno kolko je na Slovensku takychto pripadov a ani o tom nevieme.mne tiez raz prisiel exekucny list, kvoli nejakym 11 euram do poistovni.ako je uz spomenute vyssie, suhlasim, ze ze ,,chyba" bola v tom, ze firma A nemala tie spravne kontakty v statnej sprave a firma B robila statnu zakazku. @midnight ved skrachovala prave kvoli tomu aby nemusela platit.
@midnight co to je na tom take cudne? z rozpoctu sa vyclenil balik penazi na zakazku. prace vykonala spominana firma, ktora tie peniaze ale nedostala. suma sumaru, zakazka je hotova a prachy za nu si niekto nechal pre seba. co je uplne krasne, lebo tie prachy nikomu nechybaju, kedze mali byt pouzite na stavbu. podla mna je to celkom elegantne riesenie v porovnani so starou dobrou korupciou.
@midnight slo mi skor o samotne spracovanie podvodu nez o jeho moralnu stranku. treba im nechat, ze z tohoto hladiska to vymysleli dobre. ale samozrejme, ze z moralneho hladiska si zasluzia zhnit v mexickej base, kedze x ludi bez mrknutia oka pripravili o pracu.
@sekki ved napis konkretne o ktoru firmu sa jedna ! nech vieme od ktorych picusov nekupovat , taketo veci treba vediet lebo zbytocne ojebu dalsich ludi.
raz som si to narychlo cital, 2x sa mi nechce, myslim ze situacia je temer identicka ako s vahostavom. Kde vahostav dostal statnu zakazku (na dialnice) a najal si dalsich mensich podnikatelov a zivnostnikov potom skrachoval A NIC im nevyplatil a nepomohli ani sudy (ak vobec nejake boli, nesledoval som to) ... ale mozno som nieco prehliadol, aky je tam rozdiel ?
@sekki ziadna firma nieje anonymna, to si pamataj vsetky su v obchodnom registry sr a aj na finstat.sk (niektore dokonca aj s uctovnou uzavierkou ) ! ... firma mojho znameho priznala obrat 5 483 000 € /2013
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
sú to svine na pohľadanie
v Rusku napr. by boli vystrielaný konatelia takýchto firiem, by si sakramentsky rozmysleli či budu niekoho odrbávať.... ľudia kvoli nim nemajú doslova čo žrať, nemôžu splácať pôžičky, platiť deckám školu a chodiť na dovolenky...
tento štát je jeden veľký zlodej, ktorí ešte aj cestou exekútorou ožobračuje národ, ale ako sa hovori na každú sviňu sa voda varí...
nakoľko je socializmus preč, musíme sa naučiť žiť v systéme, ktorý tu je...
či sa to niekomu páči, alebo nie... to nikoho nezaujíma
tento systém aspoň prinúti ľudí rozhýbať sa a určiť si priority
slováci sa len večne sťažujú, sú krajiny, kde sú oveľa horšie podmienky a ľudia sa tam majú vyššie ambície a snahu, ako len nariekať a sťažovať si
+ nepoznám ani jedného človeka, ktorý skutočne chce pracovať a niečo dokázať, že by mal na krku exekútora a že by nemal čo jesť
...štátna zakázka na ktorej firma nezarobila viac než 10násobok reálnej hodnoty zakázky, ale ešte aj prakticky skrachovala?
to je divné, neverím.
firma A očividne nevie komunikovať so známymi ktorých má v štátnej správe a dohodnúť si s nimi správne rozdelenie spreneverených ziskov.
štátna zakázka získaná bez známostí ktorým boli prisľúbené podiely zo zisku?
pičovina, to asi potom nehovoríš o slovensku
alebo, vidíš, zas len potvrdenie toho čo som napísal. do štátnych zakázok sa proste bez známostí nechodí. a ak sa také náhodou stane, treba si tie známosti potom rýchlo vytvoriť, inak ťa presne takto ojebú
@midnight ved skrachovala prave kvoli tomu aby nemusela platit.
chod sa dohodnut so širokým...
» www.aktuality.sk/clanok/273035/p...
raz som si to narychlo cital, 2x sa mi nechce, myslim ze situacia je temer identicka ako s vahostavom. Kde vahostav dostal statnu zakazku (na dialnice) a najal si dalsich mensich podnikatelov a zivnostnikov potom skrachoval A NIC im nevyplatil a nepomohli ani sudy (ak vobec nejake boli, nesledoval som to) ... ale mozno som nieco prehliadol, aky je tam rozdiel ?