pride vam normalne sprchovat sa niekolkokrat za tyzden, pripadne az niekolkokrat za den? dá sa to? ved tí co maju suchu plet alebo kozne problemy ti by to neutiahli. myslite si ze ste cistejsi? alebo vas to osviezi? aky dovod mate, ak sa sprchujete casto
*ucinky sa daju nahradit (osviezit sa mozem aj cajom) a cistejsi nebudete(praveze sprcha odstanuje prirodzenu ohrannu vrstvu tela). V lete sa nepotim ak vypijem vodu s ladom, pripadne sa da utierat do vlhkej utierky
Pokiaľ silno nepracujem, tak sa zvyčajne každý druhý deň okúpem. Keď som spotený, tak aj viackrát za deň. A nepripadá mi, že by mi to uberalo z obranyschopnosti Čítal som aj ja o tom, možno je to pravda, ale smrdieť nemienim.
Ja sa sprchujem preto, že mám z toho dobrý pocit, a keď celý deň niekde behám, niečo robím, a potom večer idem spať, príde mi celkom normálne, že nezaľahnem do čistej postele tak, ako som prišla.
Že účinky sprchy sa dajú nahradiť, alebo dokonca to, že častá sprcha nám škodí, ako si sa tu snažil s tou prirodzenou ochrannou vrstvou naznačiť, to sú obyčajné snahy o racionalizáciu, ktoré si vie vymyslieť každý, kto je lenivý tých 15 minút zo svojho dňa obetovať na to, aby sa umyl. Zatiaľ som o žiadnej oslabenej prirodzenej ochrannej vrstve tela nepočula a zatiaľ mi nerobila problémy, absolútne nič mi to nerobí, keď sa sprchujem, akurát mám dobrý pocit a nesmrdím. Nevidím jeden relevantný dôvod, prečo by som to nemala robiť. Možná alternatíva (ktorá je podľa mňa v tomto prípade kopírovaním lenivosti ešte zo stredoveku, keď sa panie na kráľovskom dvore namiesto kúpania zvykli utierať vreckovkami) nič nevyvracia, takže ja sa budem pekne krásne sprchovať aj naďalej.
je to UPLNE normálne a ešte v takýchto horúčavach..koho tu trápi suchá pokožka? ...tak si dám krém...
napr. sú dve poobede a už som sa sprchovala asi 2x a to ked som odchádzala do mesta a ked som prišla a ešte 2x sa budem,kedže idem cvičiť a pred spaním samozrejme...ako čo je na tom divné,ked je voku 40°..to mi vysvetli..
zas, ked 3 dni len sedim doma na riti, nikde nevychadzam a nieco pisem do skoly/sedim nad knihami a ucim sa/nenamaham sa a este mam vetranu a chladenu miestnost, nebudem sa teraz sprchovat/kupat do dna 3x. vtedy mi staci raz do 3 dni.
ked niekde pracujem/chodim po vonku/idem do spolocnosti/vybavujem etc, tak sa vecer vzdy osprchujem a rovnako pred odchodom von.
no a zas ludia, ktori niekolkokrat do dna vykonavaju urcitu namahu, napriklad ako hore, ze si ide zabehat atd, tak je normalne osprchovat sa do dna aj 3x.
kazdy podla toho, ako potrebuje. ale zase s extremom, ze aj ked cely den nehnem prstom a sedim na zadku, no aj tak stojim pol dna vo vani, nesuhlasim.
podľa mňa je to normálne. ja napríklad cítim potebu sa osprchovať aj po desaťminútovej ceste električkou neznášam spotených ľudí, čo smrdia. toto je na lete snáď horšie ako komáre. akože ja mám dosť silný žalúdok, ale na tieto veci som fakt citlivá. raz som musela utiecť z diskotéky grcať von do kríku, lebo predomnou bol týpek v totálne prepotenom bielom tričku. a to som vtedy nemala v sebe ani kvapku alkoholu. a neojebávam!!
Ja sa v tomto hice sprchujem minimálne raz denne. Neviem si predstaviť, že by som išla po celom dni spotená a lepkavá do postele :/
Keď napr. cvičím, alebo idem na kúpalisko, tak sa osprchujem aj 2 x za deň (aj po kúpalisku kvôli tomu, že ani prírodná voda ani bazénová nie je zrovna...čistá a hygienická).
Ale keď je chladnejšie (a nepotrebujem si pomaly každý deň holiť nohy tak sa sprchujem menej krát...načo. Keď nesmrdím, nie som spotená, necítim sa "nečisto", nepotrebujem sa oholiť...podľa mňa, kým na to nie sú dôvody, je zbytočný "prepych" sa sprchovať každý deň, príde mi to také...jak pre fajnovky.
to uz je na jednotlivcovi, co komu vyhovuje, cize to moze byt v pohode, ale ja osobne som naucena z domu, ze minimalny hygienicky standart je raz denne a ked sa mi nahodou niekedy nechcelo, tak ma uz rodicia prirovnavali k ciganke, cizeeee...ja to tak neberiem, ked sa niekto sprchuje inak a nesmrdi, nehovorim nikomu, nech sa sprchuje inak alebo ze je cuna, len mne tak vyhovuje pre ciste svedomie sa ocistit aspon raz denne. aj tak sa kazdy den holim, cize uz len na to, ked to nechcem mat na polke tela zbytky zo ziletky, co sa tazko rukou umyju pri umyvadle...a ked cvicim v tomto teple, tak musim druhy krat...a obcas ked zvonku pridem, tak musim, lebo sa mi lepi oblecenie neuveritelne...ja ked som spotena, ani nemusim smrdiet este a uz sa citim jak keby som zanedbavala hygienu...darmo, vychova je svina, navzdy ti zanecha chrobaka v hlave...
skor si myslim ze nie je normalne sa pytat ci je normalne sa sprchovat viackrat za den... a co je na tom?
ludi co sa nesprchuju aspon raz denne povazujem za humusakov.. jednoducho nejake vyhovorky ze to ide do financii a neviem co ... ved aspon tych 5 minut aj menej staci na oplachnutie sa nemusim tam byt zas hodinu.. ale zakladna hygiena musi byt a teraz v takomto teple ked sa niekto nesprchuje tak sa asi neciti !!
sprchujem sa každý deň a nepríde mi to vôbec čudné a ani žeby to šlo do investícií... ak som ochotný platiť net a čítať tieto píčoviny prečo by som sa večer neosprchoval
Cítim sa ako strašný humusák, keď si umývam podpazušie v zime tak 2x denne a v lete len 4x denne. Ak si ho ty umývaš len raz pri tej sprche, no teda fuuuuujky.
pokial máš na vodu je normálne sa sprchovať dva krát denne... ráno-večer je jedno či pracuješ v bani alebo v kancli, prach sa na teba nalepi tak či tak nemôžeš to brať tak "pokiaľ ho nevidim nie som špinava".... plus citiš sa lepšie, sviežejšie... a v takychto teplach je normalne aj viackrat sa sprchovať...
sprchujem sa vzdy ked niekam idem a vzdy pred spanim.. napr idem do fitka osprchujem sa pridem s fitka osprchujem sa zase... ludom s ktorymi byvam to vadi a niektory ma koli tomu nevedia zniest.. ale neviem inak... ak idem niekam neosprchovany sa citim zle resp. ak sa nemozem osprchovat tak si lahnem do postele a nejdem nikam aj ked je to nieco velmi dolezite ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
ano pripada mi to normálne.
a čo myslis tym niekolkokrat za tyzden akože? Ja sa zvyknem sprchovat každy den, ak mám tu možnost.
myslim ze je to prepych
tak horúca sprcha osvieži dosť, navyše ak som aj malátny a len sa tak tackám, dám si sprchu a hneď som živší
Že účinky sprchy sa dajú nahradiť, alebo dokonca to, že častá sprcha nám škodí, ako si sa tu snažil s tou prirodzenou ochrannou vrstvou naznačiť, to sú obyčajné snahy o racionalizáciu, ktoré si vie vymyslieť každý, kto je lenivý tých 15 minút zo svojho dňa obetovať na to, aby sa umyl. Zatiaľ som o žiadnej oslabenej prirodzenej ochrannej vrstve tela nepočula a zatiaľ mi nerobila problémy, absolútne nič mi to nerobí, keď sa sprchujem, akurát mám dobrý pocit a nesmrdím. Nevidím jeden relevantný dôvod, prečo by som to nemala robiť. Možná alternatíva (ktorá je podľa mňa v tomto prípade kopírovaním lenivosti ešte zo stredoveku, keď sa panie na kráľovskom dvore namiesto kúpania zvykli utierať vreckovkami) nič nevyvracia, takže ja sa budem pekne krásne sprchovať aj naďalej.
je to UPLNE normálne a ešte v takýchto horúčavach..koho tu trápi suchá pokožka? ...tak si dám krém...
napr. sú dve poobede a už som sa sprchovala asi 2x a to ked som odchádzala do mesta a ked som prišla a ešte 2x sa budem,kedže idem cvičiť a pred spaním samozrejme...ako čo je na tom divné,ked je voku 40°..to mi vysvetli..
zas, ked 3 dni len sedim doma na riti, nikde nevychadzam a nieco pisem do skoly/sedim nad knihami a ucim sa/nenamaham sa a este mam vetranu a chladenu miestnost, nebudem sa teraz sprchovat/kupat do dna 3x. vtedy mi staci raz do 3 dni.
ked niekde pracujem/chodim po vonku/idem do spolocnosti/vybavujem etc, tak sa vecer vzdy osprchujem a rovnako pred odchodom von.
no a zas ludia, ktori niekolkokrat do dna vykonavaju urcitu namahu, napriklad ako hore, ze si ide zabehat atd, tak je normalne osprchovat sa do dna aj 3x.
kazdy podla toho, ako potrebuje. ale zase s extremom, ze aj ked cely den nehnem prstom a sedim na zadku, no aj tak stojim pol dna vo vani, nesuhlasim.
Keď napr. cvičím, alebo idem na kúpalisko, tak sa osprchujem aj 2 x za deň (aj po kúpalisku kvôli tomu, že ani prírodná voda ani bazénová nie je zrovna...čistá a hygienická).
Ale keď je chladnejšie (a nepotrebujem si pomaly každý deň holiť nohy tak sa sprchujem menej krát...načo. Keď nesmrdím, nie som spotená, necítim sa "nečisto", nepotrebujem sa oholiť...podľa mňa, kým na to nie sú dôvody, je zbytočný "prepych" sa sprchovať každý deň, príde mi to také...jak pre fajnovky.
Podobne ako @18
a hej sprchujem sa každý deň a v lete aj viackrat za deň aby som sa schladila a je to normalne podla mna
že je to úplne normálne
ludi co sa nesprchuju aspon raz denne povazujem za humusakov.. jednoducho nejake vyhovorky ze to ide do financii a neviem co ... ved aspon tych 5 minut aj menej staci na oplachnutie sa nemusim tam byt zas hodinu.. ale zakladna hygiena musi byt a teraz v takomto teple ked sa niekto nesprchuje tak sa asi neciti !!
urcite je to normalnejsie ako byt spotená, smradľavá a lepkavá ...
sucha pokozka? ked si po sprzke das nejake lahke telove mlieko alebo pouzivas kvalitny setrny sprchac, nie je problem ...
Iba ak som spotená ako prasa tak sa idem umyť tak maximálne dva krát za deň.
@mishenka09