@leilla nechápem prečo? ja nemám potrebu ľutovať ľudí, ktorí sa necítia dobre vo svojej koži, ja sa cítim skvele aj bez nejakej omamujúcej vône sprchového gélu a tú vodu ešte budeme potrebovať v dnešnom svete
@cjubou to si mal hovorit tym, ktori na seba liali plne vedra cez velku noc, len kvoli nejakej tradicii. ked sa clovek osprchuje, tak tu vodu aspon na nieco uzitocne pouzije. a okrem toho na sprchu ti stacia 2 minuty. to nie je az take plytvanie.
si smiešna, o sprchový gél vôbec nejde, pot sa dá zmyť aj čistou vodou. a neni nad vôňu čistej pokožky, no ale... čo ti budem hovoriť.
máme v škole jedného chlapca, smrdí jak tchor, večne okolo neho také trojmetrové nebezpečné pásmo, do ktorého nikto radšej nevstupuje. tak potom viva la šetrenie vody - ako keby voda, ktorou sa osprchuješ, mizla v čiernej diere, alebo čo....
@leilla ale však veď inkriminované partie si ráno v umývadle a ideš, jdenoduché... a myslím, že ten chlapec to bude mať skôr spôsobené nejakými zdravotnými problémami, lebo bežný človek sa pri bežnej námahe extrémne nepotí a nesmrdí (hej mám to očuchané)
ja sa len smejem na tom, ako sa tu daktorí tvária, že ak by deň nevideli vodu, už páchnu na kilometre
pretože.. ako sa vlasy mastia každému inak a inak často si ich potrebuje umývať, tak každý sa potí inak intenzívne, v závislosti od počasia, zdravotného stavu, fyzickej aktivity a podobne, nie?
Prečo by som sa mal sprchovať každý deň keď su iste dni v tyždni kedy som len doma a nič nerobím ? ani sa nespotím ani nič, tak načo sa po jednom dni budem sprchovať ?
Jasné že keď prídem z tréningu tak idem do sprchy aby som potom nesmrdel -.-
úplne súhlasím s @mkamka si môj človek čo sa tíchto názorov týka radsej nepoviem kolko krát do týzdna sa sprchujem lebo by ma armáda červeních na mieste zabila
@cjubou čoby nie, preto sa nemajú kúpať bábätká a psy tak často, ale keď ja, ako človek prídem domov po celom dni odniekiaľ, kde na mňa praží slnko, všade je prach, autá.. ja by som si taká nedokázala lahnúť do postele
@mkamka ja nehovorím, že nechať na seba tiecť vodu polhodinu ale že by som nevedela hoci len bez malej sprchy spať
@passko toto vštepujem do mozgu tým, čo si 2x denne umývajú hlavu
Akože wtf? Z tejto diskusie to znie, že ked sa jeden den neosprchujem smrdím ako tchor, moja koža je lepkavá, vlasy premastené... Dnes sa mi síce podarilo dva krát, ale sú dni, kedy sa neosprchujem. No a? Ak sa ten deň nespotím, neumažem, nemám práve krámy tak akože čo? A do ráno dalšieho dňa to nepočká?
A inak ja osobne akosi nechápem ľudí, čo si umývajú vlasy každý deň. Veď to pre ne vôbec nie je zdravé. :/
@mkamka súhlasim s reiky žeby som nevydržal ale keď človek pride z tury do stanu, tak mi ver že sa toho bojí jak čert kríža ale mám také video z detstva keď som plakal že sa idem kupat a potom som plakal že nechcem výjst prosto som sa udomácnil. Inač som z mesta a ty z dediny? no šak v dedine sa ešte viac sprchuje už i na veĺkú noc koľko vody pretečie
@delica ďakujem, lebo som už začala ľutovať, že som to tu vôbec okomentovala
@poke nie, ale nadobudla som dojem, že v meste z výfukových plynov sú tí ľudia viac smradľaví a špinaví, ale neviem ako kde, ale viem tu o ľuďoch, čo sa 2x denne sprchujú a na veľkú noc u nás zvyčajne vody bolo máličko, tento rok výnimočne
@mkamka dobra teoria ale v podstate v dnešnom svete to je jedno všade sú tote plyny a napríkla ja som zistil že po matike je furt najvačší smrad, a to potvrdila i dejepisarka!
by som chcel vidiet vsetkych prehnane cistotnych, co sa sprchuju pomaly kazde 2 hodiny, co by robili keby zrazu tu moznost nemali.. Napr v horach na expedicii, ked voda okolo teba ma konzistenciu snehu a vzduch ma teplotu hlboko pod pocitovo prijemnymi hodnotami.. Ziaden extrem nieje dobry, ani byt humusak co sa nesprchuje pol roka, ani pomaly furt v sprche vopchany vodofil.. Ale keby som si mal vlasy umyvat kazdy den, tak o nej do pol roka pridem, ved tolko vody paradoxne dehydruje
podla mna kazdy den mat sprchu neni velmi zdrave... iba ak je to cista voda, bez sprchacov a samponov. Pokozka ma na sebe tzv. film, vrstva, ktora nas ciastocne chrani pred skodlivymi vonkajsimi vplyvmi... takto si ju davate stale dole a mozno to ma potom aj suvis s vyssou nachylnostou na choroby
Keď nerobím nič namáhavé alebo nejdem nikam do spoločnosti tak načo plytvať vodou? Väčšinou tak každý druhý. Niekedy častejšie niekedy ešte menej často.
co ti jebe, ja ani nepamatam, kedy som sa naposledy sprchoval... kks raz za tyzden si dam 4 hodinovy kupel a mam v pici. sak ta spina aj tak opada skor ci neskor
Tak sprchujem sa kazdy den,niekedy dvakrat.okey,casto sa sprchovat asi nieje uplne zdrave ale prote ked si predstavim vsetky vypary spiny a vsetko s cim pridem do kontaktu(uz len ked si davam ruky k ustam spravi sa mi zaba) tak sa proste sprchovat musim
seriozne O_____O nechapem, nechapem cloveka, co dokaze jeden den bez sprchy vydrzat. sak fuj. nie o to, ze by som drhla chrbat a ramena a stehna a nohy, lebo to sa jasne ze nepoti, ale ludia, vam nie je humusne z toho ked sa aspon zdola a spopod ruk neumyjete? nech mi tu nikto netvrdi, ze sa za cely den ani minimalne nespoti -,-
tak 4x za týždeň, možno 5 krát, no teraz v takomto počasí keď ani nie je veľmi teplo tak väčšinou len 4x, a úplne mi to stačí, lebo ako keď ja raz do vane vleziem nemôžem odísť a účet za vodu by bol strašný ale v lete aj každý deň takú ľadovú sprchu
@popolcek keby som si aspoň 2x denne neumyla "spopod rúk" (v lete priemer 5x denne) tak by so mnou nikto nevydržal, nesprchovať sa každý deň sa nerovná neumyť sa... ale nikto to tu ešte nepochopil (ach)
rátame predsa celoročný priemer a je rozdiel medzi letom a zimou, v lete každý človek cíti potrebu maximalizovať svoje sprchovanie @95 tu hodila aj nejaké čísla
Sprchujem sa každý deň... cítim sa trochu nesvoj, keď sa neumyjem
Ale môj spolubývajúci na priváte počas posledných 3 rokov bol schopný sprchovať sa počas 4 dní čo sme boli na byte raz alebo vôbec Ale hlavná vec, že huboval, že som dlho v kúpeľni No v poslednom semestri, keď sme ešte bývali na byte, sa to zlepšilo a sprchoval sa "až" 2 krát za štyri dni
tomuto ja nerozumiem, toľkým "poklonám" v tejto diskusii.. však nemôžete iných ľudí posudzovať ako humusákov podľa vlastných pozorovaní, kedy ste po poldňovej pauze od sprchy začali smrdieť ako žumpa je totiž možné, že to nemá každý takto blbo.
nepochopila som, prečo to niektorí volajú základný hygienický návyk. základný hygienický návyk je, že si umyjem ruky po použití záchodu alebo vrátení sa zvonku, lebo nimi jem, utieram si oči, atď.
ja si umývam vlasy tak raz za tri dni a nepozerám blbo na človeka, ktorý si ich umýva raz za týždeň, ani mu nejdem hovoriť niečo v zmysle, že nech mi nehovorí, že mu nevadí, že sa mu mastnia a že je to humus.
podľa výsledkov grafu má niekto pocit, že tretina mladých ľudí okolo neho smrdí na kilometer? to hádam nie. takže to asi nebude také jednoduché.
inak, ja radšej ani nenapíšem, ako je to so mnou, lebo by to asi ohrozilo niečie zdravie. ale ľudia sa ku mne zatiaľ v pohode nakláňajú, keď mi chcú niečo povedať, sadajú si ku mne do lavice alebo vedľa mňa v podniku a moji partneri sa tiež nikdy nesťažovali a tí ma mali fakt že rovno pod nosom. a to je terajší ten typ, čo sa sám musí sprchovať každý deň.
Co su tu za chore nazory, ze ak sa nebudem kazdy den sprchovat, hned som nehygienicke prasa co smrdi na kilometre. Sprchujem sa podla potreby a podla toho kedy a do akej spolocnosti idem a predsa ked som 2 dni doma a dokopy za cely den spravim to, ze sedim na zadku pred compom, nebudem sa vecer hned drhnut ako odusu.
Okrem ineho, keby to boli zakladne hygienicke navyky, ako sa tu nimi vacsina pysi, lekari a podobne by neupozornovali, ze je to pre telo skodlive, kvoli prirodzenemu ochrannemu filtru na ludskej kozi.
@daydreamaway to je vec zvyku...ak ta rodicia vychovavali aby si sa clapkala vo vodicke kazdy den, tak moje navyky sa ti budu zdat hnusne...nie vseci smrdia ako prasata po jednom dni bez kupania sa...je dost velky rozdiel CHCIET minat litre vody a nehladiet na to ako ti to nici kozu a kolko za to tvoji rodicia platia ,a MUSIET sa sprchovat kazdy den lebo mas mozno zlu pokozku alebo mas mastne vlasy po jednom dni...
Sprchujem sa kazdy alebo kazdy druhy den, obcas aj na ten treti. Proste prezijem ak sa neosprchujem kazdy vecer alebo kazde rano... a tiez mam pocit, ze to nie je dobre, pre pokozku tela stale sa drhnut...
a normalne hygienicke navyky su pre mna-umyvanie ruk po zachode a pred jedlom a podobne....
Zase nejaka spina musi byt, inak imunita v prdeli to je vam co sa drhnete kazdy den jasne
dufam, ze po jednom dni kedy si nedam sprchu nesmrdim ako tchor ...
a tak teraz ako je teplo skoro každý deň volačo aktívne robím takže sa sprchujem každý deň ale v zime keď sa niektoré dni proste nedonútim vyzliecť do tej studenej kúpeĺne tak sem tam vynechám
a vlasy, to tak dva krát za týždeň, ale mne sa nemastia moc
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
113 komentov
a prirodzený stav pokožky a vlasov nehovorí nič?
cez leto aj 4x do dňa...
o tom nepochybujem, len mi je ľúto ľudí naokolo.
je mi ľúto ľudí v červenej časti grafu - že si neuvedomujú hodnotu vody
plné vedrá už leje málokto, teda sa vody až tak veľa neminie
si smiešna, o sprchový gél vôbec nejde, pot sa dá zmyť aj čistou vodou. a neni nad vôňu čistej pokožky, no ale... čo ti budem hovoriť.
máme v škole jedného chlapca, smrdí jak tchor, večne okolo neho také trojmetrové nebezpečné pásmo, do ktorého nikto radšej nevstupuje. tak potom viva la šetrenie vody - ako keby voda, ktorou sa osprchuješ, mizla v čiernej diere, alebo čo....
pretože.. ako sa vlasy mastia každému inak a inak často si ich potrebuje umývať, tak každý sa potí inak intenzívne, v závislosti od počasia, zdravotného stavu, fyzickej aktivity a podobne, nie?
koža tiež potrebuje vlastný maz a nie furt byť vypafrúmovaná a vysušená od vody.
takmer...
keď zajtra som cely deň doma a nikde nejdem tak nie je dôvod...
Jasné že keď prídem z tréningu tak idem do sprchy aby som potom nesmrdel -.-
@mkamka hej brat heeej?
Rrrrrrrr
@mkamka ja nehovorím, že nechať na seba tiecť vodu polhodinu ale že by som nevedela hoci len bez malej sprchy spať
@passko toto vštepujem do mozgu tým, čo si 2x denne umývajú hlavu
mam zakladne hygienicke navyky
ale inak v zime, keď je v tej kúpelke do 15°C, to nie je také vtipné
A inak ja osobne akosi nechápem ľudí, čo si umývajú vlasy každý deň. Veď to pre ne vôbec nie je zdravé. :/
@poke nie, ale nadobudla som dojem, že v meste z výfukových plynov sú tí ľudia viac smradľaví a špinaví, ale neviem ako kde, ale viem tu o ľuďoch, čo sa 2x denne sprchujú a na veľkú noc u nás zvyčajne vody bolo máličko, tento rok výnimočne
vieš ako, večer spláchnuť špinu mi nepríde ako prehnaná hygiena. ale šak každý podľa potreby...
ja viem len to, že po kvinťanoch je najväčší smrad, keď máme v ich triede po nich hodinu, ale to už od nepamäti
ja patrím do oranžovej časti grafu a nemám problém vydržať niekde v prdeli sveta kde si budem môcť spraviť len "vojenskú" hygienu
hygiena vám má udržať zdravie ...ja som nebol chorý 3 a pol roka
ale každý deň sprcha je fajn
Ked cely den pracujem za PC, prejdem sa max do obchodu a so psom urcite sa budem sprchovat jak jebnuty.
Ked tu ma niekto taky problem ze po jednom dni smrdi jak tchor tak by mal vymenit kazdodennu sprchu za doktora
seriozne O_____O nechapem, nechapem cloveka, co dokaze jeden den bez sprchy vydrzat. sak fuj. nie o to, ze by som drhla chrbat a ramena a stehna a nohy, lebo to sa jasne ze nepoti, ale ludia, vam nie je humusne z toho ked sa aspon zdola a spopod ruk neumyjete? nech mi tu nikto netvrdi, ze sa za cely den ani minimalne nespoti -,-
grciam.
rátame predsa celoročný priemer a je rozdiel medzi letom a zimou, v lete každý človek cíti potrebu maximalizovať svoje sprchovanie @95 tu hodila aj nejaké čísla
kazdy den. tiez by som nemohla zaspat s pocitom ze nie som osprchovana. suhlasim s @69
a @janehonda - no FUJ! raz za tyzden?!
to je jedno či sa spotíš alebo robíš dačo namáhavé alebo čo..
Ale môj spolubývajúci na priváte počas posledných 3 rokov bol schopný sprchovať sa počas 4 dní čo sme boli na byte raz alebo vôbec Ale hlavná vec, že huboval, že som dlho v kúpeľni No v poslednom semestri, keď sme ešte bývali na byte, sa to zlepšilo a sprchoval sa "až" 2 krát za štyri dni
ja si umývam vlasy tak raz za tri dni a nepozerám blbo na človeka, ktorý si ich umýva raz za týždeň, ani mu nejdem hovoriť niečo v zmysle, že nech mi nehovorí, že mu nevadí, že sa mu mastnia a že je to humus.
podľa výsledkov grafu má niekto pocit, že tretina mladých ľudí okolo neho smrdí na kilometer? to hádam nie. takže to asi nebude také jednoduché.
Co su tu za chore nazory, ze ak sa nebudem kazdy den sprchovat, hned som nehygienicke prasa co smrdi na kilometre. Sprchujem sa podla potreby a podla toho kedy a do akej spolocnosti idem a predsa ked som 2 dni doma a dokopy za cely den spravim to, ze sedim na zadku pred compom, nebudem sa vecer hned drhnut ako odusu.
Okrem ineho, keby to boli zakladne hygienicke navyky, ako sa tu nimi vacsina pysi, lekari a podobne by neupozornovali, ze je to pre telo skodlive, kvoli prirodzenemu ochrannemu filtru na ludskej kozi.
a normalne hygienicke navyky su pre mna-umyvanie ruk po zachode a pred jedlom a podobne....
Zase nejaka spina musi byt, inak imunita v prdeli to je vam co sa drhnete kazdy den jasne
dufam, ze po jednom dni kedy si nedam sprchu nesmrdim ako tchor ...
a vlasy, to tak dva krát za týždeň, ale mne sa nemastia moc