ahojte , chcem sa spytat kto ma skusenosti s chovom potkanov vcera som si kupila samicku potkana, na klietku si zvykla aj na jedlo, tak je dobe, ale na ruky sa mi este boji, chce to asi viac casu aby si na mna zvykla a tak ze? mate nejake rady dakujem
jop, chce to čas. ale tak počas dňa sa jej prihováraj, skús jej dať nejaký pamlsok priamo z ruky... hladkaj ju v klietke a nerob prudké pohyby... za pár dní z nej bude maznák...
ale inak záleží aj odkial ju máš. ak od chovateľa (z domáceho prostredia) tak si rýchlejšie zvykne...ale ak z obchodu tak to môže trvať lebo obchodové zvieratká nie sú zvyknuté na ľudský kontakt...
dakujem za rady, studovala som aj o chove aj o potrave o vselicom,ale niekedy su už overene radyod tych co chovaju tieto hlodavce na nezaplatenie, preto som napisala sem , lebo skor ma zaujimala rada od chovatela, do googlu popisu vselico dakujem za rady
@rodinka46
chapem
tak ja som svojho mala uz davno.. bol to samcek a myslim, ze oni su taki kludnejsi a vacsi maznacikovia co som presne aj chcela..
ja som citala taky jeden blog chovatelskej stanice odkial som aj potkana mala.. ale uz neviem ako sme sa skamaratili, asi nejak prirodzene
aj ked bol malinky (co bolo, len tyzden dva, lebo ryyyyyychlo rastie tak som si ho vyberala von na chvilku.. raz za cas, a tak si postupne urcite zvykne
a neskor po mne uz kludne sam behal, do rukavov mi liezol a zaspal mi vo vlasoch pri krku alebo v kapucni ach, to bola haluz
len trochu sa ho bojim pustat misfit44 kde si ho pustala, lebo bojim sa aby mi neusla a nieco nerozhryzla a vsimla som si ze ked ma pod sebou piliny naypane, tak tam kde sa zdrzuje,cize v rohu klietky tam si ich odhrabala okolo seba, znaci to nieco ?
6q66 ano presne chcela som radu od niekoho kto sa v tom vyzna, uz som dost krat precitala na nete nieco co vobec nieje pravda
a myslela som ze tato stranka a hlavne o zvieratkach je o tom aby sme si davali rady a nie sa tu obuvali do seba a svoj sukromny zivot nech si riesi kazdi sam dakujem za pochopenie
Nechaj ju zvyknúť si na teba hovor k nej aby si zvykla a tvoj hlas môžeš jej dať občas ked bude jesť ruku do klietky a dávať jej jedlo niekedy aj z ruky ja som mal škrečka čo je oproti potkanovy rozdiel ale aj tak som vzal do ruky väčší kus žrádla dal s ním ruku do klietky a ona v kľude hrýzla odhryzovala to jedlo z mojeje ruky ja som jej ho len držal len tomu daj čas nerob prudké pohyby hlavne ju nebud zo spánku ani proti jej vôli ju nevyťahuj a máš ju ochočenú
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
ale inak záleží aj odkial ju máš. ak od chovateľa (z domáceho prostredia) tak si rýchlejšie zvykne...ale ak z obchodu tak to môže trvať lebo obchodové zvieratká nie sú zvyknuté na ľudský kontakt...
najzlatsie bude, ked sa sama bude pytat von z klietky a liezt po tebe
btw to si si mala nastudovat pred kupou potkanika
Mozno sa chcela spytat na nazor birdzanov, mozno nic nenasla, mozno je jej praktickejsie, ked sa spyta pomocou fora. klop klop
chapem
tak ja som svojho mala uz davno.. bol to samcek a myslim, ze oni su taki kludnejsi a vacsi maznacikovia co som presne aj chcela..
ja som citala taky jeden blog chovatelskej stanice odkial som aj potkana mala.. ale uz neviem ako sme sa skamaratili, asi nejak prirodzene
aj ked bol malinky (co bolo, len tyzden dva, lebo ryyyyyychlo rastie tak som si ho vyberala von na chvilku.. raz za cas, a tak si postupne urcite zvykne
a neskor po mne uz kludne sam behal, do rukavov mi liezol a zaspal mi vo vlasoch pri krku alebo v kapucni ach, to bola haluz
Devo, chcelo by to chlapa
6q66 ano presne chcela som radu od niekoho kto sa v tom vyzna, uz som dost krat precitala na nete nieco co vobec nieje pravda
a myslela som ze tato stranka a hlavne o zvieratkach je o tom aby sme si davali rady a nie sa tu obuvali do seba a svoj sukromny zivot nech si riesi kazdi sam dakujem za pochopenie