caute, ucim sa SQL, ucim sa z knihy, je tam vsetko pekne popisane ale na nieco zabudli a ja to absolutne neviem spojit, pls kto ovlada apson zaklady, pomozte,
no este raz, mam tak tri stlpce CK, CU a ZOST co je cislo klienta, cislo uctu a zostatok, je to v tabulke s nazvom T1
chcem vypisat vsetky cisla uctov tych klientov, ktori maju kladny zostatok, kladny zostatok ma len klient 2 (ma 1050), cize mi vypise jeho ucty a vysledok bude
CU
21
22
lenze vzdy ked mam v kode funkciu GROUP BY, tak mi vzdy vyhodli len
CU
21
a tu 22 neda
a to GROUP BY a HAVING som pouzil na to aby som zistil sucet zostatkov klientov,
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
CISLO KLIENTA
1
1
2
2
3
3
3
a ja mam napisat kod, ktory mi vypise pocet klientov, logicky, odpoved je 3, len to neviem spocitat
CK CU ZOST
1 12 25
1 11 -30
2 21 50
2 22 1000
3 31 -10
odtialto chcem zoznam CU, ktorych klienty maju kladny zostatok
cize vypise mi
CU
21
22
no mne vzdy vypisuje len
CU
21
Pre elimináciu duplicitných záznamov vo výsledku dotazu slúži kľúčové slovo DISTINCT.
SELECT DISTINCT id FROM cislo klienta
Potom si už len nechaj vypísať počet záznamov.
21 mi vypise ked dam kod
select distinct(cu) from t1
group by ck
having sum(zost) > 0;
tomu nerozumiem,
chcem vypisat vsetky cisla uctov tych klientov, ktori maju kladny zostatok, kladny zostatok ma len klient 2 (ma 1050), cize mi vypise jeho ucty a vysledok bude
CU
21
22
lenze vzdy ked mam v kode funkciu GROUP BY, tak mi vzdy vyhodli len
CU
21
a tu 22 neda
a to GROUP BY a HAVING som pouzil na to aby som zistil sucet zostatkov klientov,