ahojte, ako to teraz je možem stahovat hry napr. alebo je to zakazane? lebo všade je niečo ine. (nie ze by ma to zaujimalo ja sa nebojim len tak aby som bol v obraze)
@erjedna nevim o com teraz rozpravas. Platilo to pre vsetko. Podla zakona o dusevnom vlastnicte si si mohol robit kopie ale nesmel si to rozsirovat a sa na tom obohacovat. A bolo uplne jedno o co islo.
podla tvojej logiky sa mohli stahovat a logicky aj crackovat hry + software, oh preco to len nerobia firmy? ved si staci stiahnut z warezu fotosop a usetrit 900$, pokial to nebudu zdielat, nie ? vies o zakonoch asi velmi malo ...
@erjedna Nie nemohli pretoze ked si to stiahne firma tak sa na tom obohacuje. No a ako som googlil tak na slovensku stale plati ten autorsky zakon a stale sa moze stahovat.
(1) Rozmnoženinu zverejneného diela môže fyzická osoba vyhotoviť bez súhlasu autora pre svoju osobnú potrebu a na účel, ktorý nie je priamo ani nepriamo obchodný; za také použitie nevzniká povinnosť uhradiť autorovi odmenu.
(2) Rozmnoženinu zverejneného diela prenesením tohto diela na papier alebo na podobný podklad prostredníctvom reprografického zariadenia alebo iného technického zariadenia môže fyzická osoba alebo právnická osoba vyhotoviť bez súhlasu autora; túto rozmnoženinu možno verejne rozširovať predajom alebo inou formou prevodu vlastníckeho práva. Za tieto použitia nevzniká povinnosť uhradiť autorovi odmenu.
(3) Ustanovenia odsekov 1 a 2 sa nevzťahujú na
a) architektonické dielo vo forme projektovej dokumentácie stavby alebo konštrukcie stavby,
b) celé literárne dielo ani na jeho podstatnú časť,
c) celé kartografické dielo ani na jeho podstatnú časť,
d) hudobné dielo zaznamenané v písomnej podobe,
e) počítačový program, ak nie je ustanovené inak,
f) databázu v elektronickej forme.
Ako som cital tak slovensko zatial neupravilo ani neprijalo ziadny zakon z EU vyhlasky o autorskych pravach. Ked viete o niecom tak dajte vediet ale vizera to tak ze zatial sa stahovat moze.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
netrep somariny aspon, to sa vobec netyka ani netykalo softwareu, "Knazkova dan" platila iba pre audio-video subory a vobec nie pre software a hry
podla tvojej logiky sa mohli stahovat a logicky aj crackovat hry + software, oh preco to len nerobia firmy? ved si staci stiahnut z warezu fotosop a usetrit 900$, pokial to nebudu zdielat, nie ? vies o zakonoch asi velmi malo ...
(1) Rozmnoženinu zverejneného diela môže fyzická osoba vyhotoviť bez súhlasu autora pre svoju osobnú potrebu a na účel, ktorý nie je priamo ani nepriamo obchodný; za také použitie nevzniká povinnosť uhradiť autorovi odmenu.
(2) Rozmnoženinu zverejneného diela prenesením tohto diela na papier alebo na podobný podklad prostredníctvom reprografického zariadenia alebo iného technického zariadenia môže fyzická osoba alebo právnická osoba vyhotoviť bez súhlasu autora; túto rozmnoženinu možno verejne rozširovať predajom alebo inou formou prevodu vlastníckeho práva. Za tieto použitia nevzniká povinnosť uhradiť autorovi odmenu.
(3) Ustanovenia odsekov 1 a 2 sa nevzťahujú na
a) architektonické dielo vo forme projektovej dokumentácie stavby alebo konštrukcie stavby,
b) celé literárne dielo ani na jeho podstatnú časť,
c) celé kartografické dielo ani na jeho podstatnú časť,
d) hudobné dielo zaznamenané v písomnej podobe,
e) počítačový program, ak nie je ustanovené inak,
f) databázu v elektronickej forme.
Ako som cital tak slovensko zatial neupravilo ani neprijalo ziadny zakon z EU vyhlasky o autorskych pravach. Ked viete o niecom tak dajte vediet ale vizera to tak ze zatial sa stahovat moze.