Ahojte... Čo sú tie správné slová ktoré povedať niekomu kto sa stále podceňuje a stále o sebe hovorí v zlom a jednoducho sa lutuje..?... Pritom ten človek vo svojej podstate je úžasný.... Ale ja uź neviem čo povedať nech tomu verí a trvá to roky....
Rozumne sa ho opýtaj: "Prečo si myslíš, že si zlý/škaredý/hlúpy? Vyargumentuj mi to." A ak nebude vedieť, tak v tom momente ty sama pochopíš, že ten človek iba trepe nezmysly a potrebuje proste neustálu chválu. Toto je podľa mňa seriózna psychická porucha, ja sa takými ľuďmi už ani nezapodievam.
@paulieevans On to v skutočnosti nevidí ja som sa ho pýtala źe keď sa pozrie do zrkadla či naozaj vidí také nič ako hovorí a povedal ano.... Že sa tam ani nevie pozrieť a je mi to lúto.... Nehovorí o tom nasilu len už mne to lezie na nervy že neviem už čo na to povedať lebo je to ako hrach o stenu hádzať... Jedná sa o mojho bratranca a je aj moj dobrý kamarát a preto možnosť jednoducho sa na neho vybodnúť neprichádzá do úvahy len potrebujem tie správné slová aby rozmýšlal inak....
tiez som poznala takeho cloveka, na jednej strane mi to dost liezlo na nervy a nechapala som, na druhej to bol, vynimajuc tuto jednu vec, naozaj dobry clovek, taka dilema trosku
@surikatka Chyba leží na druhom konci. Existuje niekto kto tvojej osobe hovorí a presviedča ju, že je hrozná. A ona je pesimistka, takže radšej počúva kritiku ako chválu.
Ked ta otravuje tak mu nepomozes co ako sa to snazis odobrit tym ze ho mas rada. Budes mu to iba zhorsovat. Potrebujem pochopenie, povzbudenie, chvalu a nie argumentaciu, ze trepe nezmysly...
Ak sa podceňuje, lebo si myslí, že je škaredý, tak musí ihneď zmeniť svoje myslenie. A ty mu skús pomôcť... Ak máš so svojho okolia nejaký motivačný príbeh, ako niekto zmenil myslenie a zmenil sa mu celý svet, tak mu ho porozpravaj a skús mu to vysvetliť. Ak nemáš taký príbeh, tak si najdi na internete alebo si vymysli. Je možné, že to zafunguje ako placebo efekt a jemu v hlave prepne (k lepšiemu) a takto sa uzdraví Je to len o myslení. A TY si (zrejme) jediná z jeho okolia kto mu dokáže pomôcť. TY si tá, ktorá ho presvečí zmeniť jeho myslenie. Jeho myslenie závisí len od TEBA. Držím palce
@surikatka Možno je to nedostatok sebavedomia/sebadôvery (nedokážem presne definovať tieto výrazy, takže vyber ktorý je správny), ale možno aj niečo iné. Ja napr. podľa niektorých iných ľudí sa tiež vraj veľmi podceňujem, ale vieš o čo ide v skutočnosti? Ja sama sa poznám najlepšie, lepšie než o mne môže vedieť niekto iný, hocijako blízky. Navonok možno pôsobím celkom dobre, keď ma niekto spozná, ale viem o sebe, že mám zlé vlastnosti. Som si vedomá svojich slabostí/zlých povahových čŕt, a preto často tvrdím, že na niečo nemám. Ostatní mi to vyhovárajú a tvrdi, že na to mám, ale ja dobre viem že nie. Pretože oni nevedia o mojich skrytých zlých vlastnostiach, o tých viem len ja, pretože ich pred inými skrývam. Takže sa nikdy nedozvedia, aká som naozaj. Dúfam, že som to vysvetlila dobre a že si to pochopila, mám úbohú schopnosť vyjadrovať myšlienky.
Proste niečo také môže byť aj v prípade tvojho bratranca. Ty ho vidíš ako super osobu, ale naozaj ho nepoznáš.
Dnes som si prečítal túto vetu: Zrieknime sa túžby po dokonalosti, ktorá utláča nedokonalosť.
Každý človek je s niečím na sebe nespokojný. Je potrebné prijať to ako pravdu, že sme všetci nedokonalí... Dokonalými sa stávame... a vôbec nie je podstatou dokonalosti len vyzerať podľa ideálu krásy. Podstatou je vnútro človeka, lebo niekto môže mať krásne oči, ale keď sa s ním rozprávaš môže byť celkom nepríjemný a naopak.
Každopádne je toto dosť špecifický problém. Treba vnímať to, čo sme dostali a s tým pracovať najlepšie ako vieme... nech sa vzmuží, je to chlap.
tiež som bola taká.. osobne mi najviac pomohlo, keď sa v mojom živote začali objavovať úspechy, keď ma v niečom pochválili ľudia, ktorých som v danom obore považovala za "kapacity". myslím si, že takého človeka je dobré nabádať k činorodosti, najhoršie čo môže urobiť je úplne rezignovať a vzdať sa. keď "na to má", tak sa to pri troche snahy a vytrvalosti ukáže.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Proste niečo také môže byť aj v prípade tvojho bratranca. Ty ho vidíš ako super osobu, ale naozaj ho nepoznáš.
Každý človek je s niečím na sebe nespokojný. Je potrebné prijať to ako pravdu, že sme všetci nedokonalí... Dokonalými sa stávame... a vôbec nie je podstatou dokonalosti len vyzerať podľa ideálu krásy. Podstatou je vnútro človeka, lebo niekto môže mať krásne oči, ale keď sa s ním rozprávaš môže byť celkom nepríjemný a naopak.
Každopádne je toto dosť špecifický problém. Treba vnímať to, čo sme dostali a s tým pracovať najlepšie ako vieme... nech sa vzmuží, je to chlap.