Vlastne áno stalo. A je aj jednoduché zariadiť, aby si si uvedomil, že snívaš a mohol si ovládať svoj sen podľa seba. (Ale častejšie (2OMNOHO2) sa stáva, že sa preberieš)
@sentaro do sa da?? ked sa mi stalo ze som si to uvedomil tak to bola viac menej nahoda ale nieviem si sam v tom sne ovladat myslienky aby som si to uvedomil
Velakrat. Po prvy krat som o lucidnom snivani nemal ani sajnu. snivalo sa mi ako som sedel na zemi vo svojej izbe a rospraval sa s bratrancom. Obzrel som sa za seba na plagat a dalej sme chvilu kecali. Obzrel som sa znovu. Motiv na plagate sa zmenil. Vravim si, ved to nie je mozne! A prisiel som na to ze spim. Tak ma to vzalo ze som sa hnet zobudil.
mne sa snivala dost pekna nocna mora...dival som sa v kupelke do zrkadla a videl som v nom aj svoj odraz ale odraz nerobil to co som robil ja..najskor som sa toho zlakol ale potom som sa tomu odrazu vysmial a ukazoval mu prostrednik a zrazu som mal nejaku chorobu a tak sen siel a na konci som si uvedomil ze je to sen..ale bol to fakt morbidny sen s tym zrkadlo a ked som mal nador na hlave..bozechran
Mne sa stala viackrát taká haluz,že som spala a v tom sne sa mi snívalo o tom,že stojím pri mojej posteli a pozerám sa sama na seba,ako tam ležím,...potom som si všimla otvorené okno a počula som ako vonku šteká susedov pes. Keď som sa zobudila (vstávala som o piatej ráno,aby som stíhala prax v nemocnici) ležala som presne tak isto v tej polohe,v akej som sa videla,pri otvorenom okne a susedov pes naozaj štekal
to síce áno, ale nedokázala som ho riadiť. dokázal som len meniť "uhol pohľadu kamery" a pozrieť sa na niektoré detaily, prípadne to pretočiť späť ale žiadne lucidné snívanie to nebolo.
@dikobrazzzz skor neprijemne ako tak nebezpecne..vacsina ludi sa z toho prebudi lebo sa zlakne..niekedy to ma az taky morbidny a strasidelny nadych pri pohlade na seba sameho,preto sa toho ludia zlaknu a zvycajne nechcu aby sa to stalo znova..ale ked sa to naucite kontrolovat nieje nad lepsi pocit..myslim priamo v tom LD potom si mozes robit co chces
Tomu sa hovorí "Lucidny sen" ked si v sne uvedomis ze je to len sen, najvacsia sranda na tom je ze ked na to prides tak mas moznost ten sen dalej ovplyvnovat podla seba napr ked s zmyslis tak si mozes dohodnut aj rande s Pamelou atd jediny problem v tom je ze vacsina ludi sa zobudi hned na to ako zisti ze to je sen kedze je to dost silny pocit a mimochodom k "lucidny sen" sa da privolat aj autosegesciou pred spanim (tesne pred spanim si v duchu hovoris nejaku afirmaciu na sposob "chcem v sne zistit ze je to sen" az pokial nezaspis)
bol som v nejakom meste, a uvedomil som si ze spim, a tak som len tak behal po meste a robil veci bez nasledkov bolo to fajn , povedal som si ze chcem motorku a ona sa tam objavila a tak som jazdil na nej , a nakoniec ma zobudila mama a povedala "vstavaj do skoly" to na tak nasralo
mne sa tiez minule stalo,ze sa mi snivalo o sne...zrazu som sa zobuil vo sne a nevedel,ci je to realita alebo sa mi to snivalo a nakoniec som sa zobudil aj naozaj kks,chcel by som to zazit znova
Mne sa to stáva bežne Niečo sa mi sníva a nepáči sa mi to tak si vo sne poviem, že takto to nechcem ale vlastne sa mi to aj tak len sníva a keď sa mi to nebude páčiť tak sa vždy môžem zobudiť A raz sa mi stalo, že sa mi snívalo, že sa mi sníva
@mm47 pocujes..chapes to je len trening..urcite sa ti stalo aspon raz ze v sne si si uvedomil ze je to len sen a pravdepodobne si sa na to zobudil a sam viem ze to funguje ked sa to naucis kontrolovat a nezobidit sa..precitaj si je to na tej stranke zvyraznene a je ich este ovela viac..
tipy na tej stránke sú také divné, imho nepoužiteľné, teda... ono úplne stačí ak ťa v sne napadne tá otázka "nesníva sa mi náhodou?", a ak je to naozaj sen, tak si to potom uvedomíš.
čiže ja poznám takú techniku ktorá vychádza z toho, že zvyky človeka sa zvyknú prenášať aj do snov, takže ak si za bdelého stavu zvykneš pravidelne/raz za čas sa pozastaviť a spýtať sa sám seba či sa ti nesníva, je veľká pravdepodobnosť, že to potom spravíš aj v sne...
Mne sa každú noc snívajú aspoň tri sny... niekedy mám pocit, že akonáhle skončí jeden sen, nasleduje hneď ďaľší. A všetky sú rôzneho charakteru.
To že snívam si dokážem niekedy v sne uvedomiť, ale vždy sa na to zobudím.
Ale raz si pamätám, že som mala hroznú nočnú moru a vedela som, že je to sen, ale nevedela som sa prebudiť. Tak som si "vyčarovala" pištol, dala ku spánku a PRASK... konečne som sa zobudila
@midnight dik za tip..necham si poradit a skusim to tak..ale viem ze s tym napisom to nieje hovadina lebo sam som to skusil a asi na takych 10 sekund som bol uplne v tom sne si vedomi ze sa mi to sniva ale som bol z toho taky nadseny ze som sa zobudil.. asi najcastejsi problem u vacsiny
@midnight dik za tip..necham si poradit a skusim to tak..ale viem ze s tym napisom to nieje hovadina lebo sam som to skusil a asi na takych 10 sekund som bol uplne v tom sne si vedomi ze sa mi to sniva ale som bol z toho taky nadseny ze som sa zobudil.. asi najcastejsi problem u vacsiny a prist k otazke nesniva sa mi to ? je asi to iste ci sa pozrem na ruky alebo tak lebo tak ci tak si misim uvedomt ze je to sen a uz to samotne uvedomenie je problem a nie akou otazkou ale skusim to dik
@takytypek - opakujem, moja skúsenosť hovorí, že akonáhle ma v sne napadne otázka "je to sen?", tak je mi jasné že je, nemusím to nijak zisťovať, proste stačí aby som sa nad tým pozastavil a spýtal sa a automaticky si uvedomím že áno, ale ja osobne mám problém dostať sa k tej otázke samotnej
@takytypek Este by som ti poradil, aby si sa vopred pripravil na to prebudenie v sne, mne sa na zaciatku stavalo, ze som sa tak tesil, ze sa mi to podarilo, az ma to zobudilo, lebo som bol prilis rozruseny Treba zachovat pokoj, tvarit sa ze nic, podla moznosti ani neskusat hned nejake extremy ako lietanie, alebo skoky do priepasti.. a nesustreduj sa prilis na malickosti, vo sne sa stale vsetko meni (@3 ), to znamena, ze ked sa pozries na to iste miesto druhykrat, moze tam byt nieco uplne ine a cim viac detailov si "vysnivas", tym je potom tazsie sustredit sa na samotny priebeh sna a rychlejsie sa zobudis, proste premarnis cely sen tym, ze vymyslas hovadiny
Cca tretinu spanku tvori REM faza, ktora sa pravidelne opakuje, pricom zakazdym trva dlhsie a dlhsie. V tejto fazi spanku sa vytvaraju sny. Ked si nastavis budik na 4:00 rano, vstanes, preberies sa a na 10 minut sa niecim zamestnas (nie TV ani PC), garantujem ti, ze ked si potom znovu lahnes, minimalne si rano budes pamatat do podrobnosti, co sa ti snivalo, ak sa ti rovno nepodari LD, lebo to budu zive sny a mal by si si lahsie uvedomit, ze to nie je skutocnost. Skusaj testy reality @40 , nejaky cas mozno potrva, kym to zacne fungovat, ale oplati sa Dufam ze nefetujes, mohlo by ta z toho jebnut
Yes. Snad nic nieje lepsie ako taketo sny, ked nieco nemas a chces. A ono sa ti o tom este zda zivy sen... To musel vymysliet nejaký génius.. Ale ovšemže ked je to rovno v realite, to je najlepsie
Ľuďom, ktorých fascinuje "snívanie" tak tým odporúčam film Počiatok (ale to videl asi každý, či nie? .
Ja som už veľakrát mala lucidný sen, ale väčšinou, keď si uvedomím, že sa mi sníva tak sa zobudím, čo ma neskutočne štve.
Ale už som objavila aj vlastný "snový totem" aký je spomenutý v Počiatku. Nie je to žiadna vec. Keď som v sne a bežím, tak padám na kolená (alebo ma po prípade bolia). Nedokážem utekať bez toho, aby som nespadla. Minule som si v sne uvedomila, že veď padám - tak sa mi to sníva a zobudila som sa.
Par krat som si uvedomil ze snivam.... ale ze co to bolo? ale raz sa mi snivalo ze mi niekto nieco urobil a ked som sa zobudil tak som bol napaleny jako svina......
No tak ja som bola v takej akcnej hre a potom som si uvedomila ze spim a snivala som dalej D Ten sen si dodnes pametam nie celyy len kusky z neho ale brutaal akcne sa mi tam miesalo s hororom a rozpravkou haha bozeee a potom mama odostrela zaluzie a som bola hore
joj, vsetkym co to dokazete "naschval" zavidim mozte robit co chcete bezohladu na nasledky to znie super, ak som to spravne pochopil ,a este daco ked sa mi daco sniva(hocico) napr ze soferujem a ked sa v tom zobudim to znamena ze som isiel do lucidneho sna ci co? nechapem tomu trocha, a ak hej ako to mozem ovladat ? "natukam niaky kod"??? ...........ospravedlnujem ak som sa daco blbe spytal alebo som daco blbe napisal......vdaka za pochopenie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
no do hada nebezpečné ?
mne sa to ale stalo už asi 3x
a tiez sa mi stava ze sa mi sniva, ZE sa mi sniva. dvojity sen. tazko sa z toho budi.
Tam ti radi ze si mas vo sne precitat nejaky text , ako asi ked ho neovladam.
tipy na tej stránke sú také divné, imho nepoužiteľné, teda... ono úplne stačí ak ťa v sne napadne tá otázka "nesníva sa mi náhodou?", a ak je to naozaj sen, tak si to potom uvedomíš.
čiže ja poznám takú techniku ktorá vychádza z toho, že zvyky človeka sa zvyknú prenášať aj do snov, takže ak si za bdelého stavu zvykneš pravidelne/raz za čas sa pozastaviť a spýtať sa sám seba či sa ti nesníva, je veľká pravdepodobnosť, že to potom spravíš aj v sne...
To že snívam si dokážem niekedy v sne uvedomiť, ale vždy sa na to zobudím.
Ale raz si pamätám, že som mala hroznú nočnú moru a vedela som, že je to sen, ale nevedela som sa prebudiť. Tak som si "vyčarovala" pištol, dala ku spánku a PRASK... konečne som sa zobudila
Cca tretinu spanku tvori REM faza, ktora sa pravidelne opakuje, pricom zakazdym trva dlhsie a dlhsie. V tejto fazi spanku sa vytvaraju sny. Ked si nastavis budik na 4:00 rano, vstanes, preberies sa a na 10 minut sa niecim zamestnas (nie TV ani PC), garantujem ti, ze ked si potom znovu lahnes, minimalne si rano budes pamatat do podrobnosti, co sa ti snivalo, ak sa ti rovno nepodari LD, lebo to budu zive sny a mal by si si lahsie uvedomit, ze to nie je skutocnost. Skusaj testy reality @40 , nejaky cas mozno potrva, kym to zacne fungovat, ale oplati sa Dufam ze nefetujes, mohlo by ta z toho jebnut
Ja som už veľakrát mala lucidný sen, ale väčšinou, keď si uvedomím, že sa mi sníva tak sa zobudím, čo ma neskutočne štve.
Ale už som objavila aj vlastný "snový totem" aký je spomenutý v Počiatku. Nie je to žiadna vec. Keď som v sne a bežím, tak padám na kolená (alebo ma po prípade bolia). Nedokážem utekať bez toho, aby som nespadla. Minule som si v sne uvedomila, že veď padám - tak sa mi to sníva a zobudila som sa.