dneska sa mi snival sen...bolo by to nadlhsie ale vskratke boli sme 4 realne postavy medzi prizrakmi a vadili sme im a museli sme od nich utiect...potom sa ten sen prerusil a snivali sa mi ine veci a ptm som si pomyslela ze ktovie ako sa ten sen s tymi pr
môže sa ti kľudne snívať tak reálne, že sa ti zdá že máš otvorené oči a cítiť to tak...mne napríklad často v noci robilo to, že som si myslela, že mi vyskočila sánka a nemohla som zavrieť ústa a tiež som sa nemohla zobudiť svojvoľne kým to neskončilo samo...kamarát čo spal so mnou v izbe mi povedal, že som mala celú noc zatvorené ústa...potom mi niekto vysvetlil, že to funguje podobne ako fantómové bolesti - cítiš aj to, čo reálne nemáš....neviem či toto je podobný prípad, ale mne to po čase prestalo, teraz také už nemávam...možno keď sa upokojíš s tým, že to je len veľmi zvláštna kombinácia fyzických a psychických vlastností človeka, tak na to nebudeš myslieť a nebude sa ti to opakovať ale nie som odborník, tak pokiaľ sa naozaj bojíš, tak sa spýtaj niekde, kde sa v tom vyznajú
@potvorkape zisti si niečo o takzvanej spánkovej paralýze
(v skratke: vec ktorá sa ti deje bežne vždy keď zaspíš, motorické spojenia medzi telom a mozgom sa prerušia, inak by si pohyby ktoré vykonávaš v sne robila aj v reáli. niekedy keď sa človek zobudí príliš náhle alebo netypickým spôsobom, tak tento stav pretrváva, čiže si pri vedomí, ale môžeš hýbať maximálne tak očami, je to pomerne traumatický zážitok často sprevádzaný halucináciami (obvykle práve "duchov" sediacich človeku na hrudi, alebo stojacich pri nohách postele)
Dnes sa mi sníval sen, kde bolo neviem čo, ale v určitom momente neidentifikovateľný malý Tvor mi v ňom skočil na nohu a nechcel zliezť, a zobudil som sa na to, ako som kopol do steny pri posteli.
snivalo sa mi ze mi niekto stal nad postelou tvarou ku mne, nevidela som mu do tvare lebo bola tma ale videla som siluetu a citila jeho dych. bolo to uplne zive, mala som otvorene oci a nemohla som kricat, zrazu to odbehlo dverami a v tom som sa mohla pohnut ale nekricala som lebo som bola v soku fakt to bolo divne a tiez som potom uz nesla spat takze neviem co je to za druh sna ked som si bola 100% ista ze som bola pri zmysloch a hore ...
casto sa mi stava , ze sa mi sniva nieco zle, viem ze je to iba sen ale ani za svet sa nemozem zobudit, bucham si v tom sne hlavu stol, bezim oproti muru, chcem si vyvolat ten sok aby som sa zobudila ale aj tak nevstanem
@potvorkape bola to mozgova paralyza..a ked si videla a pocula zvlastnu bytost tak ti gratulujem,to zazije male percento ludi,ktore zazije MP..ja som to uz vela krat zazil,nic prijemne takze ti nezavidim..ale nemusis nad tym nejako extra premyslat..staci si poriadne oddychnut a nicim sa zatazovat.. davaj si na to,ale pozor.. pozri si veci o mozgovej paralyze a trosku pochopis a sama sa budes cudovat .. prajem pekne sny
eviem preco po precitani komentaru mi napadlo ze si nechcela vediet ako to skonci aj ked to vyznelo strasidelne,a neskor by si zistila ze keby si povedala ano,tak sa stanes najstastnejsim clovekom na svete alebo nieco podobne viem som divna..
ale myslim ze tiez by to mohla byt ta paralyza,koniec koncov ine racionalne vysvetlenie to asi nema...
mne zas stalo že sa mi sníval sen už neviem aký to bol ale viem že bol zlý potom som sa zobudil a nemohol som hýbať s telom bol som vystrašení a chcel som kričať ale nemohol som ako keby mi v tom niečo bránilo stalo sa mi to už tri krát behom mesiaca a už by som to nechce zažiť
@potvorkape ak si sa nevedela hýbať a cítila si sa ako keby si ochromela,tak si zažila spánkovú paralýzu..viem čo to je zažila som to a je to dosť nepríjemné :/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
(v skratke: vec ktorá sa ti deje bežne vždy keď zaspíš, motorické spojenia medzi telom a mozgom sa prerušia, inak by si pohyby ktoré vykonávaš v sne robila aj v reáli. niekedy keď sa človek zobudí príliš náhle alebo netypickým spôsobom, tak tento stav pretrváva, čiže si pri vedomí, ale môžeš hýbať maximálne tak očami, je to pomerne traumatický zážitok často sprevádzaný halucináciami (obvykle práve "duchov" sediacich človeku na hrudi, alebo stojacich pri nohách postele)
casto sa mi stava , ze sa mi sniva nieco zle, viem ze je to iba sen ale ani za svet sa nemozem zobudit, bucham si v tom sne hlavu stol, bezim oproti muru, chcem si vyvolat ten sok aby som sa zobudila ale aj tak nevstanem
ale myslim ze tiez by to mohla byt ta paralyza,koniec koncov ine racionalne vysvetlenie to asi nema...