Proste, keď niekto klame úplne v bežných veciach, že to nie je ani také závažne.Alebo si len tak prifarbí pravdu alebo povie, že nevie/ nepamätá si. Dokáže sa zrazu preorientovať na pravdovravného človeka?Môže to jeho okolie nejako ovplyvniť a pomôcť mu?
myslim že by musel dosťať roadnu facku/ranu od života ... ja som kedysi trochu klamal, skôr v takych blbostiach ale občas aj vo važnych veciach ... teraz ? neexistuje ... len pravda
keď si vezmeš že mozog je spleť neurónov a občas stačí tyranovi dobre mierená rana do hlavy a amnezia spôsobí že sa začne chovať inak, tak si potom uvedomíš že na psychickej úrovni sa dá toho urobit veľmi vela (kolko ti dovolí telo)
Áno, ale musí na to mať naozaj dobrý dôvod, a musí to na ňom, byť vidno. Nevravím, že sa to nemôže stať, ale považujem to za dosť výnimočné. Toľko ľudí, čo od iných čakali, že sa zmenili a nakoniec z toho v 98% boli len problémy. Ľudia sa nemenia. Mení sa len ich konanie a myslenie, ak nato majú dobrý dôvod a vôlu. To je ale zriedkavé...
ano, ale asi len za okolnosti ako v @2 a @4 , ale asi ani vtedy nie zo dna na den so 100% uspesnostou - zrejme sa prilezitostne pozabudne, ale vsak ked aj poviem klamstvo alebo daco priklaslim, nie je to koniec sveta a vzdy to mozem napravit/spresnit, akonahle si uvedomim, ze som nepovedal pravdu
áno
ja keď som bola dieťa,veľa som si vymýšľala... aj v maličkostiach.. a ako som dospievala.... cca. keď som mala tak 14-15sa to začalo brutálne meniť. Pretože ja sama som sa dokázala oveľa viac akceptovať a źiť v reálnom svete a aj psychicky som dospela do štádia, kedy som sa poznala a nepociťovala som tak názory druhých ľudí na svojej psychike... takźe.. .z vlastnej skúsenosti viem povedať, že to šlo... ale nemusí pri každom...
plus na mňa vplývalo aj to, źe som detstvo prežila pod tlakom. Pod tlakom, v ktorom som musela byť dokonalá. Mať čisté jednotky, vedieť sa správať... a v tom čase sa to celé zmenilo a ľudia ma prestali brať ako malé dieťa na motúziku... takže súhlasím aj s názorom, že tam sa musí v živote toho človeka niečo stať..
Kto raz klamať vie, tak nie je možné, aby niečo zabudol!!!
Ale nikdy to nezabudne, ono nie vždy sa dá povedať pravda a ľudia ju väčšinou nechcú počuť. Pravda sa dá povedať len tým, ktorí ju ustoja.
Otázkou ostáva prečo sa zmeniť chce? Je to jeho rozhodnutie, alebo to chce od neho niekto druhý a je pod tlakom?
Ja si myslím, že aj ten kto vie perfektne klamať tak sa dokáže otvoriť a vie byť úprimný, ale nie k tomu, kto si to nezaslúži! Taký človek pre nejaký dôvod klamať začal a ak nestretne niekoho kto mu ukáže, že pri ňom klamať nemusí a nič sa mu nestane, tak bude klamať stále.
To, že je niekto klamár ešte neznamená, že je to zlý človek, alebo že ho treba meniť. Umenie klamať je vysokou školu psychológie a poznania ľudí. Ak nemáte radi človeka so všetkým, tak ho radi nemáte vôbec.
@majmarad Ide o to, že ten človek mi klame aj napriek tomu, že vie, že to viem. (Teda myslím si, že to vie. Je možné, že možno niekde v kútiku duše tuší, že to neviem ) A potom sa začne vykrúcať a nakoniec skončím ja ako tá hlupaňa,že si len domýšľam, pri tom tú pravdu poznám. A práve že niekedy klame o takých veciach, ktoré fakt nič neznamenajú. Čiže by sa ani nič nestalo, keby povedal pravdu... Ale tak keď sa to za tých 23 rokov nenaučil, tak to už asi nezmením no.
@majmarad Myslím si, že to vyplýva možno len z takej jeho pohodlnej povahy. Že radšej budem klamať a prikrášlim si to, nech sa ma už nik na nič nepýta, ako by som mal povedať pravdu a zodpovedať ďalších milión otázok. Lebo on neklame len mne, proste on klame celkovo a všetkým či už rodičom alebo kamarátom. A takisto si nemyslím, že mi nemôže dôverovať, práve naopak, ja som tá z nás dvoch čo má právo nedôverovať tomu druhému.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
ja keď som bola dieťa,veľa som si vymýšľala... aj v maličkostiach.. a ako som dospievala.... cca. keď som mala tak 14-15sa to začalo brutálne meniť. Pretože ja sama som sa dokázala oveľa viac akceptovať a źiť v reálnom svete a aj psychicky som dospela do štádia, kedy som sa poznala a nepociťovala som tak názory druhých ľudí na svojej psychike... takźe.. .z vlastnej skúsenosti viem povedať, že to šlo... ale nemusí pri každom...
Ale nikdy to nezabudne, ono nie vždy sa dá povedať pravda a ľudia ju väčšinou nechcú počuť. Pravda sa dá povedať len tým, ktorí ju ustoja.
Otázkou ostáva prečo sa zmeniť chce? Je to jeho rozhodnutie, alebo to chce od neho niekto druhý a je pod tlakom?
Ja si myslím, že aj ten kto vie perfektne klamať tak sa dokáže otvoriť a vie byť úprimný, ale nie k tomu, kto si to nezaslúži! Taký človek pre nejaký dôvod klamať začal a ak nestretne niekoho kto mu ukáže, že pri ňom klamať nemusí a nič sa mu nestane, tak bude klamať stále.
To, že je niekto klamár ešte neznamená, že je to zlý človek, alebo že ho treba meniť. Umenie klamať je vysokou školu psychológie a poznania ľudí. Ak nemáte radi človeka so všetkým, tak ho radi nemáte vôbec.
Bytosti, ktorej by som dôveroval by som nikdy neklamal a píšem ti to z pohľadu človeka, ktorý vie dobre klamať.
Niečo je ,,zle,, a na to musíš prísť, pretože bude horšie