Čaute, natrafila som na jednu takú úvahu a zaujalo ma to. Sú šťastí ľudia i vďační alebo naozaj vďační ľudia sú aj šťastní?
Mám rada tieto slovné hračky, lebo ma nútia sa často krát zamyslieť nad tým, ako to naozaj je,..čo myslíte ?
Ja som dosť nevďačný a nie som nešťastný čo vlastne znamená, že som šťastný takže na podobné žvásty snažiaca sa vnášať pseudoduchovné prďúsoviny a určiť takýmito nereálnymi kravinami nejaké pevné miesto v reále úplne inakšom fungovaní sveta, len za to že znejú nejak hlbšie, sa pozerám s velice veľkým pobavením.
Ako fakt, najšťastnejšie sa cítiaci človek na zemi môže byť ten čo vďaku v živote neprejavil a denne si nasiera do nohavíc a má zábavu zo ženy, ktorá mu denne utiera takto osratú riť.
Žiadna vďaka to nezačala, žiadnu vďaka v tom nevykvitla a chlapec je šťastný a stačí mu k tomu osratá riť.
v zasade su 3 skupiny ludi - 1. ti, ktori taketo - ako si to nazval - pseudoduchovne zvasty zdielaju za ucelom, ze zneju hlboko a vyzeraju pekne na ich fejsbucikovej nastenke v domnienke, ze im samym to pridava isty smrnc a navonok naznak intelektu; 2. ti, ktori sa na tom smeju; 3. a napokon ti, ktori to tak realne vnimaju, maju to castokrat zo svojej vlastnej hlavy a nie je to preto, ze to vyzera hlboko na instagramovom profile so zapadom slnka nad levandulovym polom ale ludmi cislo 2. su mylne nalepkovani rovnako ako ti z prvej varky ale najtragickejsie na tom celom je, ze som tym padom tento cely odstavec pisala uplne zbytocne
Sú šťastí ľudia i vďační alebo naozaj vďační ľudia sú aj šťastní?
-šťastný človek > vďačný
-vďačný človek > šťastný
-šťastný človek = vďačný
-jednoduchá rovnica @sportsgirl2
vďacnost = stastie;
stastie = vďacnost;
v obidvoch pripadoch ide o priradenie a to bude vždy 1 a teda pravdivé (na tom si už vytrhal vlasy nejeden nepozorný C programátor )
človek može byť šťastný nezávisle na vonkajších okolnostiach... šťastie obyčajne prichádza ako reakcia na príjemné udalosti ale len preto, že to mozgu pripadá normálne... vynechaj príčinu, oklam mozog a zažívaj šťastie (alebo hociaký iný pocit) kedy chceš.. so simple.. hoci aj na pohrebe člena rodiny...
Šťastie a vďačnosť sú podľa mňa dve úplne rozdielne veci, medzi ktorými nemusí existovať žiadna spojitosť.
Teda šťastný človek môže byť ako vďačný, tak aj nevďačný.
Aj vďačný človek môže byť rovnako ako šťastný, tak aj nešťastný.
v podstate asi súhlasím so všetkými komentármi...u mňa to nie sú prázdne keci, zažila som za 7 dní jednu svadbu a dva pohreby, prevážil smútok a hlboké myšlienky nad chvíľami radosti a vďačnosti....no, vďačnosť sa vyskytla aj vo chvíľach bolesti, ktorých som mohla byť súčasťou aj vo chvíľach šťastiach, kde ma prizvali....sú to silné veci, čo sa dejú a tak možno niekedy hľadám súvislosti, či návod na to ako "žiť" zmysluplne, spokojne, odolne...?...ja som človek vďačný, šťastný..ale nie nonstop- to proste nejde .....čo vy?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
» www.ted.com/talks/dan_gilbe...
Ako fakt, najšťastnejšie sa cítiaci človek na zemi môže byť ten čo vďaku v živote neprejavil a denne si nasiera do nohavíc a má zábavu zo ženy, ktorá mu denne utiera takto osratú riť.
Žiadna vďaka to nezačala, žiadnu vďaka v tom nevykvitla a chlapec je šťastný a stačí mu k tomu osratá riť.
v zasade su 3 skupiny ludi - 1. ti, ktori taketo - ako si to nazval - pseudoduchovne zvasty zdielaju za ucelom, ze zneju hlboko a vyzeraju pekne na ich fejsbucikovej nastenke v domnienke, ze im samym to pridava isty smrnc a navonok naznak intelektu; 2. ti, ktori sa na tom smeju; 3. a napokon ti, ktori to tak realne vnimaju, maju to castokrat zo svojej vlastnej hlavy a nie je to preto, ze to vyzera hlboko na instagramovom profile so zapadom slnka nad levandulovym polom ale ludmi cislo 2. su mylne nalepkovani rovnako ako ti z prvej varky ale najtragickejsie na tom celom je, ze som tym padom tento cely odstavec pisala uplne zbytocne
-šťastný človek > vďačný
-vďačný človek > šťastný
-šťastný človek = vďačný
-jednoduchá rovnica
@sportsgirl2
Ak je stale stastny tak neni vdacny.
stastie = vďacnost;
v obidvoch pripadoch ide o priradenie a to bude vždy 1 a teda pravdivé (na tom si už vytrhal vlasy nejeden nepozorný C programátor )
človek može byť šťastný nezávisle na vonkajších okolnostiach... šťastie obyčajne prichádza ako reakcia na príjemné udalosti ale len preto, že to mozgu pripadá normálne... vynechaj príčinu, oklam mozog a zažívaj šťastie (alebo hociaký iný pocit) kedy chceš.. so simple.. hoci aj na pohrebe člena rodiny...
Teda šťastný človek môže byť ako vďačný, tak aj nevďačný.
Aj vďačný človek môže byť rovnako ako šťastný, tak aj nešťastný.
Nevďačný človek môže byť šťastný alebo nešťastný
Nešťastný človek môže byť vďačný alebo nevďačný