Ludia s rozvinutým abstraktným myslením často využívaju prirovnania , aby vysvetlili podstatu toho, čo chcú povedať,
Aj ked v podstate nehovoria nezmysly, niektorým ludom to tak môže pripadať, lebo ich dávka abstrakcie nie je dostatočne velká na to, aby ich pochopili.
teraz, ked okolo seba rokmi zhromazdujem "spriaznene duse" je to lepsie .. ale aj moj prvy chlap mi povedal , ze na mna potrebuje slovnik A asi nemal slovniky rad
Ja som si zvykol že nikto nikdy nechápal čo som hovoril odkedy som bol malý preto som si zvykol prispôsobovať sa a vysvetlovať všetko takým spôsobom aby to ostatní pochopili, niekedy mi hovoria že sa k nim správam ako k retardom, ale neviem čo očakávať, a je v mojom záujme aby mi rozumeli keď im niečo nezvyčajné chcem vysvetiť, preto sa to vždy snažím hovoriť čo najjednoduchšie, najstručnejšie, po lopate. Prirovnania používam často, podla mna to ten druhý lepšie pochopí keď mi niečo čo mu je vzdialené vysvetlíš pomocou prirovnania a potom k tomu ešte pridáš vysvetlenie prečo si použil hentaké prirovnanie a čo symbolizuje čo a prečo
ouk, teraz všetci napíšu, že stále, lebo to zahrajú na "nepochopených géniov tejto doby", pričom sú to len debili, ktorí nevedia vyjadriť slovami, to čo majú v hlave
takže mne sa to stáva skoro furt (taká možnosť tu nie je, tak som dala inú) ale nie je to tým, že ja som obeťou abstraktného myslenia, ale že ľudia okolo mňa sú obeťami systémového myslenia
S tými geniami som to napísal ako zdôraznenie faktu, že sa s tým potýkali aj najchytrejšie hlavy sveta. Prispôsobiť sa kolektívnej mentalite nie je pre takého človeka jednoduchá vec. Prakticky niečo podobné som tu už raz zakladal.
Ale nedá sa z toho odvodiť, že niekto je genius....
Ale ludia, ktorí sa s tým potýkajú až moc často môžu mať útechu na duši aspon v tom, že ani velkých ludí to neminulo.
Viete... najhoršie, čo môžete urobiť proti svojmu osobnostnému rastu, je zahubiť DOBRU myšlienku len preto, že sa p8r ludom nechce/nevedia ju pochopiť
@adsy vieš, fakt nemám rada, keď na mňa reaguješ, vždy dostanem chuť ťa udrieť...
@bjecm2yngn8j2g8bf6yxp7mb9h ja som len tak si zamrmlala, že teraz si dal mnohým do ruky návod, ako vyvsetliť svoju debilitu tým, že sú len nepochopenými géniami a hej, nešetri možnosťami, ak je to taká ťažká téma akú si nastolil ale inak zaujímavé
Iste, oveľa častejšie sa vyjadrujem abstraktne ako konkrétne... Používam pojmy, myšlienky, v ktorých hľadám základné princípy... 70 - 80% populácie uprednostňuje konkrétnu komunikáciu pred abstraktnou a s takýmito ľuďmi zvyknem mávať "problém" pri debatách o teóriach, myšlienkach, ale niekedy aj pri bežných veciach... Najhoršie je, že títo ľudia hovoria neuveriteľné nezmysli, všetko zjednodušujú a pritom sú neuveriteľne sebavedomí (ach)
@purenarcissism@13 - presne do bodky si to vystihla... teraz sa tu všetci zahrajú na nepochopených s inteligenčným kvocientom Sheldona Coopera, ale gramatika im robí problémy ako tretiakovi na ZŠ
a ja som dala možnosť málokedy, nie pre to, že sa cítim sprostá, ale preto, že viem, kedy si na 100% môžem dovoliť povedať to, čo si naozaj myslím
čiže sa nepovažujem za sprostú a negeniálnu, len viem, ako sa mám s kým rozprávať (so "spriaznenými" dušami môžem dať priechod abstrakcií a s ostatnými sa bavím tak, aby ma pochopili - nemám potrebu sa pred nimi správať povýšene len preto, že mám bujnejšiu fantáziu a vyvinutejšiu slovnú zásobu)
@mirkova ak uprednostnuješ vecné vyjadrovanie, neznamená to, že by si bola sprostá, ani že by si bola múdra, znamená to len a čiste, že uprednostnuješ vecné vyjadrovanie.
A tvrdit , že 50 ludí (1 + 2 možnosť v ankete) zahlasovalo tak ako zahlasovalo kôli môjmu druhému komentu je mierne paranoidné.... možno niektorí, ale sotva každý.
Potom , môžeš vidieť pár zaujímavých postrehov, názorov a pocitov, ktoré tu boli vyššie vyjadrené.
Napríklad.... ludia s rozvynutým abstraktným myslením, často ocenujú fantasy, lebo v každom dobrom fantasy je skrytá myšlienka , ktorej dokážu lepšie porozumieť.
Pre ludí s konkrétnym myslením , sú obvykle ovela oblúbenejšie detektívky, kde sa pracuje s faktami.....
Ludia s vecným myslením sú dobrí policajti.
Ludia s abstraktným dobrí umelci.
Pochopte láskavo, že s inteligenciou v pravom slovazmysle to NEMA nič
@bjecm2yngn8j2g8bf6yxp7mb9h - ak niekto hovorí z cesty a nikto iný mu nerozumie, nemusí to takisto znamenať, že má vyvinuté abstraktné myslenie - len sa nevie normálne vyjadriť
a preto si myslím, že tam minimálne polovica zahlasovala v chybnej domnienke
mne sa skôr občas stáva, že keď niečo vysvetľujem, napríklad priateľovi, tak po každej vete odbieham ešte k nejakému inému príbehu a potom nevie čo mu chcem vlastne povedať ale našťastie je jeden z mála ľudí, ktorý chápe pochod mojich myšlienok
celkom nechapem preco obet abstraktneho myslenia definujete ako niekoho kdo sa nevie poriadne strucne vyjadriť, podla mna je to skor clovek ktory sa nechava unasat fantaziou prec od riesnia problemov ktore ma na stole...
Mne nikdy nevie napadnúť dobrý príklad/prirovnanie/analógia na to, čo chcem povedať, alebo vysvetliť svojim priateľom. Častokrát spojím dve tak od seba vzdialené a naoko nespojiteľné veci, že moji kamaráti na mňa iba pozerajú s A pritom mne sa môj príklad zdá pochopiteľný.
Áno, bohužiaľ... myslím, že to bola jedna z vecí, ktorá sa pričinila o stroskotanie môjho posledného trojročného vzťahu No, bohužiaľ... nebol to hlavný dôvod, prečo to nevyšlo, ale práve toto bola vec, kvôli ktorej sme sa najčastejšie hádali On ma skrátka nechápal a nevedel nikdy, čo chcem povedať A nevie to dodnes... ani teraz si nerozumieme
boze ja musim vsetko na prikladoch kazdemu hovorit a vsetko chapat mne ked niekto nieco vysvetluje tak ja to zrekapitulujem na nejakom blbom priklade a potom sa mi len dotycny smeje ze ci ano alebo nie ale stale sa smeje ... prsoste ja bez prikladov nedokazem zit
a v kazdej dobrej detektivke nie je myslienka, ktoru dokazu ludia s rozvinutym abstraktnym myslenim lepsie pochopit? aky je v tomto pripade rozdiel medzi fantasy a detektivkou, respektive - ako vnimas fantasy?
a je to len mnou, alebo je toto cele tuto neuveritelne... narcisticke?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
Aj ked v podstate nehovoria nezmysly, niektorým ludom to tak môže pripadať, lebo ich dávka abstrakcie nie je dostatočne velká na to, aby ich pochopili.
Stretávate sa s takýmto nepochopením často ?
takže mne sa to stáva skoro furt (taká možnosť tu nie je, tak som dala inú) ale nie je to tým, že ja som obeťou abstraktného myslenia, ale že ľudia okolo mňa sú obeťami systémového myslenia
Áno, aj mne to chýba možnosť častokrát/skoro stále, ale tak to už je na autorovi diskusie Ale to, že to nie je stále mi nedovolí zvoliť túto možnosť.
A áno, systémového myslenia. Inak povedané "nechávať sa strhnúť davom".
Ale nedá sa z toho odvodiť, že niekto je genius....
Ale ludia, ktorí sa s tým potýkajú až moc často môžu mať útechu na duši aspon v tom, že ani velkých ludí to neminulo.
Viete... najhoršie, čo môžete urobiť proti svojmu osobnostnému rastu, je zahubiť DOBRU myšlienku len preto, že sa p8r ludom nechce/nevedia ju pochopiť
@bjecm2yngn8j2g8bf6yxp7mb9h ja som len tak si zamrmlala, že teraz si dal mnohým do ruky návod, ako vyvsetliť svoju debilitu tým, že sú len nepochopenými géniami a hej, nešetri možnosťami, ak je to taká ťažká téma akú si nastolil ale inak zaujímavé
A ďakujem Ja som vďačný cieľ a kľudne môžeš zmeniť svoje zameranie z pacifistu na čokoľvek iné bojovnejšie
čiže sa nepovažujem za sprostú a negeniálnu, len viem, ako sa mám s kým rozprávať (so "spriaznenými" dušami môžem dať priechod abstrakcií a s ostatnými sa bavím tak, aby ma pochopili - nemám potrebu sa pred nimi správať povýšene len preto, že mám bujnejšiu fantáziu a vyvinutejšiu slovnú zásobu)
A tvrdit , že 50 ludí (1 + 2 možnosť v ankete) zahlasovalo tak ako zahlasovalo kôli môjmu druhému komentu je mierne paranoidné.... možno niektorí, ale sotva každý.
Potom , môžeš vidieť pár zaujímavých postrehov, názorov a pocitov, ktoré tu boli vyššie vyjadrené.
Pre ludí s konkrétnym myslením , sú obvykle ovela oblúbenejšie detektívky, kde sa pracuje s faktami.....
Ludia s vecným myslením sú dobrí policajti.
Ludia s abstraktným dobrí umelci.
Pochopte láskavo, že s inteligenciou v pravom slovazmysle to NEMA nič
a preto si myslím, že tam minimálne polovica zahlasovala v chybnej domnienke
Ak je minimálne jeden človek schopný sledovať súvislosti a držať krok s rozprávajúcim, tak z cesty nehovorí.
a v kazdej dobrej detektivke nie je myslienka, ktoru dokazu ludia s rozvinutym abstraktnym myslenim lepsie pochopit? aky je v tomto pripade rozdiel medzi fantasy a detektivkou, respektive - ako vnimas fantasy?
a je to len mnou, alebo je toto cele tuto neuveritelne... narcisticke?
Mám podobnú skúsenosť..
(viem je to od veci)