Zaujal ma článok, ktorý je aj o hrdosti ľudí na svoju vlasť, prosím udajte v komente, prečo ste na svoju krajinu hrdí, ak áno, a prečo, ak nie ste. Chcem vedieť, ktoré dôvody k tomu vedú. Ďakujem
To slovo sa mi nepaci, Takze povedzme ze som rad ze zijem na kusku Zemi - zemi, kde je pekna priroda, prijemne klimaticke podmienky a kde ludia rozpravaju jazykom, ktoremu ako tak rozumiem, kde su napr. mineralne pramene a mnoho ineho.
Na druhej strane mi vadia ludia, vadi mi spolocnost, vadi mi ako funguje, ako nici svoje okolie.
Stotožňujem sa s názormi ostatných. Máme krásny kúsok zeme, ale niektorí ľudia čo tu robia, to je niečo hrozné. Ak by som mal jednotne odpovedať, neviem čo by som povedal....
Tiež sa mi nepáči to spojenie byť hrdý na krajinu, neviem, čo si mám pod tým predstaviť, či máme byť hrdí na to, že tu v treťohorách vznikli Tatry alebo, že tu máme jaskyne alebo tak. Podľa mňa môže byť človek hrdý len na to, čo dokázal sám, poprípade jeho blízky, len na to, na čom na zásluhy, nie na veci, ktoré nemohol a nemôže ovplyvniť.
1. Čo je to Slovensko? Len umelými hranicami ohraničené územie, ako každá iná "krajina".
2. Ako môžem byť hrdý na to, že som sa tu narodil? Za to ja nemôžem, je to rovnaké, ako keby bol niekto hrdý na to, že je beloch, černoch, alebo čokolvek podobné.
ja sa tiez priklanam k nazoru, ze na Slovensko som hrda ale na Slovakov nie. mozeme sa vyhovarat na zlu ekonomicku situaciu, ale to, ze devastujeme nase historicke a kulutrne poklady je vizitka nasej mentality a nie ekonomiky.
Som hrdý na to z akej peknej krajiny pochádzam. Aj na to čo tu naši predkovia vybudovali. Vadia mi ale niektorí ľudia a niektoré názory ktoré tu zakorenili.
@asceticjunkie Je to domov. Miesto kde sme sa narodili a spoločnosť ktorá nás formovala. Nejde o hranice.
@asceticjunkie@9 a čo tak si hodiť mašľu keď nie si hrdý na to že si sa tu narodil.... Ja som hrdý na to že som slovien som hrdý že som biely a že som heterosexual a som hrdý že som sa tu narodil, to mi nikto nevezme...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
NIE!
Na druhej strane mi vadia ludia, vadi mi spolocnost, vadi mi ako funguje, ako nici svoje okolie.
2. Ako môžem byť hrdý na to, že som sa tu narodil? Za to ja nemôžem, je to rovnaké, ako keby bol niekto hrdý na to, že je beloch, černoch, alebo čokolvek podobné.
zial nezije sa tu lahko,ale inde sa zije este horsie..
@asceticjunkie Je to domov. Miesto kde sme sa narodili a spoločnosť ktorá nás formovala. Nejde o hranice.
to snad nieje ani mozne
no nikto z nás si neváži,to v akej krajine žijeme a veselo ju ničíme. na ľudí a našu mentalitu hrdá nie som
ale na našu vládu nie
Ale z tohto s*urveného Slovenska pochádzala väčšina mojich predkov takže sa to žiaľ nedá zaprieť.