Keď si zarobíš nejaké peniaze navyše, čo si za ne dopraješ (keď si kupuješ niečo pre seba) najradšej? Oblečenie? Topánky? Kabelky? Hry? Jedlo? Alkohol? Iné...? A prečo?
Samozrejme, ak Vás napadne aj niečo iné, kľudne píšte
Ja na to idem skôr opačne... teraz som chcela tenisky, tak som si na ne na brigáde zarobila. A keď dostanem peniaze a práve nič nechcem tak si ich odložím... nepotrebujem ich nutne míňať.
rad si doprajem a rad si plnim sny ale myslim ze uz som trochu dospel a treba pozerat aj do buducnosti a nieco aj usetrit...ale aj napriek tomu sa niektorych veci nechcem vzdat aj ked su financne velmi nakladne
@fleur1301 tak napr. chcel som strasne BMW ...tak som nanho naskrabal peniaze ktore som mohol vyuzit aj inac ...alebo nechcem sa vzdat kazdorocnej navstevy monte carla, lyzovaciek v alpach,letnych dovoleniek pri mori, anglickeho futbalu ...
@fleur1301 ked som bol mladsi, tak to fungovalo tak, ze akonahle som si nejake peniaze zarobil, zvycajne som ich vrazil do nejakej techniky, momentalne od toho upustam a hromadia sa mi na ucte disappointed:bohuzial velmi, ale velmi pomaly)
nestáva sa mi, že by som zarobila viac, než potrebuje, väčšinou mám nedostatok peňazí, ale tak ak náhodou niečo mám, tak si kúpim veci potrebné k môjmu koňovi, čistenie napr, masť na kopytá. a také srandy
@aguri500 ejha, nenapadlo ma, že niekto napíše, že za peniažky navyše si kúpil auto A rovno Bavoráka D
@soraya tiež zaujímavá odpoveď Ono ani tak nejde o to, či človek zarobí viac, ako potrebuje, ale ja som toho názoru (alebo tým "ospravedlňujem" to, keď si dovolím na úkor niečoho iného si niečo kúpiť pre seba , že človek pracuje pre to, aby z toho niečo mal aj on, nie len platil t-mobilu alebo inému operátorovi, nájom, elektrinu, vodu a i...skrátka tie peniaze sú moje a nebudem platiť len ostatným Občas treba niečo dopriať aj sebe samému, keď už makáš...
@zemiak42 ono te je vždy tak, že keď ich máš hromadiť, zdá sa, že pribúdajú oveľa pomalšie, svine jedny
@aguri500 tak ja som robila už popri strednej, ale potrebovala som to na existenciu, nie na šetrenie si na auto. A my nie sme z tých rodín, kde by si mohli rodičia dovoliť dať mi polku peňazí na BMW
@takemeaway som rada, že sme sa pochopili Čiže keď už vieme, o čom je téma , to, čo si uviedla, sú veci, za ktoré míňaš peniaze, alebo to boli len pôžitky ktoré máš rada?
Ja som o tom písala aj blog a aj tu bola založená téma.. totiž ja míňam veľa , ale ja si na seba zarábam a nič dôležité zatiaľ- momentálne nepotrebujem tým pádom míňam... a skoro na všetko čo si hore písala- oblečenie, topánky, KABELKY, knihy, príslušenstvo k foťáku , alkohol, tráva, piatky...
mám všetko, rodičia mi dali vilu a v ne j bývam s frajerom, mám BMV, chodíme na dovolenky, zábavy, akcie, to všetko preto, že mám dve "práce", komu sa nelení tomu sa fialovie..........filip
ja som zistila,že som skôr žgrloš,nerada len tak dávam peniaze na nejaké veci a zväčša keď si doprajem nejakú hlúposť,tak to potom ľutujem,že ako nezmyselne ich míňam..ale čo sa týka botasiek,tak tu som ochotná i majland utratiť
@panpeterpan Peťko, spýtam sa ťa tú istú otázko, čo som tu už kládla - ty platíš za sex?
@stiewe čiže presne tie botasky sú odpoveď na moju otázku
@zajko30 no, vidíš, nie všetci sme sa narodili pod takou šťastnou hviezdou Je to pekná predstava, nažívať si tak, ale na druhej strane ti vôbec nezávidím
Väčšinu peňazí si odkladám, zvyčajne si za ne nedoprajem nejaké extra "pôžitky". Ale z času na čas dostanem chuť by opäť dieťa a kúpim si nejakú hračku. Minule som si kúpila lietajúci tanier a potom ešte aj takú pištoľ, do ktorej sa dá bublifuk a ono to potom celé strieľa bublinky. =D Ale ináč naozaj nezvyknem moc rozhadzovať peniazmi.
Zvyčajne si väčšinu peňazí odkladám a šetrím si ich na niečo (ešte neviem načo). Ale z času na čas dostanem chuť byť opäť dieťaťom a kúpim si nejakú hračku. Naposledy som si kúpila lietajúci tanier a ešte aj takú pištoľ, do ktorej sa dá bublifuk a ono to potom celé strieľa bublinky. =D Ale ináč si naozaj peniaze odkladám a nezvyknem nimi nejako extra rozhadzovať.
hlavne na to čo potrebujem v danej chvíli, oblečenie, obuv, a keď si už zarobím tak si doprajem nejaké to pivko keď idem von Však je to skvelý pocit míňať si vlastne zarobené peniaze
Ja som taky chvilkovy pozitkar. Sluk sem - sluk tam Vacsina mojich vydavkov smeruje do tabakoveho priemyslu, dalej vydatne sponzorujem liehovary a vinarne. A samozrejme groweristov Ked mam dost penazi, najcastejsie ich odlozim na nejaky vylet, cunder ci dovolenku, na oblecenie fakt zatazeny nie som a knih mam doma dostatok, ako vravi @alchemille
som, strašný. peniaze u mňa nevydržia pokiaľ nemajú byť na niečo úplne vysnívané. v zime vždy na jedlo, punče, knihy a v lete pravidelne tričká, bižutériu a podobné somariny lebo no nekúp to za pár euro
aj si setrim aj som ochotny priplatit si za kvalitne veci..u mna asi najviac penazi ide na tricka, kosele, kvety pre priatelku, kadernik, dobre vino, lego a hlavne na sladkosti
Ja čo sa týka bižutérie, nula bodov, lebo ju nosiť nemôžem (pokiaľ je to kožené, korálkové, látkové, nie je poroblém, ale iné kovy okrem striebra, ocele alebo zlata mi robia problém) a tričká....je mi jedno, že je to za pár €, pokiaľ sa mi to naozaj nepáči, tak si to nekúpim
@fleur1301 no tak by som sa nenazvala ale skor celkovo letne veci su lacnejsie nez zimne tak sa to lahsie kupuje bizuteria asi nebolo spravne slovo, naramky a nausnice vobec nekupujem, skor nejake privesky alebo prstene. potom to casto nenosim ale co uz. ved ja si tiez nekupujem co sa mi nepaci, to da rozum
@fleur1301 nie, za sex konkretne neplatim, ale urcitu velku cast svojich financii investujem do veci, ktore sa sexu a sexuality viacmenej tykaju (ale to samozrejme zavisi od momentalnej situacie).
Priklad - ked mam milenku, nieco ma stoji (bez ohladu na to, ako moc je emancipovana a ako moc si na seba zaraba). Aj sprosta flasa dobreho vina nieco stoji, aj kvety nieco stoja, aj divadlo nieco stoji, aj benzin/nafta nieco stoja, aj obliect sa musim nejak (nemozem na to kaslat ako bezne).
Keby mam nejaky dlhodoby vztah, tak by som miesto slova sex pouzil bud vztah alebo priatelka, ale sposob minania by bol ten isty.
Nerad by som tuto temu nejak viac rozpitvaval, kedze v mojej vypovedi su urcite napadnutelne miesta, dufam, ze chapes, co som tym chcel povedat.
@panpeterpan samozrejme, že chápem Ale asi by som skôr napísala na tvojom mieste, že (ak zrovna nejakú máš) tak na ženu. Lebo nazvať to že "na sex" mi príde...hm...ponižujúce?
@fleur1301 bohuzial realita je taka, ze ked mam milenku, ide zvacsa fakt len o ten sex aj jej, aj mne. Je to realita, nejde tu o ziadne ponizenie, pretoze obaja vieme, ako to je
Situaciu so zenou/frajerkou/priatelkou/kymkolvek na kom mi zalezi som opisal na konci prveho odseku
Mám rád dobré veci. Som ochotný priplatiť si tam, kde vidím kvalitu, alebo za niečo čo sa mi naozaj páči, alebo ma zaujíma. Na hovadiny sa snažím nemíňať. Ale sem tam si doprajem nejakú tú zbytočnú arogantnú pôžitkárinu, a potom som taký spokojný Momentálne mám úchylku na hodinky a obleky.
Radšej si kúpim, ako napríkla minule, jahody, hrášok, čučoriedky, alebo niečo, čo mi naozaj chutí, aj keď je to drahšie, (Ak si to myslela takto alysia, tak to nie je nenažranosť ) ako keby som si mala kúpiť tričko/topánky/kabelku niekde len preto, lebo je v akcii.
Nepotrebujem mať doma najnovšie módne výstrelky, nemusím mať kabelku, topánky, šaty, ktoré sa mi páčia. Oblečenie si kupujem, keď potrebujem, nie, keď ma napadne.
Radšej idem "hýriť", tak, ako napísala aj alysia, do papiernictva Mám "úchylku" na pekné zápisníky, gelové alebo atramentové perá
Ale z tých ženských "nerestí" občas niečo miniem na dekoratívnu kozmetiku. "Maľovanie sa" a aj iných báb je moje hobby, baví ma to
Tiež nešetrím na kamarátoch, alebo si rada idem niekam sadnúť do podniku - či už s kamarátkou, alebo priateľom. Pizza, dobré vínko, alebo posedenie pri hudbe, to sú veci, na ktoré peniaze miniem a neštve ma to. Veď osem hodín denne, 5 dní v týždni robím a ešte mám popritom bočák (brigádu), tak nech si aj ja z tých peňazí niečo užijem
Čiže v skratke - áno, som pôžitkár. Rada miniem na dobré jedlo, dobré pitie, posedenie s kamarátmi, alebo pri dobrej hudbe.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
61 komentov
@fleur1301 ked som bol mladsi, tak to fungovalo tak, ze akonahle som si nejake peniaze zarobil, zvycajne som ich vrazil do nejakej techniky, momentalne od toho upustam a hromadia sa mi na ucte disappointed:bohuzial velmi, ale velmi pomaly)
@soraya tiež zaujímavá odpoveď Ono ani tak nejde o to, či človek zarobí viac, ako potrebuje, ale ja som toho názoru (alebo tým "ospravedlňujem" to, keď si dovolím na úkor niečoho iného si niečo kúpiť pre seba , že človek pracuje pre to, aby z toho niečo mal aj on, nie len platil t-mobilu alebo inému operátorovi, nájom, elektrinu, vodu a i...skrátka tie peniaze sú moje a nebudem platiť len ostatným Občas treba niečo dopriať aj sebe samému, keď už makáš...
@zemiak42 ono te je vždy tak, že keď ich máš hromadiť, zdá sa, že pribúdajú oveľa pomalšie, svine jedny
@natulynka že uvidíš o pár rokov
Ty platíš za sex?
@takemeaway prečítaj si @0 a potom svoj koment @16
cigaretka, kávička, pohodička...
@stiewe čiže presne tie botasky sú odpoveď na moju otázku
@zajko30 no, vidíš, nie všetci sme sa narodili pod takou šťastnou hviezdou Je to pekná predstava, nažívať si tak, ale na druhej strane ti vôbec nezávidím
Tá pištoľ môže byť super!
A potom ešte kadejaké fajnoty.
Ja čo sa týka bižutérie, nula bodov, lebo ju nosiť nemôžem (pokiaľ je to kožené, korálkové, látkové, nie je poroblém, ale iné kovy okrem striebra, ocele alebo zlata mi robia problém) a tričká....je mi jedno, že je to za pár €, pokiaľ sa mi to naozaj nepáči, tak si to nekúpim
Priklad - ked mam milenku, nieco ma stoji (bez ohladu na to, ako moc je emancipovana a ako moc si na seba zaraba). Aj sprosta flasa dobreho vina nieco stoji, aj kvety nieco stoja, aj divadlo nieco stoji, aj benzin/nafta nieco stoja, aj obliect sa musim nejak (nemozem na to kaslat ako bezne).
Keby mam nejaky dlhodoby vztah, tak by som miesto slova sex pouzil bud vztah alebo priatelka, ale sposob minania by bol ten isty.
Nerad by som tuto temu nejak viac rozpitvaval, kedze v mojej vypovedi su urcite napadnutelne miesta, dufam, ze chapes, co som tym chcel povedat.
Situaciu so zenou/frajerkou/priatelkou/kymkolvek na kom mi zalezi som opisal na konci prveho odseku
Áno, viem.
Hej, a čo Fleur, ako je na tom?
Radšej si kúpim, ako napríkla minule, jahody, hrášok, čučoriedky, alebo niečo, čo mi naozaj chutí, aj keď je to drahšie, (Ak si to myslela takto alysia, tak to nie je nenažranosť ) ako keby som si mala kúpiť tričko/topánky/kabelku niekde len preto, lebo je v akcii.
Nepotrebujem mať doma najnovšie módne výstrelky, nemusím mať kabelku, topánky, šaty, ktoré sa mi páčia. Oblečenie si kupujem, keď potrebujem, nie, keď ma napadne.
Radšej idem "hýriť", tak, ako napísala aj alysia, do papiernictva Mám "úchylku" na pekné zápisníky, gelové alebo atramentové perá
Ale z tých ženských "nerestí" občas niečo miniem na dekoratívnu kozmetiku. "Maľovanie sa" a aj iných báb je moje hobby, baví ma to
Tiež nešetrím na kamarátoch, alebo si rada idem niekam sadnúť do podniku - či už s kamarátkou, alebo priateľom. Pizza, dobré vínko, alebo posedenie pri hudbe, to sú veci, na ktoré peniaze miniem a neštve ma to. Veď osem hodín denne, 5 dní v týždni robím a ešte mám popritom bočák (brigádu), tak nech si aj ja z tých peňazí niečo užijem
Čiže v skratke - áno, som pôžitkár. Rada miniem na dobré jedlo, dobré pitie, posedenie s kamarátmi, alebo pri dobrej hudbe.