počuli ste už o tom novom zákone ktorý má ževraj dopomôcť k tomu, aby mládež nepila alkohol ? ževraj deti do 18rokov môžu do 21:00hod. byť bez doprovodu dospelého ale po deviatej hodine musia byť len s dospelým a ak nebudú dostanú pokuty v hodnote 1000sk
deti do 15 rokov mozu byt v podnikoch do 21:00 bez rodicov a do 18 mozu byt do 23:00 bez rodicov. Podla mna to je zakon na nic, kedze aj tak nicomu nezabrani a budu pit v parkoch a po bytoch...A ked nemam napr. rodica na Slovensku, tak co?
A co keby si si najskor ten zakon aspon prehliadla a potom tliachala pichoviny??? Ziadne do 18 ,deti do 15 musia po 21 a na diskoteku len s rodicom takze najskor citaj potom sa vyjadruj
mna asi trtne nie je to riesenie to ze problem zmizne z nasich oci neznamena ze prestane existovat vsetci myslia len na seba ale komu ide o dobro samotnych deciek ? myslim si ze by sme sa mali touto problematikou zaoberat skor po psychologickej stranke... toto nic neriesi za travu su 3 roky basy a preca huli kazdy treti clovek...
schizo hoci by to nebolo vobec od veci pride mi to nehumanne... uz len myslienka ze obhajovat dobro zlom mi pride dost na hlavu aj ked by mozno bola ucinna
Hmm to ti prajem vela stastia, obzvlast vo vazeni, stari muklovia si budu chciet zaisto pochutnat na mladom masku, budes potrebovat fakt tvrdu ranu, so silnymi recami ako predvadzas tu ich velmi nepresvedcis
Add. Zakon
S pripravovanym znenim zakona tak ako ho citam teraz nesuhlasim. Aby som ukoncil vsetky dohady, tak v sucasnosti sa navrh bude tykat neplnoletych osob. Tzn do 18 rokov.
S tym, ze je to este rozdelene ze osoby do 18 rokov sa budu moct zdrziavat v restauraciach, ale nie v baroch ... atd.
Je o tom desiatka clankov, staci len pouzit rozum a google
tento zakon vymysleli zeny ktore uz davno zabudli co je to byt mlady a maju muzov alkoholikov. Kazdy rozumny clovek vie, ze to nicomu nepomoze. Ak decka nemozu ist do barov tak sa budu ozierat vonku co je este horise lebo v bare je barman ktory aj ked vam mozno naleje tak tomu, kto uz je ozraty nenalieva. V parku sa mozte spit do nemoty a celu noc prelezat dakde pod krikom. A tie kontroly do domu...to vam akoze pridu policajti, zaklopu na dvere a opytaju sa...pili ste? no uchvatne
akoze je pravda ze dneska sa decka ozieraju pravidelne ..cest vynimkam teda aj mne ale akoze tiez sa mi to zda prehnane..ved ked im to dovolia rodicia tak pre mna za mna.....ved je to kazdeho vec kde a dokedy tam bude..ked mu dovolia rodicia...akoze obmedzovanie totoooooooo!!!!
Aj mozno nieco teraz prezradim, co mozno neviete. Z pravneho hladiska, nie je za Vas zodpovedny rodic, ale stat. No je tak poriesene, aby to vyzeralo na rodicia. Normalne to ani nepocite. Pocitite to hlavne vtedy, aj Vam niekto daruje nejaku nehnutelnost, ale babka da na Vas nieco prepisat a Vy este nemate 18. Vtedy nastupuju stat ako zakonny zastupca a povie, ze podla neho najlepsie bude ak sa to preda tomu a tomu. Do 18 su nadvami zakonni zastupcovia ale nad nimi je este stat (okrem v lepsiom pripade ani neviete).
no do 15tky ba som to urcite brala. ale do 18?? nie som az taka stara aby som si nepamatala casy ked som ako 16-17 rocna chodila po diskotekach a byvala som tam v pohode do rana. Ved ked niekoho rodicia pustia tak kde je problem?? Mne nasi verili takze som s tym nemala ziaden problem. ale moja sestra ma teraz 15 a neviem si celkom predstavit ze bude este 3 roky byvat do vonku len do 21.
ano je jasne ze to je dost odweci ta prawa najlepsia zabawa a diskoteky zacinaju okolo 23. az okolo polnoci..cize tak z toho wela nebudeme mat..aale fakt je ze ked sa popozeram naokolo na zopar fakt 13 rocne deti ze su zlabane na mol..zopar takych holiek obchytkawaju dalsi starsi chalani ktorym je jedno ze holka je dawno pod zakonom a zaxwilu odidu spolu na wcko a holka sa wrati a cela nadsena wyklada kamoskam zee: "Ja som mu wykurila a on ma palcol!!..".Ako sorry ale myslim ze na toto maju deti dost casu. A chalani w takom weku uz newedia co so sebou jak s nimi trepu hormony..alkohol tomu len prispiewa..tak na toto je ten zakon dobry moznoze deti budu menej salene..ale zase je tu to ze len mooozno..
Greenhorn: ty co trepes??? jaky zakonny zastupca je stat? Ked na teba niekto prepise nehnutelnost alebo ti prevedie prachy na ucet, tak to za teba podpise rodic a nie ze stat povie... si zabudol asi na pojem SUKROMNE VLASTNICTVO stat nastupuje do takychto vzthov len vtedy ak sa jedna o dedicstvo ale nie su dedici Inak si moze labu lizat aj keby sa na teba prevedie stomilinovy majetok
37 - 38. Takych ludi mam najradsej, nevedia nic ale bude trepat. Neviem kde to presne je v zakone, ale tak nam prednasal terajsi minister obrany. Predpokladam, ze to je v zakone a uz som aj o jednom takom pripade pocul. ale vy nie tak samozrejme trepem...
Len ak cisto logicky, keby stat nemal nad tebou zodpovednost, tak ani do vezenia ta nemoze dat...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
ale kebyze to kontroluju, konecne by bol pokoj aspon trocha
Tak teroristicky utok hovoris ?
Hmm to ti prajem vela stastia, obzvlast vo vazeni, stari muklovia si budu chciet zaisto pochutnat na mladom masku, budes potrebovat fakt tvrdu ranu, so silnymi recami ako predvadzas tu ich velmi nepresvedcis
Add. Zakon
S pripravovanym znenim zakona tak ako ho citam teraz nesuhlasim. Aby som ukoncil vsetky dohady, tak v sucasnosti sa navrh bude tykat neplnoletych osob. Tzn do 18 rokov.
S tym, ze je to este rozdelene ze osoby do 18 rokov sa budu moct zdrziavat v restauraciach, ale nie v baroch ... atd.
Je o tom desiatka clankov, staci len pouzit rozum a google
» beta.markiza.sk/spravy/clanok-4...
Zakazovanie nikdy nic neriesi. Iba zvadza.
Chavez: dík, bez teba by som si niečo TAK NOVÉ ani neprečítala Lool, že štát....
Len ak cisto logicky, keby stat nemal nad tebou zodpovednost, tak ani do vezenia ta nemoze dat...
vivat najmudrejsi
dzigi dzigi