Ako ste na tom vy? Ste hrdí na svoj odbor čo studujete alebo čo ste doštudovali naozaj hrdí ? Netrápi vás to a nekladiete si otázku, prečo som na tú školu išiel /a? Alebo prečo som neprestupil / a na inú školu? Bola to celodenná rutina? A potom si odpovie
@rainbowwarrior nenormálne ale ako snazim sa snazit .. ale ... a pritom neiktor epredmety bez snahy uplne v pohode ejdnotky chapes ? .. ale zrazu pride chemia alebo na biole ucivo o kamenoch a akoze ekd ma to enabvi tka sa nvm dokopat k tomu ..a toho je toooolko co ma nebavi
zatiaľ mám len dokončenú sš, čiže nie je moc byť s čím spokojný ..
a to, či som si vš vybrala dobre uvidím neskôr (ak po roku zistím, že sa mi to nepáči, tak idem na iné, ak sa mi tam zapáči, tak sa už zo všetkých síl pokúsim zotrvať )
Som spokojny s tym, ze som nikdy nemal väcsie problemy v skole, a podarilo sa mi zmaturovat, a dostat sa na vysku, na ktoru som chcel ist. Mozno som mohol ist inde, aby som vypadol z domu, ale tak zvladam to.
Co ma mrzi je, ze som absolvoval iba 4 roky slovenskeho jazyka, a preto neviem (aspon takmer) bezchybne pisat po slovensky... aj ked snazim sa, a uz to nie je take zle, ako dakedy, ale este stale sa mi podari napisat i namiesto y a tak...
A je mi luto, ze nestudujem hudbu... ked vystudujem aspon bakalara na tejto ekonomickej (ak ma nevyhodia ) tak popri zamestnani chcem studovat hudbu
hm spokojna ako spokojna....svojim sposobom uz to nechavam len tak plinut....tri roky prvacka vystriedane dve skoly a podmienecne vylucenie takze krasa ale mozem si zato sama takze sa nestazujem a berem to tak ako to je...bude aj horsie hehe
ešte pred pár mesiacmi som svoju školu preklínala, ako sa len dalo...to, že bola ťažká a jedinečná, že sme si toho všetci preskákali oveľa viac, ako na inej škole, nám prinieslo namiesto výhod len nevýhody...a mnohí sme nadávali...
ale je to za mnou, za nami všetkými a áno, škola nám vzala dosť, ale dala aspoň 2 veci: jazyk a štátnicu C1 (no nie ten anglický, kde všade, bohužiaľ vyžadujú) a hlavne odolnosť.
Strasne som picoval na moju strednu (elektrotechnika), ale nakoniec som rad, ze som ju dokoncil.. Moj odbor bude ziadany vzdy a kedze som este aj ITckar tak nemam problem
@narazuvzdornaa Dakujem. Ved hovorim, ze sa to lepsi Ale tak stane sa mi, ze sem tam napisem neaku kravinu, tak ako aj ti, co zmaturovali zo Sloviny. Ale tak neviem ci s tym nahodou nebudem mat problem, ked si budem chciet najst praktikum kvoli vyske, a neskor pracu, na Slovensku. Lebo ked mi povedia, ze tomu a tomu napis mail, jemu priprav text, a vytlac ho, a bude tam 10, 15 chyb, a budu vediet, ze som studoval sice v Rakusku, ale ked mam len 4 roky Slovenciny absolvovanej popri zakladnej skole v Rakusku, tak si podla mna vyberu skor toho, kto (prehnane povedane) bude vediet aspon pisat...
Ale ako hovorim, videl som tu ludi, ktori chodia na Slovensku do skoli, a pisu ovela horsie ako ja, takze pomaly moj strach z mojho "hyndycapu" opada
moju vysku som si vybrala sama a som s nou spokojna. davaju nam sice dost zabrat, ale ked clovek chce, tak sa da vsetko zvladnut. ale vadi mi, ze je velmi maly doraz na cudzie jazyky. vsetko, co som sa na strednej naucila, tak som to uz aj zabudla :/
s doterajsim zakladnym vzdelanim nie s vyberom skoly som spokojna, pretoze ma pripravi urcite lepsie na vysoku, ako stredna skola, na ktoru som chcela ist ..aj ked si myslim, ze zdravotna by ma bavila viac ako gymko a mala by som aj prax..
nie, neznášam bilingválku v Poprade, nikto som nikdy nechoďte! Nevyjadrujem sa inak, lebo by to boli len nadávky Bola som sprostá, že som si túto školu vybrala ...
celý čas som si myslela, že idem dobre, ale moje nadšenie postupne opadá vyzerá to, že keď toho nešťastného bakalára dokončím, dám sa študovať odznova pekne a veľmi odlišný odbor, než je politológia.
Som na odbore, ktorý som si sama zvolila, preklínam ho cez skúškové, ale inak nie a vždy si vtedy poviem, že isto mám menej učenia ako napríklad medici.
Ale čakám, že si budem nadávať, až si začnem hľadať robotu
takto - už ako malý som sníval, že skončím niekde na IT v BA... ako sa však blížili matury, dostal som rozum a zistil, že by ma to jednak nebavilo, a s mojou matikou by som i tak letel už v prvom semestri...
potom som chcel byť veľkým prekladateľom... ale aj napriek splneniu požiadaviek na prijatie som z "kapacitných dôvodov" zostal visieť - a tak som sa rozhodol skúsiť poistku, sociálnu prácu... a som maximálne spokojný... teda ani nie tak s odborom, ako s vecami okolo toho - najmä ľudia, ktorých som spoznal...
a ešte čo sa týka môjho zamerania, i tak plánujem robiť niečo úplne iné - čo pokiaľ viem, široko-ďaleko nevyučujú na žiadnej vysokej...
nie som spokojna zo svojim doterajším vzdelaním iba v tom že už chcem mať po maturite a zarábať lebo peňazi vážne nemáme... ale sokojna som velmi odbor ma baví a aj je primeraný mojej hlavičke takže no problem
najavacia chyba v zivote bola,ked som siel na sklolu aku som siel, mam sice maturitu, ale do prdele zrobil som az na druhy raz asi tak , do rite aj s progamom omega
a čo študuješ ty, že si nespokojná? aj ja som bola hodená tam, kde som nemala patriť s mojimi "základňáckymi" známkami... nakoniec som sa aspoň naučila zodpovednosti a tá ma potiahla až do konca... neštudovala som to, čo som chcela (žurnalistika alebo niečo s literatúrou, a na základnej som chcela herectvo), ale aj keď mám problémy s mojím odborom v uplatnení sa v chorom ľudskom svete, v duchu neľutujem... veda mi ľahko povedané "prihrala" v tom, čo ma naozaj baví a viem, že keby som ju neštudovala, nepohla by som sa z miesta, a keď aj, nepodala by som výkon, s akým by som aspoň optimum bola spokojná... biológia ponúka nekonečné množstvo motivácie v písaní, predstavuje veľký zdroj pre to, čo sa volá fantázia, je nádherne bohatá, dynamická, prekvapujúca, objektívna i subjektívna, a hlavne vždy tematicky nadčasová (za dažďa i za sucha)
a k diskusii, studujem to, co som v detstve chcela, aj ked sa to casom menilo.. momentalne ma to bavi, aj ked vyber katedry asi nebol najstastnejsi, lebo som tam sla kvoli ludom, menej som prihliadala na perspektivu .. co bude po skole to je otazne, respektive, nebude to lahke..
narpu som bola na Hotelke ako kuchár čašník, prestúpila som na OA a mám sa fajn, vdaka tejto škole (obchodnej akademii) si možem splniť svoje sny, pretože ako Druhý základ som potrebovala niečo ekonomické.
mam skoncene gymnazium a ukonceneho bakalara - odbor fyzika, pokracujem dalej na magisterskom v specializacii astronomia a astrofyzika
mala som to stastie,ze ma rodicia nechali vybrat si skolu, aku uznam za vhodne a podporuju ma v mojich rozhodnutiach, aj keby som povedala, ze uz so skolou koncim. so skolou som spokojna, nemenila by som za nic na svete, aj ked teraz zo skoly odchadza jedna pani, ktorej vdacim za fakt vela a neviem, ako to bude pokracovat bez nej dalej
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
Ale nie enis oms pokojný lebos a neviem dokopat k ozajstnemu uceniu a jednoducho nei som spokojný zo svojim studijnym vykonom.
ale aj na obyčajnom som spokojná, veľmi spokojná
A nie, nie som spokojný so svojím doterajším vzdelaním...
Chcem pokračovať ďalej...
Samozrejme, gymplom nechcem skončiť .
a to, či som si vš vybrala dobre uvidím neskôr (ak po roku zistím, že sa mi to nepáči, tak idem na iné, ak sa mi tam zapáči, tak sa už zo všetkých síl pokúsim zotrvať )
Som spokojny s tym, ze som nikdy nemal väcsie problemy v skole, a podarilo sa mi zmaturovat, a dostat sa na vysku, na ktoru som chcel ist. Mozno som mohol ist inde, aby som vypadol z domu, ale tak zvladam to.
Co ma mrzi je, ze som absolvoval iba 4 roky slovenskeho jazyka, a preto neviem (aspon takmer) bezchybne pisat po slovensky... aj ked snazim sa, a uz to nie je take zle, ako dakedy, ale este stale sa mi podari napisat i namiesto y a tak...
A je mi luto, ze nestudujem hudbu... ked vystudujem aspon bakalara na tejto ekonomickej (ak ma nevyhodia ) tak popri zamestnani chcem studovat hudbu
Keby môžem vrátiť čas, tak hneď.
Madar?
ja chcem na massmedia a ak bude k dispozicii predmet hudba, tak beriem hned!
@jaro1991 registrujem, že žiješ a študuješ za hranicami, ale teba som si ozaj nikdy nespájala s problémami so slovenčinou
ale je to za mnou, za nami všetkými a áno, škola nám vzala dosť, ale dala aspoň 2 veci: jazyk a štátnicu C1 (no nie ten anglický, kde všade, bohužiaľ vyžadujú) a hlavne odolnosť.
Ale ako hovorim, videl som tu ludi, ktori chodia na Slovensku do skoli, a pisu ovela horsie ako ja, takze pomaly moj strach z mojho "hyndycapu" opada
tak to si hotovy Rakusak ci pana
Uz chcem konecne ist na tu blbu vysoku!
Ale čakám, že si budem nadávať, až si začnem hľadať robotu
a teraz???? ešte neviem
potom som chcel byť veľkým prekladateľom... ale aj napriek splneniu požiadaviek na prijatie som z "kapacitných dôvodov" zostal visieť - a tak som sa rozhodol skúsiť poistku, sociálnu prácu... a som maximálne spokojný... teda ani nie tak s odborom, ako s vecami okolo toho - najmä ľudia, ktorých som spoznal...
a ešte čo sa týka môjho zamerania, i tak plánujem robiť niečo úplne iné - čo pokiaľ viem, široko-ďaleko nevyučujú na žiadnej vysokej...
a k diskusii, studujem to, co som v detstve chcela, aj ked sa to casom menilo.. momentalne ma to bavi, aj ked vyber katedry asi nebol najstastnejsi, lebo som tam sla kvoli ludom, menej som prihliadala na perspektivu .. co bude po skole to je otazne, respektive, nebude to lahke..
mala som to stastie,ze ma rodicia nechali vybrat si skolu, aku uznam za vhodne a podporuju ma v mojich rozhodnutiach, aj keby som povedala, ze uz so skolou koncim. so skolou som spokojna, nemenila by som za nic na svete, aj ked teraz zo skoly odchadza jedna pani, ktorej vdacim za fakt vela a neviem, ako to bude pokracovat bez nej dalej