tak ono nie je najnovsi ani najkrajsi, ale je to super lokalita, super cena, mam tam vsetko co potrebujem a uz 3 roky ma prekvapuje kolko viem toho do 1izbaku napchat
@lafiziq ani nie že chváliť on ich určite na to naláka aj keď nechcú žiadny podcast že "tak aspoň dojdi kuknúť byt" a potom to nejako "ukecá" rovno aj s nahrávkou čo si oni väčšinou ani nevšimnú ako sme si všimli a potom že aké to je fajn prirodzené!
tak kedze som si ho prerobila podla mojich predstav, tak asi by to bolo pekne nahovno, keby mi nevyhovoval ale akoze musela som spravit zopar kompromisov, ktore dufam v mojom dalsom byte nebudem musiet robit - ale nic strasne. ale hlavne som strasne stastna, ze uz skoro 3roky byvam vo svojom, to je pre mna hlavna vyhra, ze niekomu inemu nesplacam byt.
Ja som večne nespokojna. Teraz som v novom/peknom, je to urobené podľa mojich predstáv ale už prichádza nespokojnosť. Priestor sa mi zdá malý a začína ma srať že nebývam na najvyššom poschodí v meste
akoze doteraz som byval v kuchynobyvacke bez nejakeho extra sukromia, ale byt to bol super... teraz som sa prestahoval do panelakoveho bytu, kde viac veci nefunguje ako funguje, a vyhlad z balkona mam akurat do balkona oproti stojaceho baraku, ale inak akoze neni to zly byt sam osebe
ale co sa tyka mojho trvaleho bydliska, to je uplne top, nemam absolutne ziadnu namietku teda, nemame balkon, ale to sa da prezit.. a potreboval by uz trochu rekonstrukciu... ale stale je way better ako tento novy, v ktorom prebyvam prave
@laurikaaa preco chces byvat na najvyssom? V lete budes musiet viac pouzivat AC a v zime viac kurit. Babka takto byvala a furt tam bola extremna zima, alebo extremne teplo. Ak by to nebol nejaky fancy dom kde najvyssie poschodie ma velku terasu a bazen tak by som sa na to asi vyprdol
@tommyhot nedávno predávali byt u nás v meste, 320m2 a 90m2 terasa k tomu. Plus si bol na tom poschodí sám takže si si mohol dať kód na výťah a nikto ti tam nebude chodiť.
Čo sa týka klímy tak pre mňa je must have aj v obyčajnom byte/dome takže tam by zmena nebola a rovnako aj čo sa tepla týka, musím mať podlahovku a stále horúcu podlahu, nie teplú ale horúcu nech mi nožičky páli
@tommyhot v podstate si tam viem predstaviť vírivku pre 4 osoby a miesto na super grilovačku, drevený stôl, slnečník... a zároveň aj niečo pre decká, nejaká hojdačka poprípade pieskovisko. Známy to tak má a som z toho mega očarená
Jediná nevýhoda je cena... 400-500tis eur
@tommyhot cena za meter je priaznivá ale vo všeobecnosti je to dosť slušná pálka za bývanie
Hlavne keď si vezmeš aké biedne platy majú u nás ľudia, tu sa naskytá otázka, koľko majú platy ľudia tam?
@laurikaaa inak fakt, za m^2 nieco okolo 1000e je mrte lacne. Kamos kupil 35m^2 v koloseu za 110k eur. Podstatne horsi deal.
Tu maju platy v priemere len asi o 20% vyssie ale zas hypotekarny trh je tu pomerne lacny, downpayment je len 10-30%, takze ak ti nevadi zadlzit sa na 60 rokov tak ziskat hypo nie je problem plus vacsina aj tak byva u rodicov prvych 30-40 rokov, takze ak to nerozbijes na hovadiny, tak si vies nasetrit celkmo slusne aj z priemerneho platu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Od októbra vsak idem bývať do bytu, tak tam to bude snáď lepšie, len aby som nemala zlych spolubyvajucich
ale co sa tyka mojho trvaleho bydliska, to je uplne top, nemam absolutne ziadnu namietku teda, nemame balkon, ale to sa da prezit.. a potreboval by uz trochu rekonstrukciu... ale stale je way better ako tento novy, v ktorom prebyvam prave
Čo sa týka klímy tak pre mňa je must have aj v obyčajnom byte/dome takže tam by zmena nebola a rovnako aj čo sa tepla týka, musím mať podlahovku a stále horúcu podlahu, nie teplú ale horúcu nech mi nožičky páli
babka to mala v klasickej bytovke?
Jediná nevýhoda je cena... 400-500tis eur
Hlavne keď si vezmeš aké biedne platy majú u nás ľudia, tu sa naskytá otázka, koľko majú platy ľudia tam?
Tu maju platy v priemere len asi o 20% vyssie ale zas hypotekarny trh je tu pomerne lacny, downpayment je len 10-30%, takze ak ti nevadi zadlzit sa na 60 rokov tak ziskat hypo nie je problem plus vacsina aj tak byva u rodicov prvych 30-40 rokov, takze ak to nerozbijes na hovadiny, tak si vies nasetrit celkmo slusne aj z priemerneho platu.