podľa mňa sú v živote veci, ktoré nezmeníme, napríklad to, kam sa narodíme, do akej rodiny, doby, akého pohlavia, ako nás vychovávajú a či vôbec, čo zdedíme po rodičoch, čo nás ovplyvňuje - to na nás vplýva znovku.
potom je tu to, čo si korigujeme my sami, aký spôsob života si vyberieme, ako žijeme, ako si to zariadime, ako vnímame isté situácie, aký máme názor a podobne - to je tá vnútorná časť.
nemyslím, že sa dá povedať, že "len nás niečo riadi", alebo "len my niečo riadime". niekto to má v živote komplikované od narodenia, ak sa narodí napríklad s nejakým postihnutím, i keď on sám si ten život komplikovať nemusíš, niekto sa narodí do perinky a proste je takej povahy, že všetko zveličuje a vyrába si problémy.
takže myslím záleží od okolností a tiež od nás samých, a u každého je to trochu iné
@ortego@10 ale je reč o živote, ten ako taký sám nerobí nič. Je to len priestor, v ktorom vieš fungovať a teda za všetko si môžeš ty, niekedy aj v spolupráci s inými ľuďmi. To že sa narodíš práve na Zemi nijak život nespôsobuje, za to môžu tiež len ľudia.
@shit no ako už bolo spomenuté, nemôžeš za to, kde sa narodíš, môžeš mať postihnutie a pod. a to ti všetko komplikuje, ale je tu ešte aj to, že ako sa s tým vysporiadaš, ak sa s tým naučíš žiť a nebudeš to brať tragicky tak si to len uľahčíš, ale ak budeš nadávať na celý svet skomplikuješ si to niekoľkonásobne
@ortego nie, ja som to dokonca vôbec nespomenul. Život ako taký, toto nespôsobil, veď tým, že sme sa zrodili na Zemi, život iba začal, ľudia za toto nemohli, ale môžu za všetko čo sa dialo potom.
@ortego áno, to som ja (relatívne súhlasím, ale otázka bola, či je život komplikovaný, alebo si ho komplikujeme sami a moja odpoveď je, že všetko, čo je komplikované, je skomplikované ľuďmi, Hýbateľ do toho možno zasahuje, ale on sám chce, aby sme sa rozhodovali sami, takže za všetko môžeme sami (a niekde sme vzniknúť museli, tak to je Zem, ale to sa tu nedá ani spomínať, veď to je reč o inom)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
potom je tu to, čo si korigujeme my sami, aký spôsob života si vyberieme, ako žijeme, ako si to zariadime, ako vnímame isté situácie, aký máme názor a podobne - to je tá vnútorná časť.
nemyslím, že sa dá povedať, že "len nás niečo riadi", alebo "len my niečo riadime". niekto to má v živote komplikované od narodenia, ak sa narodí napríklad s nejakým postihnutím, i keď on sám si ten život komplikovať nemusíš, niekto sa narodí do perinky a proste je takej povahy, že všetko zveličuje a vyrába si problémy.
takže myslím záleží od okolností a tiež od nás samých, a u každého je to trochu iné
lietajuce kokoty a pterodaktyly ho komplikuju
Za všetko môžu ľudia ? Teda podľa teba môžu ľudia za to, že žijú tu na Zemi ? ( napr. )
O tom to je...Pokušiteľ nás nenávidí...
No to si trošku prehnal...ľudstvo ako také nemôže za to ( nespôsobilo si to ), že musí žiť na tejto planéte...
Ty nie si ten s rubikovou kockou ? ( život sám nespôsobil nič, spôsobil to Hýbateľ. A ako som písal, ľudstvo nemôže za to, že tu žije... )
Nie...nikde.