Stavim sa, ze vacsina z vas ani nevie co to znamena a ake by boli nasledky... nemam rad zakomplexovanych chudakov, ktori nadavaju na cirkev bez padnych argumentov, ako ti "experti" nadomnou...
Moj nazor je taky, je, ze cirkev sa spokojne moze odlucit od statu, pretoze cirkev (bavim sa o katolickej cirkvi) je dostatocne velka a samostatna na to, aby sa vedela uzivit sama. Dokonca aj samotna katolicka cirkev nie je proti odluceniu od statu, ale je tu mnoho problemov, ktore to sakramentsky komplikuju.
@seagull1 boha iný chumaj, mne to priapadá tak, kokotko, že Ty sa chuja do toho rozumieš, a že práve teba boh obdaril komplexmi a v požehnanom množstve... ogrgeľ jedon!
@seagull1 s casti hovoris aj dobre. Nasledky by boli neskutocne, aj pre cirkev aj pre stat. Cirkev by musela platit rocne miliardy na daniach ale zas stat by musel platit miliony cirkvi kvoli tomu ze cirkev ma vela pozemkou. ale to co by musela platit cirkev je ovela vacsie cislo. ale zas na druhu stranu cirkev by urcite sa sudila kvoli roznym pozemkom a inym veciam, to by bolo na dlho rozpisovat.
Ale zas treba si uvedomit ako mohla neziskova organizacia ako cirkev vlastnit asi tak 20%pozemkou celej zeme? A kazdy vie ze poctivo to nebolo... zabijali v mene boha, vrazdili zeny a deti a hrabali majetok, privlastnovali pozemky, teraz uz je neskoro lebo uz je ina doba, nikto im to nemoze zobrat nasilu ako si to oni zobrali. ale v kazdom pripade viac by stratila cirkev ako stat.
@zajkousko ono zas vec sa ma tak, ze cirkev palila chramy a kostoly inych nabozenstiev a skoro uplne vyhladila ine nabozenstva a prenasledovala a zabijala nazvem to tak "kacirou" v celej europe a dost toho aj v amerike a stacilo len ked ta niekto obvinil ani ti to nemuseli dokazat a uz si bol mrtvy. Ked si povies ze nemam dokaz, tak ti dam jeden napriklad: Carodejnice- volakoho obvinili potom nasledovala voda a ked sa nahodou ta osoba neutopila tak bola povazovana za carodejnicu nasledovalo upalovanie.... atd atd...
nehovoríte dobre vôbec, nie ste fundovaný a ženie vas len vlastná zaslepenosť a nenávisť. ak oddelia cirkev od štátu...dobre, nech oddelia, ale potom aj nech odelia školstvo od štátu(nie každý chodí do školy ,a z mojich daní čo odvediem z roboty, kde pracujem podporujem aj učitelov) nech odlúčia kultúru od štátu( sentimentálne relácie o národnostných menšinách nezaujíma nikto) mohol by som takto menovať dalších a dalších. Avšak, nikdy sa vám nepodarí oddeliť cirkev od štátu.
@zajkousko prva "lekcia" genesis: byt clovek je hriech. a uz mas jasne aky skvely je boh. a este k tomu Boh podla biblii zabijal miliony, rad sa pozeral ako trpia vsetci aj co ho uctievaju a kaze zabijat vsetkych ktory v neho neveria alebo uctievaju ineho boha tak zabit vsetkych vratanie zien deti a spalit cele mesto.... ak je to skutocna povaha krestanskeho boha ktoreho vyzdvihuje cirkev, to znamena kruty tyran a psychopat ktory sa vyziva v nasili a zabijani, tak dakujem neprosim, nech sa boh drzi daleko odomna.
@zajkousko po precitani biblie(staci len prvych par stran) je kazdy clovek co sa riadi vlastou hlavou a nie pocuva rozkazy ako otrok radsej ateista.... vies o tom ze peklo a satan vzniklo zlym prekladom z hebrejctiny? Satan napriklad znamena zalobca, len nespravnym prekladom vznikla z toho osobnost. Lucifer to iste, preklad do naseho jazyka je Venusa... a podobne... vacsina textou krestanstva vznikla len zlym prekladom z hebrejctiny do grectiny a latinciny... tj zo Zidovstva(judaizmu). Mna neovlada Diabol ako teba(teda podla toho co veris ty), mna ovladaju len vedomosti a vlastne rozum a rozhodovanie sa.
Je mi luto ze uz mas uplne vymytý mozog, ale mozno s tym este nieco dokazes spravit ak ho zacnes aj pouzivat.
ja som si myslel, že je to ináč, akože, ujo Ježiš sa dal naschvál ukrižovať, aby sa mali na čom baviť ti hoviadka pod krížom, lebo to na tie časy bolo moderné ..........
je mi to uplne jedno ludia sa bez toho zaobisli tisice rokov ludia s tym dokazali zit tisice rokov myslim ze najblizsich tisice rokov nas pokusia zblbnut aj inak a myslim ze najblizsie k tomu maju media
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Moj nazor je taky, je, ze cirkev sa spokojne moze odlucit od statu, pretoze cirkev (bavim sa o katolickej cirkvi) je dostatocne velka a samostatna na to, aby sa vedela uzivit sama. Dokonca aj samotna katolicka cirkev nie je proti odluceniu od statu, ale je tu mnoho problemov, ktore to sakramentsky komplikuju.
Ale zas treba si uvedomit ako mohla neziskova organizacia ako cirkev vlastnit asi tak 20%pozemkou celej zeme? A kazdy vie ze poctivo to nebolo... zabijali v mene boha, vrazdili zeny a deti a hrabali majetok, privlastnovali pozemky, teraz uz je neskoro lebo uz je ina doba, nikto im to nemoze zobrat nasilu ako si to oni zobrali. ale v kazdom pripade viac by stratila cirkev ako stat.
tak činili barbari a nacisti........
nerob druhým to čo by sa tebe nepáčilo .....
jazyky pekelne veľmi pália, daj pozor, aby to nebolo na veky
filip
Mne sa nepaci ze celu planetu spatia tie chramy klamstva. A nejde len o budovy...
Inak este jednu fajn pesnicku ti odporucim Zajko
a kto to robil, takí istí ľudia ako dnes, ktorí prekrúcali Božie zákony na svoju potrebu, svoje pohodlie, moc.....
Boh nás stvoril na svoj obraz, dal nám možnosť slobodného rozhodovania a toto ľudstvo robí za jeho vďaku..
príde deň, keď každy pochopí, že zhrešil ........ten deň sa blíži...
filip
Zasa, história je plná násilného získavania majetku, ak by si to chcel teraz všetko vyrovnávať, asi by to bolo celkom ťažké.
neboj, teba už drží ujo Satan, s ním ti bude dobre v teplúčku .........
filip
Je mi luto ze uz mas uplne vymytý mozog, ale mozno s tym este nieco dokazes spravit ak ho zacnes aj pouzivat.
no teraz si mňa dorazil Karle ,
ja som si myslel, že je to ináč, akože, ujo Ježiš sa dal naschvál ukrižovať, aby sa mali na čom baviť ti hoviadka pod krížom, lebo to na tie časy bolo moderné ..........
filip
no to sú veci, to súúúúú veci
ty si taký zlaty prďulo, že na mňa myslíš a veru si ju pustím
filip
Pacila sa pesnicka?
pačenkala, pačenkala a napíš mi niečo pekné a naučne, prosím.......filip