Som dosť empatický človek, ktorý znesie veľa ale toto je už dosť. Slušných utečencov mi je ľúto ale tých z toho ebnutého isis by som stiahol zaživa z kože.
Hlavne že polovica Slovákov je nasáčkovaných v Británií a inde. Ale aby sem niekto prišiel komu padáju na dom bomby tak to nie Tiež si treba uvedomiť že v Sýrií nežijú len Moslimáci ale aj krestania......
Nastavenie mnohých európskych sociálnych systémov je s masovou imigráciou jednoducho nekompatibilné. Osobne s prisťahovalcami nemám akýkoľvek problém, no dôležité je to, aby sa v nich nezakorenilo presvedčenie, že to najlepšie, čo im Európa môže ponúknuť, sú štedré sociálne dávky. Takže áno utečencom a slobode pohybu, ale nie v kombinácii so sociálnym systémom, ktorý "vychováva" ľudí (všeobecne, nielen utečencov) k tomu, aby sa po zvyšok života uspokojili s parazitovaním na zvyšku spoločnosti.
@wewo
Och ak čítam také nenávistné reči na východ je mi zo slovenska ešte viacej zle čudujme sa že tu je tak ako je keď ideme vlastní proti vlastným západ proti východu.
Nesuhlasim s tym. Pri tom, co sa mimentalne deje vo svete, to ohrozuje nas vsetkych, taketo masivne azyly urcite nie, nehovoriac o tom, ze tymto pride naval moslimov, mozno aj k nam a vtedy sa zrejme uz o bezpecnosti nebude dat hovorit, nakolko maju inu kulturu, ktora cela stoji na Islame. Taktiez nesuhlasim s tym aby ich vo velkej miere financoval stat, pretoze ako je spomenute vyssie, ti ludia potom budu parazitovat na soc. Systeme a nebudu pre krajinu nijak prospesni. A ok, je mi fakt luto nevinnych ludi, ktori ziju v Afrike v statoch, kde nie je pokoj, a taktiez ludi z Azijskych krajin, ktori taktiez utekaju pre nepokoje z krajiny, lenze prijatie utecencov by malo byt na baze dobrovolnosti a nie na zaklade nejakeho diktatu EP... Ale tym co tam sedia a rozhoduju o tom to vlastne moze byt jedno, lebo si mozu po skonceni funkcie v organoch EU odist niekde na sukromnu vilu do USA zit...
Mne sú smiešne tie troll diskusie na spravodajských fórach. Najlepšie je keď sa ide porovnávať kedysi, keď ľudia za komunizmu utekali na západ a do USA, že ako ich tam privítali. Lenže vtedy ľudia utekali za prácou a nie zneužívať sociálny systém. Kedysi sa ľudia v zahraničí aj bez vzdelania uplatnili ako roľníci, baníci, drevorubači, stavbári lenže ak nám sem prídu nevzdelané generácie kto ich prevychová? Kto ich naučí? Keď prídu bez majetku mi im dáme polia a pestujte zeleninu? Mi im dáme firmy, že podnikajte?
Iný prípad je zase ak idete v Bratislave na urgent pracuje tam Jordánec ako lekár. Fajn chlapík vzdelaný a robí vznešenú prácu.
A najlepšie bolo ak som kedysi pindal na multikulti society v Anglicku, Francúzsku a Nemecku x-ľudí ma hejtovalo, že treba byť tolerantný a podobné sračky. Lenže akonáhle sa to už dotýka nás zrazu každý proti a skoro žiadny tu nemoralizuje aké je to diskriminujúce. Mali ste si pozrieť O5 minút 12 na RTVS tam sa viedla zaujímavá diskusia včera na túto tému. Viac: » www.rtvs.sk/televizia/archi...
Ak by nám Európska únia nútila prijať migrantov dúfam, že sa ľudia zbúria. Lebo ako som čítal ide len o istý počet nateraz ale potom už nebude daný strop akonáhle sa to povolí môžu nám ich sem dávať kedy si zmyslia. A hlavne podľa európskeho práva ak sa nemýlim azylanti majú právo na to ak získajú azyl aby sa k nim rodina pripojila lebo vraj proti rozvracaniu rodiny je to určené. Čiže jeden sem príde a potom si sem môže zavolať XY členov rodiny. Je to nebezpečné.
Mier s vami
Na záver som dlhšie uvažoval nad riešením. Mňa ako laika napadlo čo tak predísť tomu aby tí ľudia mali dôvod utekať? Čo tak sa snažiť predísť tomu aby utekali? Nebolo by dobré v ich krajine nejako diplomaticky s vládnou mocou pracovať na tom aby sa im zlepšili životné podmienky? Nebolo by lepšie ich naučiť hospodáriť? Vzdelať ich? Naučiť sa žiť samostatne a sústrediť ich v miestach v ich krajinách kde sú dobré podmienky na život? Riešenie existuje tam. A ak radšej Európa ak chce pomáhať nech investuje v ich krajinách ako do ich integrácie u nás.
Slovaci nikdy nedokazali sami riadit svoj vlastny stat a vzdy ich musel niekto ovladat! za Uhorska madari, za Ceskoslovenska cesi, za Slovenskeho statu nemci, za sociku rusi, a teraz Belgicky Brusel!...keby sme boli mentalita ako Vikingovia a sli aj cez mrtvoly tak mame respekt od inych národov!
V žiadnom prípade nie. Hoci to môže znieť rasisticky... nie je to rasizmus. Len "sebaobrana", chránenie si vlasti... Žitie vo vyspelých krajinách je privilégium, nemôže tu byť každý. Okrem toho sa stačí pozrieť a hneď vidíme dôsledky toho, keď v civilizovanej krajine žijú ľudia, ktorí si to nezaslúžia (rómovia).
@oiquell nene nemusime ani rezat hlavy ani pit krv jak Vikingovia, ale vytvorit si respekt namiesto pisania! je nas 5 milionov a keby sme vysli do ulic tak z 800 utecencami velmi rychlo a lahko zatocime, slovaci su silny narod ale bohuzial iba recami
Uz Vam na slovensko nic ine nechyba len niekolko stoviek Islamistov ktori su ako tikajuce bomby, Utopit ako stence aj s tymi barkami na ktorych sa sem plavia. Alebo za tych 6000 euro na kazdeho od bruselu vysadit ich niekde v Bangladezi ani nespoznaju ze tam prisli
@2 ak by sa zdruzovali normalne, tak nemam nic proti. Cinania aj Vietnamci su pozdruzovany aj na SVK aj vsade po EU a nikde s nimi problemy nie su ani sa nikto nestazuje. Títo čo sem však majú ísť sa nesprávajú normálne nikde vo svete. Cize som urcite proti.
Ostatne, ak by chceli, tak by na SVK pokojne ist mohli, oni vsak utekaju do inych krajin ako je Svedsko (krajina s najvacsim poctom znasilneni, kto vie preco), nemecko, francuzsko atd. Cize logicky nejdu za bezpecim ale za lepsim zivotom. Dalsia vec, ak by chceli, tak ze tie prachy co daju prevadzacom, by mohli mat uplne pokojne legalny pobyt niekde v EU. Problem skor je, ze ak by mali pri sebe pas, tak by velka vacsina tychto ludi jednoducho nepresla previerkami informacnych sluzieb pred udelenim pobytu. Lebo logicky si zoberte, ze ste v krajine, kde je priemerny zarobok tak 100€ a vy zaplatite prevadzacovi tak okolo 10 000€. Asi na to nema prachy normalny clovek ale skor nejaky terorista, ktoremu rozprasili jeho vodcu a teraz zdrha atd.
Nie. Neexistuje jediná pozitívna vec, ktorú môžu do našej spoločnosti priniesť. Treba si uvedomiť, že ide o chudákov, nie solventných ľudí, bez vzdelania, bez pracovných návykov, bez hygienických návykov, úplne kultúrne a spoločensky inak vychovávaní, väčšinou moslimovia.
Preč s nimi, som za radikálny prístup potápania lodí, keď sa neubránime, zničia celú európsku civilizáciu, všetky vyspelé kultúrne národy. Prinesú špinu, chaos a vzbury.
@semhamforas ako ty vies co su to za ludia, ved ich vobec nepoznas a len z toho co si videl v mediach usudzujes a hadzes do jedneho vreca. Ved vobec nevies kto tam je.
@jasmiine co za ludi, z krajiny kde je priemerny plat 100€, ma 10 000€ pre prevadzaca? Normalny radovy slusny clovek asi nie. Rozhodne sa da vidiet ako sa tito ludia spravaju a z toho vidno co je to za ludi. V kazdom pripade ty tych ludi vobec nepoznas tiez a tak vobec nemozs tvrdit ze su super. A vonkoncom nie pri pohlade na ich spravanie
"Podobné sny má i Pákistánec Imaged Baloch, který k řeckým ostrovům připlul na malém nafukovacím člunu z Turecka. „Chceme jít dál, do jiné země - Německa, Švýcarska, Francie. Kamkoli, jenom ne do Řecka. Řecko je pro nás jen cestou,“ vysvětluje Baloch."
chudáčik utečenec, ušiel z Pakistanu, kde nie je žiadna vojna, ani tam nehrozí hladomor... podobne je na tom 99% týchto akožeutečencov...
a čo tak sledujem média, tak sa začala hra na city, lebo evidentne ich tu nik nechce. Myslím, že kto je ZA, môže si rovno 10 takýchto chudáčikov zobrať k sebe domov a chovať ich z vlastného na vlastnom, ale nevidím jediný dôvod, aby čo i len 1 cent z verejných financií išiel na tak hlúpe a nesystemove riešenie. Tým že si sem nasťahujeme celú Afriku a polovicu Ázie sa NIČ nevyrieši, akurát nás len stiahnu na svoju úroveň.
Pokial ich "zivot" tu bude nejakym sposobom regulovany a usmerneny, nemam s tym problem
Pripada mi dost nefer voci ludom, ktorym ide o zivot, ze ich kazdy hejter oznaci za islamistu a teroristu
Keby chceli teroristi prist na sk robit bordel, pridu, bez ohladu na nejake eu nariadenia
Ano, riziko problemovych jedincov tu je, a logicky je priamo umerne vyssiemu poctu prichodzich, ale stale je pre mna podstatne to, ze gro tych ludi uteka pre zachranu holeho zivota
Aj slovaci utekali (a je jedno, ze utekali na zapad, a ne do afriky)
Z empatickeho a socialneho hladiska som za,co sa tyka hlavne ludi z problemovych oblasti,ktorym ide naozaj o ich zivoty.....
Z politickeho moc nie,kedze sme maly stat a sami Slovaci nemaju pracu. Prilev vzdelanych ludi ako napr.doktorov z Ukrajiny schvalujem taktiez. Ale nevzdelani utecenci sa na Sk bez jazyka velmi tazko zamestnaju takze,by ich musel nas stat zivit,co si pri tolkych romoch nemoze dovolit....
Takze,som za prijatie utecencov,ktori to naozaj potrebuju,ale s limitom. Myslim si,ze nasa azylova politika bola super,uvidime co bude dalej....
Asi jediný názor čo ma pobavil v poslednej dobe:
"Ja neviem, či sú kvóty dobré riešenie. Ale 800 ľudí nemôže byť témou v žiadnej normálnej krajine. 800 ľudí je ešte menej, ako chodí na Slovan. A tam nechodí nikto."
Podla mna by sa mal kazdy utecenec individualne posudzovat..malo by sa o kazdom z nich zistit preco chcu ist k nam,co robili vo svojej krajine, aku pracu zvladnu, ci sa chcu a zvladnu ucit nasmu jazyku atd..az potom by sa malo zodpovedne rozhodnut koho prijat a koho nie...tak som za ale len pre tych,ktorym ide o zivot v ich krajine..nie len tak pre bars koho,kto si povie ze na zapad je lepsie..ved to si moze povedat kazdy
@samtord Kludne nech sem pridu aj vsetci africania japonci a neviem este kto .... radcej 100 africanov ako 1 cigan ano som rasista a som nato hrdy nikto iny mi nevadi len cigani lebo je to zver a nie ludia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
63 komentov
Ale ak tu prídu, budú sa združovať, hovno robiť a dostávať peniaze zo štátu. NIE
ne(pičovať) a nič s tým nerobiť vie každý
Och ak čítam také nenávistné reči na východ je mi zo slovenska ešte viacej zle čudujme sa že tu je tak ako je keď ideme vlastní proti vlastným západ proti východu.
Iný prípad je zase ak idete v Bratislave na urgent pracuje tam Jordánec ako lekár. Fajn chlapík vzdelaný a robí vznešenú prácu.
A najlepšie bolo ak som kedysi pindal na multikulti society v Anglicku, Francúzsku a Nemecku x-ľudí ma hejtovalo, že treba byť tolerantný a podobné sračky. Lenže akonáhle sa to už dotýka nás zrazu každý proti a skoro žiadny tu nemoralizuje aké je to diskriminujúce. Mali ste si pozrieť O5 minút 12 na RTVS tam sa viedla zaujímavá diskusia včera na túto tému. Viac: » www.rtvs.sk/televizia/archi...
Ak by nám Európska únia nútila prijať migrantov dúfam, že sa ľudia zbúria. Lebo ako som čítal ide len o istý počet nateraz ale potom už nebude daný strop akonáhle sa to povolí môžu nám ich sem dávať kedy si zmyslia. A hlavne podľa európskeho práva ak sa nemýlim azylanti majú právo na to ak získajú azyl aby sa k nim rodina pripojila lebo vraj proti rozvracaniu rodiny je to určené. Čiže jeden sem príde a potom si sem môže zavolať XY členov rodiny. Je to nebezpečné.
Mier s vami
Na záver som dlhšie uvažoval nad riešením. Mňa ako laika napadlo čo tak predísť tomu aby tí ľudia mali dôvod utekať? Čo tak sa snažiť predísť tomu aby utekali? Nebolo by dobré v ich krajine nejako diplomaticky s vládnou mocou pracovať na tom aby sa im zlepšili životné podmienky? Nebolo by lepšie ich naučiť hospodáriť? Vzdelať ich? Naučiť sa žiť samostatne a sústrediť ich v miestach v ich krajinách kde sú dobré podmienky na život? Riešenie existuje tam. A ak radšej Európa ak chce pomáhať nech investuje v ich krajinách ako do ich integrácie u nás.
Ostatne, ak by chceli, tak by na SVK pokojne ist mohli, oni vsak utekaju do inych krajin ako je Svedsko (krajina s najvacsim poctom znasilneni, kto vie preco), nemecko, francuzsko atd. Cize logicky nejdu za bezpecim ale za lepsim zivotom. Dalsia vec, ak by chceli, tak ze tie prachy co daju prevadzacom, by mohli mat uplne pokojne legalny pobyt niekde v EU. Problem skor je, ze ak by mali pri sebe pas, tak by velka vacsina tychto ludi jednoducho nepresla previerkami informacnych sluzieb pred udelenim pobytu. Lebo logicky si zoberte, ze ste v krajine, kde je priemerny zarobok tak 100€ a vy zaplatite prevadzacovi tak okolo 10 000€. Asi na to nema prachy normalny clovek ale skor nejaky terorista, ktoremu rozprasili jeho vodcu a teraz zdrha atd.
a berieme len tých slušných a pracovitých, samozrejme!
Preč s nimi, som za radikálny prístup potápania lodí, keď sa neubránime, zničia celú európsku civilizáciu, všetky vyspelé kultúrne národy. Prinesú špinu, chaos a vzbury.
Možno by som aj bol za keby to boli proste ľudia niekde z Madagaskaru čo sa len tak z dlhej chvíle rozhodli sami sem prijsť.
Zdroj: » zpravy.idnes.cz/recke-ostrovy-z...
chudáčik utečenec, ušiel z Pakistanu, kde nie je žiadna vojna, ani tam nehrozí hladomor... podobne je na tom 99% týchto akožeutečencov...
a čo tak sledujem média, tak sa začala hra na city, lebo evidentne ich tu nik nechce. Myslím, že kto je ZA, môže si rovno 10 takýchto chudáčikov zobrať k sebe domov a chovať ich z vlastného na vlastnom, ale nevidím jediný dôvod, aby čo i len 1 cent z verejných financií išiel na tak hlúpe a nesystemove riešenie. Tým že si sem nasťahujeme celú Afriku a polovicu Ázie sa NIČ nevyrieši, akurát nás len stiahnu na svoju úroveň.
Pokial ich "zivot" tu bude nejakym sposobom regulovany a usmerneny, nemam s tym problem
Pripada mi dost nefer voci ludom, ktorym ide o zivot, ze ich kazdy hejter oznaci za islamistu a teroristu
Keby chceli teroristi prist na sk robit bordel, pridu, bez ohladu na nejake eu nariadenia
Ano, riziko problemovych jedincov tu je, a logicky je priamo umerne vyssiemu poctu prichodzich, ale stale je pre mna podstatne to, ze gro tych ludi uteka pre zachranu holeho zivota
Aj slovaci utekali (a je jedno, ze utekali na zapad, a ne do afriky)
Z politickeho moc nie,kedze sme maly stat a sami Slovaci nemaju pracu. Prilev vzdelanych ludi ako napr.doktorov z Ukrajiny schvalujem taktiez. Ale nevzdelani utecenci sa na Sk bez jazyka velmi tazko zamestnaju takze,by ich musel nas stat zivit,co si pri tolkych romoch nemoze dovolit....
Takze,som za prijatie utecencov,ktori to naozaj potrebuju,ale s limitom. Myslim si,ze nasa azylova politika bola super,uvidime co bude dalej....
Asi jediný názor čo ma pobavil v poslednej dobe:
"Ja neviem, či sú kvóty dobré riešenie. Ale 800 ľudí nemôže byť témou v žiadnej normálnej krajine. 800 ľudí je ešte menej, ako chodí na Slovan. A tam nechodí nikto."
Tak kam ich máme dať.Ale niektorých by sme mohli prijať.