Ono to ci clovek bude bohaty alebo chudobny si moze z velkej casti ovplyvnit sam,netreba mu na to niaky rezim...aj za komancov si sice boli vsetci rovni ale niektori si boli rovnejsi
Nie.. Štát dokáže aj s minimálnymi zásahmi dokáže vytvoriť prácu a slušne podmienky pre nižšie vrstvy. Kľúčom je podpora malého a stredného podnikania, ochrana ľudí pracujúcich pre veľké korporácie, kvalitné a rovnako prístupné školstvo a zdravotníctvo.
Jednoduchá a prehľadná legislatíva práveže ľuďom pomáha.
@dumbledore dnes kto má peniaze môže všetko. Dôchodcovia, invalidi, nezamestnaný, študenti žijú ako žobráci !!! Akú má životnú perspektívu dieťa ktoré sa narodí v osade, žiadnu !!! Rovnosť šancí v kapitalizme nebola a nikdy nebude, lebo štát už nemá žiadnu moc, vpliv.
@jantebont lavica má konkrétne 1 relevantnu stranu a tou je SMER. SMER nemá program vpodstate žiaden, len rozdáva 5% toho co od ľudí rôznymi spôsobmi vytiahne a nazýva to sociálne balíčky
Ak si myslíš, že dnešný systém je nespravodlivý, SMER voliť nechceš
Povedzme. Problém je že kapitalizmus je dnes globalizovaný a tak všadeprítomný, že štát má len obmedzenú schopnosť zmierňovať jeho negatívne dopady (vo výnimočnom prípade, keď tam taká vôľa zo strany štátu reálne je). Trhová ekonomika každopádne vyžaduje existenciu vrstiev obyvateľstva, ktoré budú ochotné pracovať za mzdu ktorá je mnohokrát nižšia než reálna trhová hodnota ich práce, čiže tej chudobe je ťažké sa vyhnúť - ak nebude u nás, tak sa exportuje niekde do tretieho sveta, čo sa aj deje. Ono to je ten problém, že to vykorisťovanie je síce aj u nás často dosť zlé, no nie je to nič oproti tomu čo sa deje v Bangladéši a podobne. Tým pádom tá predstava "sociálneho kapitalizmu" a celé to "trickle-down economy" sú kontradikčné nezmysly, úplne základný symptóm kapitalizmu je že čím je tento vyspelejší a produktívnejší, tým je vyššia miera nerovnosti a koncentrácie bohatstva v rukách menších skupín ľudí. @pendecha Ono to je pekné že prakticky každý človek môže zbohatnúť, tak ale čo s tým? Aj keby každý človek bol ambiciózny a mal podnikateľského ducha tak nie je možné, aby každý bol úspešný podnikateľ, takto to nefunguje, niekto tie kokotiny totiž musí aj reálne v továrni vyrobiť. A komančov ani nespomínaj
@sob3k O tom SMERE sme sa minule už bavili Na Slovensku relevantná ľavicová strana neexistuje. SMER sú skorumpovaní populisti čo zneužívajú neprivilegované vrstvy k tomu aby mali prístup k válovu, KSS sú idioti čo brnkajú na nostalgiu dôchodcov svojou boľševickou rétorikou a VZDOR sú klauni.
komunizmus, kapitalizmus... to su len nazvy, definicie... v oboch mozu byt ludia spokojny, problem je ten ze ludia su raz svine, mnohokrat hlavne ti bohati, alebo teda ti viac bohati ako by bolo mozno v norme... ti co su bohati chcu furt viac tak to je a tym padom ojebuju chudobnych... castokrat ti co su chudobni si za to ani sami nemozu, bola urcita doba kde boli napr. robotnici spokojni, nemali sice nejak extra vela, ale mali dostatok, prisla zmena, novy majitel trebars firmy a zacal robotnikov zdierat a obohacovat sa na nich. A tak bohaty je cim dalej tym bohatsi a chudobny je stale chudobnejsi (netyka sa to alkoholikov, gamblerov a ludi co si za svoju chudobu mozu sami)
@wewo Klauni je možno trochu nefér, neviem. Dosť mi vadí to že sú stále zapadnutí v boľševickej ikonografii a heslách a sami si tak serú na hlavu. Tiež sa mi zdá že som niekedy dávnejšie u nich videl dosť pochybné vyhlásenia, kde obhajovali Biľaka a podobných nepríjemných pánov.
Som za este volnejsi trhovy kapitalizmus - ZRUSENIE DÚ , proste rob si co stes . A nie kriminalizovat slusnych ludi ako som dnes videl v tv toho chlapika co si nechal tie peniaze z bankomatu - ze precin zatajovania veci, ved si mohol mysliet ze mu ich tam niekto nechal schvalne - ze mu tym chcel pomoct alebo ze je to chyba bankomatu , a henty kokoti ho dali do krimi
alee neboj Rudko Vasky spravi revoluciu !!! a potom sa ale musia chopit zezla ludia co chcu aby nam vsetkym bolo dobre ! lebo ked tam pojdu zas kkti ako su teraz v politike a aj vsade podnikatelia co zdieraju ludi , skorumpovani neschopni doktori a podobne no tak sa nezmeni nic secko bude na kkt aj nadalej
Som za socializmus s ľudskou tvárou,o akom vravel Dubček,a takzvaný duchovný komunizmus. Presadzoval by som štátne zdravotníctvo,vytvorenie zmiešaného trhu,vyváženosť vzťahov s východom a západom. Škoda,že takú stranu na Slovensku nemáme,ale s @Torpedo08 možno raz založíme
Socialný model kapitalizmu zaviedol v ZSSR aj Stalin.. Tomuto modelu sa celkom darilo. Problém boli trockistické bešite ktoré reformy ZSSR za každým sabotovali..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Jednoduchá a prehľadná legislatíva práveže ľuďom pomáha.
Ak si myslíš, že dnešný systém je nespravodlivý, SMER voliť nechceš
@pendecha Ono to je pekné že prakticky každý človek môže zbohatnúť, tak ale čo s tým? Aj keby každý človek bol ambiciózny a mal podnikateľského ducha tak nie je možné, aby každý bol úspešný podnikateľ, takto to nefunguje, niekto tie kokotiny totiž musí aj reálne v továrni vyrobiť. A komančov ani nespomínaj
a teraz naspäť do reality