nie vo všetkých prípadoch.. ale tak pokiaľ nejaký človek sám od seba niekoho zabil a nie len jedného tak.. si nezaslúži ani doživotie..ale tak minule som tak nad tým uvažovala.. je lepšie že sa bude trápiť vo väzení než by ho niekto mal oslobodiť smrťou.. ale tak o tom by sa dalo dlho polemizovať..
je to individualne.. nejakemu psychosovi vo vrazdi pre radost by som pustil elektriku aj sam...
ak nie si definitivne za, tak si proti.. takze asi nie aj ked v tej predoslej diskusii o tom zahlasoval za...
nie niesom.... takto si to vezmite " kludne mozete behť po svete ale v afekte si zabije te manzelku..sla vam na enrvi...a teraz... ked ta zabiju len chvilkova bolest a je koniec..ale dvacat orkov vo vezeni napr...akoze mysliac dozivotia...viac neuvidis mylych ludi,mile miesta...nemozes si plnit svoje sny...len tak dozivas... al" ale spravila by som aj to...ze by sme ich nekrmili z nasich penazi...ale pek ne krasne an dozivotie a jedlo by dostavali 1x denne...aj to lennejaku kasu... nie ako tu! pomaly na zlatych podnosoch!!!
a celkovo ja by som nedala nai jednu odpoved lebo ja som za nehumanny sposob!! ale nie trest smrti nech skape casom,....nech trpi ako podradna krysa uz som si ulavila
ano či nie............ja by som povedal že to je individualne........napr..masovy vrah zaležalo by od posudenia psychologa co by tomu vrahovi viac ubližilo
kazdy trest smrti je vlastne vrazda...ako ked niekomu poviete zabi toho...hoci nieco spravil ale vy-sudca vynesiete verdikt ze trest smrti tak vlastne to je vrazda
dala som si síce nie ale je to skôr diskutabilné, či áno alebo nie ale asi skôr nie, len ak by áno tak potom treba stanoviť naozaj presne pravidlá a takto trestať len tie najzávažnejšie zločiny ( len to by zas sa museli brať ľudia rovne... )
v väzeni? ale ludia..ved tam s amaju lepsie jak na slobode..maju strechu nad hlavou,pekne cely,jedlo,progrAm..u nas je to tak..
oko za oko,zub za zub..ked nekto zabije dieta,nech zabije niekto jeho. alebo nech mu spravia to iste,co spravil niekomu! to je najspravnejsie.. a ze je to nehumanne? a to,ze zabil on niekoho uz je humanne??
som za dozivotny trest.. ak si niekto zasluzi trest smrti tak smrt zostarnutim v cele ... nie ze ho popravia a dost... a jedlo ktore by dostaval by bolo hradene z jeho osbnych penazi ktore by mu boli zhabane... za par korun by makal ako fretka v base a ked by nemal prachy tak by proste nejedol
Som proti, dozivotie v cele m2x3 je horsie. A okrem ineho, smrt nic neriesi, okrem toho ze ho stat nemusi zivit. Takze smrt len vo velmi vynimocnych pripadoch.
no je to diskutabilné....
ale keď zabije niekto človeka a vezme mu život, tak prečo nie...
ja by som radšej dávala doživotie...je to podľa mňa najlepší trest, byť uväznený v cele sám medzi štyrmi stenami do konca života....to je trest !
V knihe Citadela od Exupéryho je jedna krásna myšlienka. Píše tam o šľachtičnej, ktorá kruto trestala svojich poddaných. Potom sa karta obrátila a trestaná bola ona. Tí jej poddaní sa vyžívali v tom, že do nej môžu kopať a urážať ju. A mysleli si, že je to spravodlivé. Exupéry hovorí, že to nie je spravodlivosť, ale pomsta. A spoločnosť sa predsa vinníkovi nemá mstiť, to nie je cieľom. Trest nie je to isté ako pomsta.
Ale to, čo mňa osobne presvedčilo definitívne o tom, že trest smrti je neprípustný, je myšlienka z Pána prsteňov. Frodo tam hovorí, že Glum by si zaslúžil smrť. Gandalf na to odpovedá niečo v tomto duchu: "Áno, zaslúžil by si smrť. A koľko ľudí si zaslúži život...môžeš im ho dať?"
Nie, trest smrti nie. Nie som Boh, aby som mohol s čistým svedomím povedať "Popraviť!"
Znovuzavedenie trestu smrti by určite malo aspoň preventívny účinok a mohlo by to minimalizovať počet vrážd.
Alebo mi niekto chce povedať, že takýto ľudia si smrť nezaslúžili:
John Wayne Gacy - zabil 33 mladých chalanov, ich mrtvoly hádzal k sebe do pivnice
Ted Bundy - dokázali mu 35 vrážd, ale podľa všetkého ich bolo omnoho viac. Znásilňoval a zabíjal mladé holky a nebolo to vždy len v tomto poradí.
zhnit v base? sak im tam je velmi dobre.....dostanu jest, neprsi na nich co im chyba? basa neni taka ako to vidite vo filme ze gula na nohe a pome makat az neskapu... maju tam aj spolocensku miestnost hraju ping pong a vela veci vzdelavaju sa tam tak kedy by tam zhnili? alebo skor ako?
som za trest smrti, aj ked zalezi od pripadu podla mna je rozdiel neumyselne zabitie a ked je niekto psychopat ako pise @42 suhlasim s tebou.
nie,zatial nie..musela by som sa na to presnejsejsiejsie kuknut,ale tusim dajake statistiky vravia ze mieru kriminality to i tak neznizilo...tak potom nechapem naco to je dobre.desi ma totiz to,ze verim ze clovek sa moze zmenit a keby ho skantrili nedali by mu tu prilezitost. a skratka..neviem no,zatial momentlne som prosti trestu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
takze som proti trestu smrti
ak nie si definitivne za, tak si proti.. takze asi nie aj ked v tej predoslej diskusii o tom zahlasoval za...
súhlas
oko za oko,zub za zub..ked nekto zabije dieta,nech zabije niekto jeho. alebo nech mu spravia to iste,co spravil niekomu! to je najspravnejsie.. a ze je to nehumanne? a to,ze zabil on niekoho uz je humanne??
no a s touto témou je to už pomaly ako s oblúbenou "akú hudbu počúvaš". furt dookola a zbytočne.
ale keď zabije niekto človeka a vezme mu život, tak prečo nie...
ja by som radšej dávala doživotie...je to podľa mňa najlepší trest, byť uväznený v cele sám medzi štyrmi stenami do konca života....to je trest !
Ale to, čo mňa osobne presvedčilo definitívne o tom, že trest smrti je neprípustný, je myšlienka z Pána prsteňov. Frodo tam hovorí, že Glum by si zaslúžil smrť. Gandalf na to odpovedá niečo v tomto duchu: "Áno, zaslúžil by si smrť. A koľko ľudí si zaslúži život...môžeš im ho dať?"
Nie, trest smrti nie. Nie som Boh, aby som mohol s čistým svedomím povedať "Popraviť!"
Alebo mi niekto chce povedať, že takýto ľudia si smrť nezaslúžili:
John Wayne Gacy - zabil 33 mladých chalanov, ich mrtvoly hádzal k sebe do pivnice
Ted Bundy - dokázali mu 35 vrážd, ale podľa všetkého ich bolo omnoho viac. Znásilňoval a zabíjal mladé holky a nebolo to vždy len v tomto poradí.
som za trest smrti, aj ked zalezi od pripadu podla mna je rozdiel neumyselne zabitie a ked je niekto psychopat ako pise @42 suhlasim s tebou.