@2 tie fľaše by potom predsa išli na recykláciu, ale tým, že by boli zálohované, by bola väčšia istota, že sa tam aj dostanú, pretože ľudia väčšinou chcú svoje prachy naspäť. takto sú leniví a hodia to kamkoľvek.
@asceticjunkie chcem tym povedat, ze Slovaci objavuju nieco co tu uz davno bolo. A v case ked sa vsetko na Slovensku rusilo a likvidovalo, zapadne krajiny zavadzali a zavadzaju vsetko co u nas fungovalo. A blby narod hovori o tom ako krajiny RVHP zaostavali za krajinami EU.
Nie som ani za zalohovanie sklenych flias.. je to absolutny nezmysel, ktory v praxi az tak velmi nefunguje a tych par centov urcite nie je motivator, vid:
Momentalne uz mam flasami zapratanu polku kuchyne, takze asi tolko k financnej motivacii
@asceticjunkie ved jasne, ja som sa vyjadroval len k tomu financnemu aspektu, ktory tu niekto spomenul... mimochodom maju povinnost vykupovat flase vsetky potraviny? ci je to na dobrovolnej baze?
inak ja recyklujem aj bez toho aby mi to niekto prikazoval, akurat pri sklenych flasiach je problem s logistikou kvoli hmotnosti a objemu, tak to nechavam na poslednu chvilu, kym uz nebude v kuchyni miesto...
@asceticjunkie ja recyklujem len preto, ze tu mame farebne kontajnery a nijako ma neobtazuje hodit sklo na jednu kopu, pvc na druhu, papier na tretiu a bordel na poslednu...
dost komplikovane zalohovat pet flase, skor by si ludia mali uvedomit a triedit odpad, v krajinach kde to je zavedene to nejak extremne neznizilo odhadzovanie flias, ono to väcsinou u nich funguje systemom kde kupis tam musis aj vratit a tam vznika problem skor by nato doplatil zakaznik, u skla je to o niecom inom, flasa sa pouziva nanovo a firma ktora plni tak vykupuje od obchodnika, kto by od neho vykupoval plast? kupis napoj v obchode A a uz flasu v inom obchode nevratis len koli tomu ze obchodnik by bol stratovy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Momentalne uz mam flasami zapratanu polku kuchyne, takze asi tolko k financnej motivacii
inak ja recyklujem aj bez toho aby mi to niekto prikazoval, akurat pri sklenych flasiach je problem s logistikou kvoli hmotnosti a objemu, tak to nechavam na poslednu chvilu, kym uz nebude v kuchyni miesto...
» www.mises.cz/clanky/labyrint...