Bolo by fajn kebyže sa stiahnú peniaze z obehu a nahradia sa elektronickými peniazmi - kreditnými kartami, týmto by sa zamedzilo krádežiam penazí, falšovaním penazí, danovým podvodom, úplatkárstvu, strate penazí (zničenie, strata penaženky) a štát by mal prehlad o tom, na čo a kde obyvatelia minajú peniaze.
na scénu sa vyrába v niekoľkých mestách a obciach patrí k najvýznamnejším a najväčším mestom je charakteristický pre väčšinu spodnej vody na konci druhej svetovej vojny a po nej nasledovali ďalšie verzie mali rovnaký motor ako najstarší achájsky vodca preslávil v trójskej vojne.
V podstate je to jedno, či dostane človek vreckové v podobe papierových penazí, alebo elektronických.
@As No dobrý postreh, ale aj tu by sa to dalo nejako vyriešiť. Musel by sa zmeniť sposob žobrania, po novom by bezdomovci už nežobrali do klobúku, ale držali by v rukách číslo svojho IBANU na ktorý bi im hocikto mohol poslať peniaze.
@18fliper Deje, ale zatial aj tak okolo 80-90% platí prevažne hotovosťou.
čo má vytváranie penazi zo "vzduchu" spojeného s elektronickými peniazmi na účte ?
ved to už sa začalo.. ty si myslíš že v tých vakcínach je čo? na vyternej palicke bol malý hardware čip a vo vakcine je inštalačka novej epenazenky, tu nám budú zavádzať už v decembri..
internet banking je už sto rokov za opicami..ži budúcnosť alebo chod do jaskyne!
lol ze bitcoin je vytvaranie hodnoty zo vzduchu to je kokot bitcoin ziskava hodnotu prave tvorbou a zabezpecovanim infrastruktury pre decentralizaciu vypoctov a kryptograficke zabezpecenie ledgera cim je zarucena immutabilita blockchainu v ktorom su zapisane transakcie a teda ti ziadna centralna autorita nemoze rozhodnut ze si nepohodlny a tak mas na ucte nulu a cau.
povedz mi, z coho su vytvorene tie elektronicke peniaze ktore chces mat na bankovom ucte? Cim sa ruci? To su doslova len ciselka v databaze ktorymi mozes ako babku na snurke ovladat konzumnu ekonomiku.
Preco by mal mat stat prehlad o tom kde kto mina peniaze?? Ktory autoritativny stat s absolutnou kontrolou a mocou bol niekedy v prospech svojich obcanov?
@tomas55555
"a štát by mal prehlad o tom, na čo a kde obyvatelia minajú peniaze"
už len toto mi príde ako plné odôvodnenie toho, aby NIKDY NEPRESTALI EXISTOVAŤ PAPIEROVÉ PENIAZE.
Čím menej o občanoch štát vie, a čím menšiu moc nad nimi má, tým lepšie.
Ja som už podľa nadpisu vedela, že to je zase nejaká debilná anketa od teba. Ak si troll, tak pred tebou skladám imaginárny klobúk, ide ti to fakt dobre a lepšieho trolla som už dlho nevidela.
"Kto koná normálne veci, nemá mať čo problém že štát vidí čo si kupuje."
co je normalne dnes nemusi byt za par rokov. cim menej nastrojov a pak v rukach statu tym lepsie.
spoj si vsetky tie tvoje opatrenia ktore si sem kedy napisal a vznikne ti taka krasna totalita z ktorej by Hitlerovi rok stala cicina.
@tomas55555 no ved a dobre rano chlapce, "Ručí sa tým istým, čím sa ručí za papierove peniaze" - teda nicim. Peniaze ktorymi bezne platime maju hodnotu len preto lebo sa vsetci hrame ze maju hodnotu (narozdiel od kryptomien).
Fiatne meny (dolare, eura atd) nie su rucene nicim. Takze presne to su presne peniaze "zo vzduchu" ako si napisal v @10 . Ze ja tu vobec s deckom co picu vie vobec stracam cas...
No dobre že si nám ešte odhalil že peniaze nemaju hodnotu ale maju ich kryptomeny..... Len sa čudujem prečo si na tom bitcoine nezarobil ešte miliony a nie si teraz na pláži na Havaji.
Heh, no to si povedal teraz dobrý paradox, asi si neuvedomuješ že bežne krachne nejaká bitcoinová burza, alebo sa hackeri dostanu do bitcoinovej penazenky, takých prípadov bolo už viacero, takže asi tak...
@Wewo ja nemám síce nič proti Bitcoinu ale Bitcoin má hodnotu presne preto isté ako to euro,dolár... Lebo sa tak hráme. Teraz to síce nevidíme lebo žijeme dobrú dobu ale reálnu hodnotu má voda a to čo zobere traktor z poľa alebo vypestujes v záhrade nie kryptograficky výpočet len doba nám našťastie praje tak sa môžme hrať
"Kto koná normálne veci, nemá mať čo problém že štát vidí čo si kupuje."
to je ten trápny "ak nerobíš nič zlé, nemáš sa čoho báť", že?
tak začni natáčať a na internet postovať videá zo všetkých svojich rande, veď na nich nerobíš nič zlé, tak sa nemáš čoho báť.
akákoľvek informácia sa dá použiť ako zbraň.
čim menej zbraní má inštitúcia proti jedincovi, tým lepšie.
čiže čím menej akýchkoľvek informácií má inštitúcia o jedincovi, tým lepšie.
oh, a ešte si zabudol že "zlé" a "nezákonné" sú dve naprosto nesúvisiace veci.
@tomas55555 oh, a elektronické systémy zvyknú zlyhávať a blbnúť.
omnoho častejšie než si myslíš.
my v IT máme taký koncept... takzvaný "graceful failure", alebo "fallback".
je to low-tech riešenie ktoré sa dá použiť v momente keď to high-tech riešenie zlyhá.
papierové peniaze sú tento fallback.
obchodu padne pripojenie na net? stále môžeš zaplatiť papierovými.
tvoja banka má plánovanú odstávku kvôli údržbe? povedia ti dopredu, vyberieš si papierové, si v pohode.
...a to som ešte ani len nezabŕdol do faktu že bankové systémy sú vrámci IT tie najhnusnejšie, najbordelnejšie, najzastaralejšie a najzabugovanejšie systémy aké v celom IT existujú. čo je mimochodom dôvod prečo sa do nich snažia všetci šahať najmenej ako je to len možné. čo je mimochodom časť dôvodu prečo aj v dnešnej dobe medzibankový prevod stále trvá "3-5 pracovných dní".
prerobiť ich na nejakú cryptocurrency ...je prakticky nemožné, a keby si to navrhol niekomu kto actually s bankovými systémami robí, tak by sa asi namieste pogrcal od stresu a desu ktorý mu spôsobila už len tá predstava.
Papitrove peniaze už nemajú hodnotu. Keďže Fed si môže natlačiť koľko chce a aj keď hovoria že to si požičiavanie...nikdy v živote sa to nevráti. Takže ak si pospájas jedna k jednej....zistíš že peniaze a celý systém sú ojeb. Ale bitcoinov bude vždy iba 21 milionov. Vždy. Takze hodnota je vyššia ako všetky fiktívne cisielka na účte.
Pozri si film the big short
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
Nejako mi to nedáva zmysel.. Či bezdomovcom už nepomáhaš? Ja sa už v tom strácam.
@Zajko1211 tak tie kreditné karty nevidím ako zlý nápad, ale čipovanie neuznávam
@Thinkaboutjustice
V podstate je to jedno, či dostane človek vreckové v podobe papierových penazí, alebo elektronických.
@As No dobrý postreh, ale aj tu by sa to dalo nejako vyriešiť. Musel by sa zmeniť sposob žobrania, po novom by bezdomovci už nežobrali do klobúku, ale držali by v rukách číslo svojho IBANU na ktorý bi im hocikto mohol poslať peniaze.
@18fliper Deje, ale zatial aj tak okolo 80-90% platí prevažne hotovosťou.
čo má vytváranie penazi zo "vzduchu" spojeného s elektronickými peniazmi na účte ?
internet banking je už sto rokov za opicami..ži budúcnosť alebo chod do jaskyne!
povedz mi, z coho su vytvorene tie elektronicke peniaze ktore chces mat na bankovom ucte? Cim sa ruci? To su doslova len ciselka v databaze ktorymi mozes ako babku na snurke ovladat konzumnu ekonomiku.
Preco by mal mat stat prehlad o tom kde kto mina peniaze?? Ktory autoritativny stat s absolutnou kontrolou a mocou bol niekedy v prospech svojich obcanov?
TY. HLUPY. KOKOT.
"a štát by mal prehlad o tom, na čo a kde obyvatelia minajú peniaze"
už len toto mi príde ako plné odôvodnenie toho, aby NIKDY NEPRESTALI EXISTOVAŤ PAPIEROVÉ PENIAZE.
Čím menej o občanoch štát vie, a čím menšiu moc nad nimi má, tým lepšie.
Lenže toto sú len tvoje konšpiračné teorie bez dokazu.
@Wewo
Prečítaj si moj príspevok ešte raz a zistíš, že žiaden Bitcoin nikde nespomínam.
Ručí sa tým istým, čím sa ručí za papierove peniaze, ibaže papierové peniaze budu vo elektronickej forme.
Aj v súčastnosti má štát prehlad kde a na čo mínaš, len v menšej miere.
@Midnight
Nie také tupelko ktoré sa bije do prs s nákladmi na veterne elektrárne a neskor zistí, že tie tvorili len 1,5%.
Kto koná normálne veci, nemá mať čo problém že štát vidí čo si kupuje.
co je normalne dnes nemusi byt za par rokov. cim menej nastrojov a pak v rukach statu tym lepsie.
spoj si vsetky tie tvoje opatrenia ktore si sem kedy napisal a vznikne ti taka krasna totalita z ktorej by Hitlerovi rok stala cicina.
uplne vsetko. niezeby sa to s cashom robit nedalo ale takto je to lahsie. radsej stack sats.
Fiatne meny (dolare, eura atd) nie su rucene nicim. Takze presne to su presne peniaze "zo vzduchu" ako si napisal v @10 . Ze ja tu vobec s deckom co picu vie vobec stracam cas...
No dobre že si nám ešte odhalil že peniaze nemaju hodnotu ale maju ich kryptomeny..... Len sa čudujem prečo si na tom bitcoine nezarobil ešte miliony a nie si teraz na pláži na Havaji.
Heh, no to si povedal teraz dobrý paradox, asi si neuvedomuješ že bežne krachne nejaká bitcoinová burza, alebo sa hackeri dostanu do bitcoinovej penazenky, takých prípadov bolo už viacero, takže asi tak...
to je ten trápny "ak nerobíš nič zlé, nemáš sa čoho báť", že?
tak začni natáčať a na internet postovať videá zo všetkých svojich rande, veď na nich nerobíš nič zlé, tak sa nemáš čoho báť.
akákoľvek informácia sa dá použiť ako zbraň.
čim menej zbraní má inštitúcia proti jedincovi, tým lepšie.
čiže čím menej akýchkoľvek informácií má inštitúcia o jedincovi, tým lepšie.
oh, a ešte si zabudol že "zlé" a "nezákonné" sú dve naprosto nesúvisiace veci.
omnoho častejšie než si myslíš.
my v IT máme taký koncept... takzvaný "graceful failure", alebo "fallback".
je to low-tech riešenie ktoré sa dá použiť v momente keď to high-tech riešenie zlyhá.
papierové peniaze sú tento fallback.
obchodu padne pripojenie na net? stále môžeš zaplatiť papierovými.
tvoja banka má plánovanú odstávku kvôli údržbe? povedia ti dopredu, vyberieš si papierové, si v pohode.
...a to som ešte ani len nezabŕdol do faktu že bankové systémy sú vrámci IT tie najhnusnejšie, najbordelnejšie, najzastaralejšie a najzabugovanejšie systémy aké v celom IT existujú. čo je mimochodom dôvod prečo sa do nich snažia všetci šahať najmenej ako je to len možné. čo je mimochodom časť dôvodu prečo aj v dnešnej dobe medzibankový prevod stále trvá "3-5 pracovných dní".
prerobiť ich na nejakú cryptocurrency ...je prakticky nemožné, a keby si to navrhol niekomu kto actually s bankovými systémami robí, tak by sa asi namieste pogrcal od stresu a desu ktorý mu spôsobila už len tá predstava.
Pozri si film the big short