Ja sa chcem spytat aky mate nazor na takych ludi co si samy ubližuju režu si ruky a podobne.Poznam takychto zufalcov patrila som k nim ale už važne ma to nebavi.čo myslite ma sebapoškodzovanie kvoli chlapcom cenu?
@iginkovomaciatko222 A vysvetli mi prosim ta čo ta dohnalo k takémuto konaniu ? A v čom ti akože pomohlo sebapoškodzovanie ? Nemám žiadny názor na nich respektíve mám to v p... .
Ja som s tym uz prestala.dostala som podporu a nerobim to uz.som to robila preto ze mi umrela kamoska myslim si ze takymto ludom treba pomoct ale stale ma to laka a ten kamos sa o mna boji a zakazal mi to
@iginkovomaciatko222 ,
nemá zmysel ubližovať si kvôli nikomu... neubližuješ tým len sebe ale aj tým ktorý ťa majú radi a záležím im na tebe a ten čo ťa neľúbi pre toho to môže byť len info a ide ďalej.... ľudia na tom musia byť fakt veľmi zle aby sa uchýlili k sebapoškodzovaniu alebo pokusu o samovraždu ... každopádne pokiaľ by bol na svete čoilen jeden človek ktorý ťa má rád tak kvôli nemu sa oplatí bojovať skúsiť s tým nadobro skončiť.... skús si to predstaviť z druhej strany (možno si to aj zažila) tvoj kamoš je na nervy hej? a ty by si na jeho mieste nebola??? nebála by si sa o neho čo keby si ublíži nebodaj viac a niečo sa mu stane?... neber to ako výčitku len sa nad tým skús zamyslieť
asi ich fyzická bolesť na chvíľu odpúta od tej duševnej. neviem..všetci riešime problémy inak. ale nakoľko je to niečo, čím sa nevyrieši nič, teda dlhodobo.. tak je to zbytočné.
veď ma to bolí, tak prečo si to robiť.. keby to bola úchylka, že to spôsobuje radosť, vzrušenie tak óókej
ale kvôli niekomu? niečomu? nahradiť jedno niečím iným, ale v podstate tým istým? nechápem
čo ja viem, čo ak to niekomu pomáha? je dobré piť? je dobré fajčiť? je dobré húliť? je dobré ubližovať duhým ľuďom? je dobré riešiť si komplexy podvádzaním a klamaním iných ľudí?? je to dobré?
myslim si ze to je zle v plnej miere. V prvom rade sa ludia nepoškodzuju len - kvoli chlapcom ako si písala...ale všeobecne ked citia určitu bolest, skombinovanu so sebanenavistou a iným. Nepači sa mi ako sa to "rozmohlo" a rozšírilo s "kulturou" emo ku ktorej ludia začnu inklinovať vo velmi mladom veku kedy su lahko ovplyvnitelny a vysledok je že "sa dopracuju" aj k sebapoškodzovaniu x krát. ludia...tým priam akoby zmiernuju vnutornu psychicku bolest, bolestou telesnou skrz to..je dokazane že pri tom sa uvolnuje určitý hormon štastia...(paradoxne) ...rozhodne je to zle... a nebezpečne ...je to diagnoza..
Ja sa strasne skrabem, zatinam zuby az nimi skripem a inak sa nicim, ked nie som psychicky uplne fit, ale to robim mimovolne, nie ze "aaa idem si uskrabat ruku, lebo som nestastna"
Robit to plne kontrolovane, z vlastnej vole mi pride divne trosku, aj ked neodsudzujem tych ludi, kazdy riesi taketo situacie inak. Niekto stastnejsim sposobom, niekto menej stastnym.
@iginkovomaciatko222@nemethissan ja mám to štastie že si nedokažem naschval nejak moc ubližit takže aj ked od toho nebolo daleko som to nespravila, ale tak cca rok dozadu som si zvykla vždy v zachvate nervov poriadne zaryt nechty do zapästia (druhej ruky) ... vždy ma ta bolest ukludnila lebo v tej chvili vnimaš len tu fyzicku bolest ... doteraz sa toho neviem zbavit, aj ked už to nerobim tak často ako predtym. chvalabohu jazvy su maličke a skoro ich nie je vidiet ... sice mi za to par ludi nadava, ale pre mna je lepšie sa takto "ukludnit" ako mat nervy a zachvaty plaču neviem kolko hodín.
a nemyslím si že to je štýlom, aj ked ... dneska sproste decka ktore nevedia čo je emo sa začnu rezat lebo si myslia že to je "cool". pritom poznam dost ludi (bohužial) ktori sa režu a to emaci nie su ani zdaleka.
BTW ano, som emo, ale beriem to viac menej ako hudobný žáner ako subkultúru, aj tak ked niekomu poviem že som emo tak som hned divná a psychicky labilná a podobné blbosti.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Rozhodne človek, ktorý si takto ubližuje nedopadne dobre pokiaľ to neoľutuje, nepožiada o odpustenie a nebude nasledovať Ježiša Krista.
Zdravím!
nemá zmysel ubližovať si kvôli nikomu... neubližuješ tým len sebe ale aj tým ktorý ťa majú radi a záležím im na tebe a ten čo ťa neľúbi pre toho to môže byť len info a ide ďalej.... ľudia na tom musia byť fakt veľmi zle aby sa uchýlili k sebapoškodzovaniu alebo pokusu o samovraždu ... každopádne pokiaľ by bol na svete čoilen jeden človek ktorý ťa má rád tak kvôli nemu sa oplatí bojovať skúsiť s tým nadobro skončiť.... skús si to predstaviť z druhej strany (možno si to aj zažila) tvoj kamoš je na nervy hej? a ty by si na jeho mieste nebola??? nebála by si sa o neho čo keby si ublíži nebodaj viac a niečo sa mu stane?... neber to ako výčitku len sa nad tým skús zamyslieť
veď ma to bolí, tak prečo si to robiť.. keby to bola úchylka, že to spôsobuje radosť, vzrušenie tak óókej
ale kvôli niekomu? niečomu? nahradiť jedno niečím iným, ale v podstate tým istým? nechápem
ale ne... kvôli nim určite nie.. a sama som to robila cca 3 roky dozadu.. keď som bola ešte prehnane perfekcionistická
Robit to plne kontrolovane, z vlastnej vole mi pride divne trosku, aj ked neodsudzujem tych ludi, kazdy riesi taketo situacie inak. Niekto stastnejsim sposobom, niekto menej stastnym.
a nemyslím si že to je štýlom, aj ked ... dneska sproste decka ktore nevedia čo je emo sa začnu rezat lebo si myslia že to je "cool". pritom poznam dost ludi (bohužial) ktori sa režu a to emaci nie su ani zdaleka.
BTW ano, som emo, ale beriem to viac menej ako hudobný žáner ako subkultúru, aj tak ked niekomu poviem že som emo tak som hned divná a psychicky labilná a podobné blbosti.